Професионални серии за коса - тема 81

• 77 280
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
  • Стара Загора
За арлен кода е ALT20 , а за златна рибка ZRALT20 . И на двете места е слято.

# 226
  • Стара Загора
Bellisima в такъв случай,как отстраняваме водоНЕразтворимите силикони? С дълбокорочистващ ш-н достатъчно ли е?или как ? Магнолия дай линк за тези продукти Hug

# 227
Bellisima в такъв случай,как отстраняваме водоНЕразтворимите силикони? С дълбокорочистващ ш-н достатъчно ли е?или как ? Магнолия дай линк за тези продукти Hug

Да, отстраняват се с дълбокопочистващия ш-н Peace Той си е силно измиващ и съдържа сулфати, които изчистват косъма от силиконите.

# 228
Аз знам, че всички шапоани със сулфати си почистват силиконите  Peace Затова и натрупването им е опасно, когато са съчетани с меки, безсулфатни шампоани. Бях превеждала цяла тема за силиконите, но някъде се е изгубила. Ще я намеря и закова на 1стр. от следващата тема.

# 229
  • Стара Загора
Фрея,Белиии  Hug много ви благодаря за отговорите ще ни е полезна на всички статията Peace а сега чакаме Магнолийка да сподели кое е това силно хидратиращо откритие с такъв блясък Heart Eyes

# 230
# 231
Фрея, съгласна съм за сулфатните шампоани, но аз го чувствам като престъпление към скалпа и към косъма да ги ползвам ежедневно Grinning  Даже и веднъж в седмицата ми се струва много. Затова предпочитам да ползвам безсулфатни шампоани и безсиликонови продукти, за да няма наслоявания по косъма и да не се налага да ги изчиствам с агресивните сулфати. Все пак, нали си говорим колко е важно косата да се пипа нежно, внимателно и да не се търка с кърпи или скубе при разресване когато е мокра, защото тогава е най-крехка и уязвима. Ами какъв е смисълът от всичко това като я измием с шампоан с агресивни измиващи съставки? За мен си е хабене на усилия на вятъра. Така си мисля поне. Не искам да натрапвам мнението си на никого Peace

# 232
Еми значи моите грижи през тези години са били "хабене на усилия"... Аз не виждам проблем в използването на сулфати, нито пък в силиконите и "химиите". Ако исках чиста натурална козметика щях да се стремя към био-мио-еко. Имам точно два безсулфатни, от тази година, които честно казано ми е трудно да използвам, заради съчетаването им и недоброто изчистване на някои вещества.

# 233
Фрейче, не исках да прозвучи като критика Peace Ще дообясня какво имам предвид.
Всеки сам си преценя дали да ползва или не един или друг тип продукти, като изхожда най-вече от това, което природно му е дадено. Моята коса е много крехка и много податлива на увреждане. Въпреки неуморните грижи се появяват и цъфтежи, и кортексни експлозии и т.н. Независимо какви термозащити ползвам след всяко използване на маша или преса имам щети. След абсолютно всяко ooooh! А уж и пресата ми се води по-щадяща Crossing Arms Представям си го като филм на ужасите какъв би бил резултатът, ако се боядисвах, обезцветявах, изрусявах, кичури и т.н. Това моята косица просто не би го понесла Tired С ужас очаквам деня, когато суетата ще надделее и ще ми се наложи да я боядисам.
Така че на мен ми се налага да взимам предвид тези генетични дадености и да ползвам възможно най-нежни продукти. Иначе косата ми бавно ще си я съсипвам в желанието си да постигна професионален резултат. Разбира се, всички тук се стремим именно към това - да изглеждаме като току-що излезли от салона /в добрия смисъл, че май не всяко излизане от салона е такова Grinning/. Някои го постигаме с едни продукти, други - с други. Според мен ти и момичета като теб с генетично плътен, здрав и хубав косъм могат да си позволят да се мият и със сулфати и това не е проблем. Не само че не е проблем, но и резултатите от грижите, които полагаш, и от продуктите, които подбираш, са налице и всички го виждаме и се възхищаваме Peace Такива като мен с кекави косми на главата да му мислят Mr. Green

Последна редакция: нд, 14 юни 2015, 11:25 от bellisssima

# 234
bellisssima,напълно си права,от коса до коса има огромна разлика
моята като е плътна и гъста,пак избягвам да ползвам сулфати, но пък при мен е заради чувств.скалп
не съм съгласна обаче, че щом косата ми е такава спокойно мога да си ползвам агресивни шампоани,защото просто не мога  Simple Smile всеки сам си преценява за себе си наистина -ти сама си усетила какво да ползваш Simple Smile
това,че ми е гъста и генетично съм облагодетелствана не значи,че айде сега като имам такава коса давай да третирам,боядисвам,яки химии,изправяне и прочие...косата рано или късно си го връща  Mr. Green
колкото по-щадящи продукти,колкото по-малко вреди за нея,по -добре
аз съм на мнение,че ако ще и най-професионалните и най-скъпи неща да ползваш ти си продължавай да боядисваш постоянно, да сменяш цветове,да теглиш и дърпаш с преси,пък си чакай хубава коса,това си е мое мнение,не бих искала в никой случай да споря или да си го натрапвам,но никой не може и да ме убеди в обратното Simple Smile  Simple Smile

# 235
  • Стара Загора
Абсолютно вярно , Бел  Peace Hug
Моята коса е същата -финна и много лесно се уврежда.Тъй като вече съм минала през този период на боядисване , преси, стилизанти мога категорично да кажа ,че за косата ми това е фатално .Докато за някои момичета боядисвания и прически не оказват такова влияние, с малко грижа си имат разкошни коси  Heart Eyes.За това всеки трябва индивидуално да си преценя кое му действа по-добре.При мен натуралните продукти действат по-добре  Peace

# 236
Белисима, обяснено така и аз съм съгласна с написаното  Hug Просто напоследък оставам с впечатлението, че много момичета едва ли не се страхуват от някои съставки, а реално единствения начин да изградиш смислено мнение е, когато си пробвал дадено нещо. Не да говорим наизуст  Wink

Преди години си мислих, че никога повече няма да се боядисам, защото ще си изгоря косата. Добре че открих темата и започнах да дълбая в информация, както и да пробвам различни неща. Сигурна съм, че без подкрепата на професионалните серии и не само, никога не бих постигнала това, което имам в момента. Пък нека после ми разправят, че толкова дълга и боядисана коса не можело да бъде здрава и красива   Stop  Laughing  
Това да откриеш и прилагаш грижи, които не само дават временен резултат, но и бъдещ такъв си е цяло изкуство. Всичко е в баланса, според мен. Освен какво, трябва да знаеш как и кога.  Peace

# 237
  • София
Вивиан

Казвай какво те интересува за терапевтичната преса и ще ти разкажа. Иначе терапии с всичко могат да се правят, само е важно косата да е мокра, защото водата прави реакцията.
Дори когато ползвам маслени маски ползвам пресата. Но първо навлажнявам косата, дори съм си взела едно шишенце със пулверизатор и го пълня с вода и малко лавандулова вода и пръскам кичурите преди да ги мина с пресата, защото поизсъхват докато обработвам.

Честно казано нямам против силиконите, но е важно да знам къде ги има, за да знам кога и как да ги ползвам. Не знам къде съм гледала, че да ги пропусна в състава. Thinking но нищо. Косата става екстремно гладка и бляскава след тези серии, така, че ще си ги ползвам, но след това ще мия с ДПШ.  Чак ме е яд при толкова масла и хубави съставки да бухнат силикон вътре. Но поне гледам, че не е в челна позиция. Аз държа да измивам добре силиконите, понеже слагам постоянно масла, а когато се натрупа силикон те не могат да проникнат.

Относно начина на приложение на ДПШ - аз процедирам така.

Измивам само веднъж с обилно количество и постоявам 2-3 минути,  като обикновено не реша косата докато е с шампоана, защото се втвърдява. Имам ДПШ на Алтерна Хемп от много време и навярно вече му е изтекъл срока на годност, защото рядко го ползвам  Mr. Green  Имам пробичка от Линда   Hug на ДПШ на Медисютикълс и сега ще го пробвам. Отклоних се  Joy Такаааа... След като измия с ДПШ на влажна коса обилно мажа масла и минавам с терапевтичната преса.  Преди, когато съм нямала терапевтична преса просто загрявах леко косата със сешоар. След това преседявам максимално дълго,  а ако мога спя с маслената маска. Целта ми е да възстановя овлажняването и омасляването на скалпа и косата, защто дори и да е от по-щадящите ДПШ премахва всякакви масла. Поради тази причина някои момичета с мазни корени харесват как им действа, но разбира се при по-често използване има обратен ефект - активизира себумната секреция. Това го знаете, разбира се - не казвам нищо ново  Hug  Намазаната с масла коса измивам с безсулфатен шампоан и слагам маска - различно всеки път.

Фрея, искаш ли да ти пратя  от маската и шампоана с облепиха. Смятам, че на твоята грива ще имат добър ефект. Серията е ярко жълто-оранжева като цвят, шампоана има вид и цвят на тъмен яйчен жълтък,  а цялата серия мирише на ферментирали плодове /направо на кисело  Joy / но миризмата не се запазва след измиване.
Първоначално мислех, че не са професионални серии, но влязох в сайта на производителите и там посочват, че са натурална професионална козметика. Ето

http://siberica.od.ua/tag/%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-% … 0%B8%D1%85%D0%B0/

# 238
В спора се ражда истината, и е особено приятен за четене от интелигентни момичета с разумно премерни аргументи. Бели, Фрейка Hug Много ми е полезно цялата информация напоследък, сега и с този линк на Фрея за тези силикони.

Аз не съм имала проблеми с тях, особено когато косата ми беше по-здрава. Напоследък обаче с тези кичури (аз съм твърдо убедена че фризьорката малко прекали - около 35мин. стоях преди да ме измие Shocked) с нищо не ми заставаше добре косата. Факт е че последните 5 измивания ползвам само Дж.М. като преди да почна мих с ДПШ и имаше подобрение във вида ми. До вчера... най после дойде ред да пробвам мострите на Алтерна Тен, които имах от арлен. Шампоана много ми преми косата, оплете я стабилно, макар че сега имам хубав вид и обем в корените, в банята беше много зле. Така не ми е ставало и с най-протеиновите продукти, които съм ползвала. Балсама обаче ми хареса, разплете, косата стана гладка и хлъзгава, но не неприятно лигава. След изсъхване обаче ми е по-суха и изпръхнала от предните дни. Може би както беше казала и Магнолиа веднъж, това е серия глезотийка за една здрава, нормална коса без особени проблеми. За мен е безумен харч обаче и не бих я купила. Blush

ПП: Чудя се дали да правя някакъв разбор на пробите ми на различните продукти на Джон М., тъй като те доста се припокриват с ревюто, което прави Белисима, а също и съвсем точно си отговарят на описанието в официалния сайт. С две думи харесват ми много, напълних кошницата, засега минавам само на тях известно време, за да видя в дългосрочен план как ще ми действат.

# 239
  • София
Привет дами   bouquet

Имах възможността да пробвам детанглъра с цитрус и нероли, благодарение на съфорумка   bouquet
Радвам се, че намерих количество за няколко проби, а не го поръчах, защото определено това е продукт, който хич не се хареса на моментното състояние на косата ми. Не бих го купила.

Ароматът определено не ми допадна. Също така смятам, че е неикономичен продукт. За моята дълга коса отива доста голямо количество, за да нанеса хубаво на всякъде.

Първият ми опит беше с червения шампоан Тиджи.
При отмиване на детанглъра косата се усещаше плътна и напоена, но и заплетена. След изсушаване косата леко бухна. Това, което ми остави най-лошо впечатление е заплитането. Не много време след сресване косата се сплъстява и заплита ужасно. Не може да прокараш пръсти! А това е много нетипично за мен.

Вторият опит беше с шампоан Дъмб блонд Тиджи.
Резултатът беше същия. Много заплетена коса, която трудно се сресва и има неугледен вид, ако не я сресвам дооста често.

Общи условия

Активация на акаунт