Професионални серии за коса - тема 81

• 77 274
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
1.Каква по-специална грижа прилагате преди и след боядисване на косата?

На предпоследното измиване правя екстремна хидратация с оранжевата ампула на Керастаз, съчетана с хидратиращи шампоан и маска. На миенето преди боя- силно напротеинчване. Сега като протеинова терапия правя двустъпковия на Афорджи. Преди него слагам ДПШ, а след протеина- отново протеинова маска. След боя правя силна хидратация- отново оранжевата ампула на Керастаз, съчетана с хидратиращи шампоан и маска. На следващото миене- пак двустъпковия на Афорджи, но вече с протеинов шампоан, а не ДПШ.
2.Какъв е цветът ви и как го поддържате?
С много светло русо съм- ниво 11, пепелно.Със светъл естествен цвят съм  (пепелна 7- ица) и не се налага обезцветяване. Правят ме със суперизсветляваща боя на Goldwell. Цветът поддържам като 2- 3 пъти в месеца използвам тониращия шампоан за руси коси  Blond Idol на Редкен и тониращия балсам за руси коси в студени тонове пак на Редкен.

Утре ще сложа снимка и на моята коса Grinning

# 241
Lexy   bouquet
Действието на детанглъра (както и на всеки друг шампоан, балсам, финиш на Джон М. или друг натурален продукт/марка) се проявява на съвсем чиста коса, т.е. без филма, който докарват ненатуралните шампоани, заради силиконите в тях. Белисима, затова писа малко по-назад, че е желателно да се измие с ДПШ косата преди да се пробват натуралните продукти, за да може съставките да проникнат в косъма. На мен лично червения Тиджи така ми разлигавяше и гланцираше косата, че можех спокойно да не слагам балсам след това. Crazy
Разбира се пак може и да не ти допадне детанглъра, но поне да знаеш, че си опитала по правилния начин. Peace

# 242
Привет дами   bouquet

Имах възможността да пробвам детанглъра с цитрус и нероли, благодарение на съфорумка   bouquet
Радвам се, че намерих количество за няколко проби, а не го поръчах, защото определено това е продукт, който хич не се хареса на моментното състояние на косата ми. Не бих го купила.

Ароматът определено не ми допадна. Също така смятам, че е неикономичен продукт. За моята дълга коса отива доста голямо количество, за да нанеса хубаво на всякъде.

Първият ми опит беше с червения шампоан Тиджи.
При отмиване на детанглъра косата се усещаше плътна и напоена, но и заплетена. След изсушаване косата леко бухна. Това, което ми остави най-лошо впечатление е заплитането. Не много време след сресване косата се сплъстява и заплита ужасно. Не може да прокараш пръсти! А това е много нетипично за мен.

Вторият опит беше с шампоан Дъмб блонд Тиджи.
Резултатът беше същия. Много заплетена коса, която трудно се сресва и има неугледен вид, ако не я сресвам дооста често.

Лекси, не искам да те убеждавам в противното, ама като гледам с какви шампоани си го съчетала, нормално е да не ти хареса Peace Това си е продукт с натурални съставки. Затова е хубаво косъмът да е добре почистен от силикони, защото те възпрепятстват съставките на детанглъра да проникнат в косъма. За ш-на Дъмб Блонд не знам, ама червения Тиги е най-силиконовия и олигавящ шампоан, който  имам на рафта в банята. Затова последно се обсъждаше тук, че е по-добре да се използва ДПШ преди да се нанася този тип продукти, иначе няма как да извлечеш полза от самите продукти и да видиш реалното им действие Peace Не твърдя, че със сигурност ще ти хареса дори и да спазиш това условие. Няма универсални продукти - всички сме с различни коси и различни предпочитания. Но винаги е от значение за крайния резултат кои продукти се използват в комбинация Peace

Линде Hug Писали сме заедно Grinning

# 243
  • София
Момичета, благодаря Ви. Имам количество за още едно нанасяне и ще го сложа след ДПШ.
Всъщност измиването, преди това с червеното тиджи, беше с ДПШ (2 дни по-рано).
Ще споделя дали е имало разлика  Peace

# 244
  • Sofia
В хидратиращия Alterna Caviar и във Volume има Polysilicone, а в първия и Dimethicone, в хидрат. Keune So Pure няма видим силикон. Наличието на силикон в безсулфатен шампоан не започва ли неговото натрупване върху косъма още със самия шампоан ?! Аз, като съм решила ДПШ да ми бъде ментовият John Mastres, означава ли, че ще си ходя с натрупаните силикони по косата  newsm78 От всички налични, които ми понасят, само Ducray Squanorm е със сулфат. Дали използването му от време на време ще ми върши работа за измиването на натрупаните силикони ?!

# 245
  • Велико Търново
Линде, с удоволствие ще прочета и твоето мнение за продуктите на Дж.Мастърс - напиши го, моля те, когато имаш време. Още не съм пробвала нищо на марката, но много ми допада по вашите думи Flutter

# 246
И аз не съм ги ползвала,но по прочетеното тук имам желание да я пробвам тази марка.Харесах си шампоана с лавандула и розмарин,за друго все още не съм решила.Видях,че се продават в ebay и имат безплатна доставка до БГ излиза с около 4 5 лева по-евтино от БГ,пък и като включим доставка,мисля че си заслужава.От Варна съм и не успях да намеря информация дали марката не се продава в някой магазин за професионални продукти тук във Варна.Ако някой знае нещо може ли да сподели...

# 247
  • София
nunkata333
Много се съмнявам да ги намериш във Варна,  то и в София ги няма. До сега само от Парфимо са поръчвали момчетата, имам предвид български онлайн магази, иначе в английски сайтове има също.

Мацки, гледам пак за среща заговорихте   bouquet 
Давайте да се организираме  Hug тази седмица  bouquet

# 248
Благодаря за отговора,но май ще ми излезе по-икономично от ebay  Grinning ще си помисля   bouquet

# 249
http://igraigo.com/index/blog-read/Video-tia-izmiva-kosata-si-s- … -e-rezultata.html              Днес попаднах на това видео което ме изненада. Някой пробвал ли е въпросното измиване?

# 250
Като знам, че с кока кола се чистят ръжда и машинно масло, никога не бих си го сложила на косата.  Stop Казват, че придавала обем...за такъв ефект ако трябва да е напитка, то по-добре да е бира - за нея знам, че подхранва и дава обем, и пак не съм сигурна, от опит не знам със сигурност. Rolling Eyes

# 251
http://igraigo.com/index/blog-read/Video-tia-izmiva-kosata-si-s- … -e-rezultata.html              Днес попаднах на това видео което ме изненада. Някой пробвал ли е въпросното измиване?
Това е едно от най-тъпите неща, които съм гледала  Laughing Joy ooooh! Присъединявам се към мнението на Линда.

# 252
Това е едно от най-тъпите неща, които съм гледала  Laughing Joy ooooh! Присъединявам се към мнението на Линда.
И аз така мисля ,но реших информативно да ви го пусна,пък дори и само ,за да се посмеем Peace Joy Joy

# 253
  • Belgium
Това с кока колата е ужасно безумие, но се тиражира до посиняване из женските списания и сайтове като невероятната тайна за хубава коса на модела Сюки Уотърхаус  hahaha

http://www.viewsofia.com/article/27381/Siuki-Uotarhaus--Miia-gla … ta-si-s-Coca-Cola

Представям си колко народ сляпо ще почне да го прилага  Tired

# 254
Да ме прощава Сюки или както там и е името, но аз не виждам нищо хубаво в косата и, особено с тези фризи фитилчета  Whistling
Ние си имаме тривитаминол, не ни трябва кола  Joy
Ако не друго поне се посмяхме добре  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт