Професионални серии за коса - тема 81

• 77 199
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Суперррррррррррррррр, чаках това отдавна... Първа ще се включа Simple Smile
Peace Фрея ще трябва да прекръсти темата на вече НеАнонимните маниачки на козм.за коса  Mr. Green

Хахахах, дааа  Joy

# 361
  • Sofia
AniK, шампоана си е измивен. Усеща се протеинов и остъргва косъма, но не дразни скалпа. Ако искаш проба, ще ти дам.

Hug Hug Hug Остават ми 24 часа докато му приема или откажа цената (пазарим се от 2 дни) и няма да имам време да тествам и да решавам - днес се боядисах, в събота заминаваме на море, не съм за ДПШ в момента дори да се спретнем с пробата - много ти благодаря обаче, супер си  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Има 2 отлични отзива в Амазон и един негативен в друг сайт - това е  Crossing Arms Много се чудя, трябва да имам някакъв ДПШ  Confused

# 362
Хайде дойде ми музата и на мен да се отчета с моите опити до момента с John Masters.  Crazy
Само ще отбележа, че моите впечатления доста се припокриват с описанията на продуктите в официалния сайт, както и с ревюто на Белисима. (всичко го има на стр.1 от темата)

ШАМПОАНИ
(общо за всички важи, че в банята създават усещане за леко оплитане при измиване, което обаче е типично за натуралните шампоани и в последствие не се задържа като ефект на косата)
- с лавандула и розмарин - (благодаря на Бел за мострата Hug) определено хидратиращ, макар че пише че е за нормална коса. Отнема от обема леко, но косата е лъскава, някак олекотена и мека.
- с вечерна иглика - той се води за суха коса, но по скоро е за нормална, защото е малко по-измивен и уплътняващ от лавандуловия. Има повече протеин в състава (не прекалено) и косата е с повече обем, отново лъскава, но и малко по-плътна. Засега той е моят шампоан и си взех цяла опаковка.
- с мед и хибискус - тук взех цяла опаковка на сляпо, водейки се от ревюто на Бел, но изобщо не съжалявам. Той си е наистина реконструиращ шампоан, защото съвсем ясно се усеща протеина в него (тук е оризов и още един, докато при другите шампоани е соев и пшеничен в някои). Дава плътност, обем и обичайната лъскавина. Ако косата е в добро състояние наистина може да се ползва през няколко измивания.
- с мента за дълбоко почистване на скалпа - този шампоан дава невероятно усещане за чистота и свежест на скалпа, просто все едно е ексфолиран, но доста нежно и приятно. Ухае свежо на мента, косата е още по-блестяща, малко феерична, явно от почистването в дълбочина, но това се регулира с балсамите. От него имам около 100мл., поделихме си го с аниК Hug но той не става за честа употреба, както другите и ще си имам достатъчно.

БАЛСАМИ
- с лавандула и авокадо - много удачен и благодатен за суха коса, но без да утежнява (дори и нормална коса). Той ме спаси от налегналата ме последните седмици (или станаха месеци Rolling Eyes) сухота. В банята при изплакване се усеща как косата е напоена и тежи повече, разплетена и много гладка, но без да е лигава. Според мен преспокойно може да се ползва и за по-нормална, че дори и тънка коса, но в по-малко количество, което ще го направи още по-икономичен (защото е такъв).
- детанглър с цитрус и нероли - за това чудо на козметиката се чудя изобщо да пиша ли... разкошен е! Heart Eyes Бях го пробвала от Бел преди време, когато косата ми не беше така суха и се влюбих. Сега не си го хабих напразно на сухата коса, първо я напоих на 4-5 измивания с балсама с лавандула, и сега съвсем спокойно си ги редувам. Косата става невероятно гладка, разплетена, бляскава и подвижна (това последното ми най-търсен ефект от безкрай време). Последните 2 измивания успешно започват да се възвръщат буклестите ми чупки. Да не говорим, че като финиш продукт също е най-хубавото нещо, което съм слагала, защото прибира косата по съвсем естествен някак начин, все едно няма продукт - толкова лека стои, и подвижна...много подвижна. Party

Предстои ми да пробвам реконструктора с мед и хибискус, имам поръчана мостра, както и си очаквам утре другия детанглър с розмарин (той има един протеин повече в състава от този с нероли и една идея по-напред, та ще видим как е).

КРЕМ С РОЗА И КАЙСИЯ
Гъст е, много икономичен, ухае много нежно и приятно на рози, лесен е за нанасяне, разплита косата и я подрежда много добре. Сравнено с детанглъра с нероли като финиш, крема ми прави малко по плътна косата, а не така олекотена и хлъзгава (бих казала като нежна детска коса). Заредила съм се с две опаковки, които ще си ползвам с кеф, макар че...май детанглъра като финиш в момента по ми хареса като ефект. Mr. Green

Толкова от мен, ще пиша допълнително само за другите два балсама. Започнах тестването на продуктите след измиване с ДПШ, след около 3-4 измивания започна да се усеща подобрението, а в момента (след 7-8 измивания) косата ми видимо живна. Допреди това, каквото и да ползвах и да ми хареса от първия път (максимум и втори) след това косата отново ставаше суха, остра, изпръхнала. Сега наблюдавам прогресиращо подобрение, затова и за момента ще остана само с тези продукти.
(От останалата ми професионална козметика, която имах само с МШ що-годе ми стоеше по-прилично косата последните 2 месеца)

Извинявам се за дългия пост и дано съм полезна.  Hug
Относно софийската среща вероятно за момента просто отпадам като присъствие, защото съм си перманентно комплект с мънинко детенце Heart Eyes За мен остава варианта на индивидуални срещи с моите съседки по квартал. Hug

# 363
  • Sofia

КРЕМ С РОЗА И КАЙСИЯ
Гъст е, много икономичен, ухае много нежно и приятно на рози, лесен е за нанасяне, разплита косата и я подрежда много добре. Сравнено с детанглъра с нероли като финиш, крема ми прави малко по плътна косата, а не така олекотена и хлъзгава (бих казала като нежна детска коса). Заредила съм се с две опаковки, които ще си ползвам с кеф, макар че...май детанглъра като финиш в момента по ми хареса като ефект. Mr. Green

Ако решиш, че едната ти е излишна, дай знак - насреща съм  Money

# 364
За теб се сетих първо, след като пробвах и детанглъра като финиш. Hug
Скрит текст:
Мисля да взимам едната опаковка за морето, там определено ще ми е нужен по-силничък финиш, но мога да ти отделя проба за няколко теста, за да видиш как ще ти е като ефект. Шишенцето ти от твоята проба за мен е празно Wink  bouquet

# 365
  • София
Линде, супер, беше ми много интересно!
Поръчах си най-после ДПШ, че досега нямах (реших да е на Лейбъл М), чакам и пътуващите от две места продукти на ДМО и започвам и аз "лечението"  smile3508

До момента съм ползвала само детанглъра с цитрус и нероли, след ДПШ и имам усещането, че от едно ползване имам огромно подобрение, косата е супер просто, въпреки че от тогава два пъти мих (веднъж със серията Олео релакс, втори път с кератиновите Наши). В този смисъл те разбирам как си чувстваш косата, макар че си представям щом ефекта  е с натрупване, след няколко измивания за какво става въпрос. Горя от нетърпение вече!!!  Crazy

# 366
Аз я харесвам, имам я в размер 750 мл. Редувам я и с други, защото е силна, но възстановява отлично изтощената коса, става мека и гладка. Не е със силикон доколкото знам, но има доста химия, два вида кератин и marula oil. Много по-силна е от Лореалските, кератинът в нея е доста повече.
Meрси, ще си я поръчам.

# 367
Линде много добро описание си направила,звучи много изкушаващо  Wink
Жалко,че тук не се продават продуктите на Джон Мастерс ,а поръчки от чужди сайтове нещо не се наемам да правя Sad

# 368
Много моля, когато някой поръчва Дж.М да се свърже с мен за да поръчам и аз шампоан и детатглър   bouquet

# 369
  • София
Ох, Линда, направо.. как хубаво си ги описала  newsm76

Бел, писах на официалния мейл на ДМО сутринта, все още нямам отговор. Много ми е интересно какво ще ми отговорят, защото много зарибявате, честно  Crossing Arms Laughing

Макар че по-рано този месец Фрея беше споменала ,че според нея не е препоръчително използването на подобни продукти при бременност. И на срещата Магнолия подкрепи, ама аз все си тая една надежда  Laughing

Лошото е, че от подобни продукти ефектът идва след известно ползване, а не при еднократна употреба, което изключва варианта да пробвам веднъж и да преценя дали ми допадат или не..  Thinking

# 370
Радвам се, че съм полезна и аз, момичета   bouquet

Теди, и от един път се усеща какво ще е действието на продуктите, но просто ефекта за заздравяване става с натрупване, мисля аз, поне при мен така се получава.

Скрит текст:
Момичета писала съм в размените, да кажа и тук - имам за размяна кератиновите Наши- по около 130-140 мл. са и шампоана и балсама. Както и еликсира за растеж на Алфапарф, подходящ е за нормална и суха коса (скалп де), на мен обаче ми ухае силно парфюмно, убива ми всяка друга миризма от продуктите и това ме дразни. Наполовина е, около 3 седмици го ползвам и като че има ефект. Ако някой има нещо натурално за коса или някое масло да каже, или пък някой серум/ампула на Напура. Peace

# 371
Линде Hug Много се радвам, че и ти написа такова подробно описание, че аз вече се чувствах като някакъв таен агент на Джон Laughing  Hug
Наистина за много от нещата се препокриваме като мнение. Може би само относно цялостното усещане от шампоаните при миене имаме леко разминаване - при мен шампоаните не заплитат, даже напротив. Особено този с мед и хибискус, както и лавандуловият са ми доста разплитащи. Цинковият също много хубаво ми разплита, но той е по-уплътняващ. Може би само ш-на за скалп съм го усещала леееко заплитащ и то само един-два пъти, което е много странно - един път ми се струва мек и ми разплита, друг път леко ми заплита. Не знам на какво се дължи това разминаване при него newsm78

Сега относно силиконите в шампоаните и сулфатите - намерих малко информация, която ще внесе яснота по нашата дискусия от тази сутрин Peace

Силиконите се слагат в шампоаните, за да образуват филм и да предпазят донякъде косъма от пресушаващото действие на сулфатите, които барабар с мръсотията, излишната мазнина и наслояванията от продукти остъргват косъма и от полезните за него естествени защитни масла, които го обгръщат и го предпазват от загуба на влага. Всъщност, включването на растителни масла в шампоана може да има същия задържащ влагата ефект, но по ред причини в повечето шампоани има силикони, а не чисти масла. Така или иначе, това е идеята на силиконите в шампоана - донякъде да неутрализират нежелания изсушаващ ефект на сулфатите.

Отстраняването на силиконите е възможно с повърхностно-активни вещества (ПАВ). Тези вещества правят така, че силиконите да се смесят с водата, също както и мръсотията и излишния себум, и да се отмият от повърхността на косъма. Проблемът с тези ПАВ (освен, че пресушават косъма) е, че могат да са силно дразнещи скалпа.
Най-големият дразнител сред тях е познатият ни SLS (Sodium Lauryl Sulfate). Той е и най-ефективен откъм отстраняването на силиконите. Просто е най-агресивен и пресушаващ косъма.
Другите съставки, които също отмиват силиконите, и се водят по-малко дразнещи са:

Sodium Laureth Sulfate (SLES)
Ammonium Laureth Sulfate
Sodium C14-17 Alkyl Sulfonate (Olefin Sulfonate)
Cocoamidopropyl Betaine

Като казвам, че са дразнещи, да се има предвид все пак, че всичко е индивидуално Peace Има хора, на които тези съставки изобщо не им дразнят скалпа, но има и такива като мен, които реагират и на Sodium C14-17 Alkyl Sulfonate (Olefin Sulfonate), който уж се води по-малко дразнещ (вчера писах за ш-на на Чи как ми е докарал нещо като пърхот и лющене - тази съставка я има в него).

На мен само ми възниква един въпрос в главата и той е по отношение на Cocoamidopropyl Betaine newsm78 Тази съставка може да има както синтетичен, така и натурален произход. Даже когато е с натурален произход (добива се от кокосово масло, доколкото знам), е призната от Ecocert и може спокойно да се използва в натурални продукти, които се сертифицират. Първият въпрос, който ми изниква е дали, когато е в тази си форма с натурален произход, може да премахва силиконите Thinking Предполагам, че може, тъй като никъде не е споменато да има разграничение в двете форми откъм ефективност.
Втората ми чуденка е свързана с една съставка Babassuamidopropyl Betaine, която я намирам във всички шампоани на Джон Мастърс - явно това е съставката, която прави пяната в техните шампоани. Звучи ми по същия начин като Cocoamidopropyl Betaine и по логика си мисля, че общо взето е едно и също, само че едното се извлича от кокосово масло, а другото от масло от бабасу.
Коригирам се - сега направих справка за двете съставки в този сайт - http://www.ewg.org/skindeep/. Бабасу-то излиза, че е по-безвредна съставка и вероятността да предизвика алергия или някакво раздразнение е нулева - http://www.ewg.org/skindeep/ingredient/700610/BABASSUAMIDOPROPYL_BETAINE/.
Не може да се каже същото за Коко-то - http://www.ewg.org/skindeep/ingredient/701520/COCAMIDOPROPYL_BETAINE/.
Та въпросът ми беше дали това Бабасу-нещо-си евентуално може да премахва силикони newsm78 Не можах да намеря информация по въпроса в интернет. Ако и то успява да ги отмие, би било чудесно /ама защо ли не ми се вярва, като е чак толкова безвредно Whistling/

Ако на някой му е интересно, ето и източниците, които ползвах:
http://www.naturallycurly.com/curlreading/products-ingredients/s … so-bad-after-all/
http://www.naturallycurly.com/curlreading/curl-products/whats-th … silicones/?page=2
http://beautifulwithbrains.com/2014/05/30/remove-silicone-buildup-hair/
https://www.futurederm.com/how-to-handle-silicone-buildup-in-hai … arifying-shampoo/
http://www.beaute-test.com/composant.php
http://www.naturallycurly.com/curlreading/curl-products/whats-th … oop-on-silicones/ - в последния линк са изведени като табличка кои силикони са водоразтворими и кои не и кой с какво се препоръчва да се отмива

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 19:18 от bellisssima

# 372
  • Стара Загора
Момичета, страшно полезна информация давате  Hug  bouquet
Сега искам всичко на Джон  Rolling Eyes
Аз вече много се обърках с тези силикони и сулфати  newsm78.А химията беше предмета, който най-не ми вървеше в училище.
В другата тема за био козметиката ми казаха, че силиконите се отмиват с натурални пенители  newsm78.
Не знам дали е редно да цитирам тук?

# 373
Обещах да покажа косата си след боядисването и подстригването. Благодаря на всички за предишното включване.    bouquet
 http://prikachi.com/images.php?images/538/8178538x.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/539/8178539E.jpg

# 374
Аз вече много се обърках с тези силикони и сулфати  newsm78.А химията беше предмета, който най-не ми вървеше в училище.
В другата тема за био козметиката ми казаха, че силиконите се отмиват с натурални пенители  newsm78.
Не знам дали е редно да цитирам тук?

Да, да, видях какво са ти казали в тази тема. Най- ги обичам такива "компетентни" по всеки въпрос. Кой знае господинът колко коса има на главата - сигурно не повече от 1-2 пръста и тръгнал да ни обяснява, че силиконите не се натрупвали и се миели без проблем Stop

nteri, много хубав цвят и прическа Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт