Професионални серии за коса - тема 81

• 77 228
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Да, да, задължително, тъй като и маските и балсамите са ми със силикони. В момента редувам червеното Тиги (от което съм много доволна, нищо, че не ми е третирана косата) и бамбуковия алфапарф, но обмислям Редкен екстрийм като протеинов, той мисля е със сулфати.
Ellla, благодаря   bouquet

# 601
  • На ръба..
Досега ползвах основно Kerastase Age Recharge като го съчетавах с различни маски /повече и по-малко протеинови/. Редовно си правя маслени маски и след тях хидратация.
Сега обаче се двоумя кой шампоан да си взема - Балансиращия на Napura или Kerastase Densifique.
Косата ми е дълга, с нормален косъм, нетретирана и склонна към омазняване.
Вие как мислите?

# 602
Гледам в темата е започнала нова "офанзива" по Олаплекс.... И всички ще поръчвате... newsm78 Не е ли по-добре да се изчакат коментарите на момичета, които са го ползвали - дали в салон или у дома? Аз гледам много клипове и нещо не ме впечатли особено... И за сега съм пас... Peace
То по много неща се "палим" в темата и когато си ги поръчам, не съм възхитена.... Не всичко е за всяка коса....  Например на мен всякакви БИО, безсулфатни, бебешки, за чувствителен скалп и подобни "изчистени" и натурални измивни продукти въобще не ми се отразяват добре на косата... Стои си мръсна, сплъстена и вяла.... Не мога да приема за себе си такива шампоани, а тук в темата са много хвалени...  Shocked
И да не е спам, много съм доволна от всички продукти, които съм събрала за сега на Наши... Последно серията Кератин и един енергизиращ шампоан... Peace

# 603
  • София
Момичета, снощи измих косата с ДПШ след което сложих от детанглъра както ме посъветвахте. Има разлика - косата е мека, добре хидратирана, ноо все още се оплита. Не е така заплетена, както с предишните ми опити, но пак не ми харесва резултата. Ако не се заплиташе щеше да ми харесва  Peace

Някоя от вас пробвала ли е обновената серия Лореал Витамино колор А-ОХ? Видях, че има UV защита и се чудя дали това да не е летната ми серия (шампоан+маска), съчетана с олиото Макадамия, (което ползвам вече две лета на морето и съм доволна)?

Иска ми се някоя по-лека серия и ми се струва, че тази е такава. Ще се радвам, ако споделите отзиви   bouquet

# 604
Lunna, мисля че не си се запознала с действието на Олаплекс.  Peace Определено си заслужава. И аз не бях възхитена от клиповете докато не видях този. http://m.youtube.com/watch?v=kjxyDdMf9n4
Всеки знае, че такова нещо не е възможно по принцип, косата на момичето би станала дъвка, а нейната дори не се къса накрая. Всеки сам си преценява все пак, не мисля че е редно някой да казва кой какво да си купува  Wink

Последна редакция: пн, 22 юни 2015, 14:10 от Анонимен

# 605
Изгледала съм много клипчета и аз, четох форуми преди няколко месеца и за мен това е една надежда за спасение на силно изрусената ми коса, склонна към накъсване по краищата  Peace.
Ето  и една от моите любимки във Ютюб.
https://www.youtube.com/watch?v=DtGK6u-9ydI
Пък и нали някой трябва да се прежали за да информира останалите   Mr. Green Joy

# 606
По темата само ще напиша отново, че натурална козметика с минимум силикони и др. химии е подходяща за здрава, нетретирана коса или такава минала по-леки процедури- кичури, омбре. Казвам по-леки, защото потребителката, която визирах се изрусява с години много светло, и очаква чудеса от ДМО и други по-натурални. НЕ става! Нашите коси искат здрава химия. В тази връзка, нямам как на нетретирана коса да допада Керастаз- там си е само химия  Peace
Аз ще се отклоня малко от актуалната тема в момента Blush, за да изразя абсолютно несъгласие с това твърдение Peace За да се хареса един продукт, от значение са много други фактори, а не само това дали косата е химически третирана или не. Важно е какъв е косъма - плътен или тънък, здрав или податлив на увреждане, прав или къдрав и т.н. и т.н. Съвкупността от всички индивидуални белези предупределя от какъв тип продукти има нужда косата. Затова нещата не могат да се сведат до такава простичка формула - щом косата е нетретирана, изчистените продукти може и да й паснат, щом е третирана, й трябва здрава химия. Потвърждение на думите ми е факта, че някои от момичеата тук, които пробваха и много харесаха продуктите на JMO, са именно с третирани коси, както и това, че има момичета с нетретирани коси, които пък харесват и предпочитат Керастаз.
Далеч съм от мисълта, че продуктите на тази марка ще паснат на всяка коса и всички ще са влюбени в тях - това е изключено. Но все пак нека не подценяваме факта, че освен изчистени като състав, тези продукти са и професионални Peace За колко био марки може да се каже същото? Аз също съм пробвала немалко такива и определено между тях и JMO разликата е огромна. На първо място слагам това, че резултатът е в пъти по-добър отколкото с много други професионални марки (за личния си опит говоря, а не по принцип), и едва на второ място слагам това, че са с изчистен състав Peace В крайна сметка, ако химиите на Керастаз ми се отразяваха страхотно, щях да заложа на тях, независимо, че не са био. Въобще не съм от маниачките на тема био-мио и еко-меко, както им казваме Grinning Затова неслучайно споделих за тази марка именно тук, а не в темата за био козметика. Забелязвам, че се подхожда с една предубеденост - щом са био, значи са слаба работа. Ами не е така и го казвам съвсем честно. И са добри, не (само) защото са био, а защото дават видими резултати.

# 607
Freya, далеч съм от мисълта да агитирам някой да не си купува каквото и да е, но просто казвам да се изчакат първите отзиви на ползвали го тук във форума.. Рекламата в youtube  е едно, опита е съвсем друго... Освен това Олаплекс е за силно третирана коса, а съм сигурна, че много момичета с нетретирани коси искат да го пробват... И после започват едни негативни коментари, как не им харесва... А цената в случая никак не е ниска... Peace
Спомням си положението със серии като Дисциплин, Денсифик, най-новата на Керастаз, Алтерна, Напура и много други.. Има много недоволни и набутали се момичета... Thinking

# 608
bellisssima, мисля четеш между редовете. Визирах точно една потребителка и не съм се впуснала да обяснявам за типове коси и т.н. На химик химия да обясняваш, мерси  Wink (въпреки че тук е отделен дял на химията, в който не съм специализирана  Crazy )Потребителката е с много изтощена коса и тука не играе какъв е бил косъма. Не знам какво се впрягате. Същата работа беше и за Напура. Както и да е, вероятно ти се чувстваш отговорна да разясниш, защото ти поведе четата и позариби ммомичетата, което няма нищо лошо. Надявам се да сте открили "своята" марка и своя ""лек" за косата :*

# 609
Аз ще си позволя да се включа, тъй като съм първата от четата, която Бел, поведе Heart Eyes само за да кажа, че за момента наистина открих своята козметика, за което съм много признателна, че си позволи да ни "подлъже така" Mr. Green (впрочем и Напура си ми остава следваща голяма слабост Flutter)
И се надявам вече да спрем с тези детинщини, както установихме и преди, видите ли всеки имал глава на раменете.  Mr. Green Peace

И като сме на вълна John Masters (и Олаплекс hahaha) да споделя отзиви и за другия детанглър - с розмарин и мента. Ами моята коса усеща едното протеинче в повече и това, че са на малко по-предна позиция в състава, но не става твърда и суха повече, а по-скоро плътна и не така жилава. Направих си впоследствие експеримент да "запечатам" балсама с лавандула с този детанглър и тогава получих супер ефект, хем плътна хем жилава коса.

Момичета не мога да се стърпя да се похваля с новата си прическа. След като за трети път в живота ми се борих да изравнявам етажи, надявам се сега за последен път да ми се е набило в главата, че точно те са удачни за чупливата ми по природа коса. hahaha Ето и ефекта с една снимка от преди и две снимки след.
Скрит текст:

# 610
Тц, тц, тц каква красота  Heart Eyes Браво! И особено голямо браво, че откри своята марка, че по едно време мислих, че си изкукуригала хахха  Laughing Hug  bouquet Аз, пък, не мога да кажа, че открих своя марка, по-скоро свои неща- точно определени маски, серуми, шампоани. От много време нямам експерименти, скоро се "хлъзнах" с един шампоан, въпреки че като четях състава ми беше ясно, че аха- да не ми хареса,ма а де- изкуших се!

# 611
  • Стара Загора
Линде, много си хубава  Heart Eyes.
Скрит текст:
На по-къса коса наистина стои по-добре така с пластове.Но като порасне още, което ти целиш  Laughing, мисля, че по-плътна черта ще ти хареса повече  Peace.Може и да бъркам, съдя по себе си, защото и моята е такава - леко чуплива.Когато беше на пластове много се начупваше надолу и се получаваше- гладка права коса до най-горния пласт и надолу чуплива, но и по-обемна  особено до най-горните пластове и това не ми харесваше.Сега откакто е почти равна доста се изправи  Rolling Eyes, не знам защо, има съвсем леки вълни ,но е с еднакъв обем по цялата дължина.
Не знам дали го описах добре .

# 612
Този тип коса не става ли напълно права с хубава изглаждаща козметика?  Embarassed

# 613
Благодаря много!   bouquet

Real woman, ами аз всъщност не искам да ми е права, много си я харесвам с чупките, особено много ми липсваха, когато забременях преди 2год. и косата ми се изправи. Shocked Сега са започнали успешно да се завръщат, макар и още да има какво да се желае и затова си върнах старата форма на етажи, с която се носех преди.
Относно изглаждащата козметика - пробвала съм ако не се лъжа 3 такива серии (на Лакме, Лис на Лореал и Дисциплина, като само той ми хареса първия път и после беше също кошмар), но косата ми ставаше без обем, суха и да-права, но грозно права с изпръхнали крайчета.

# 614
  • Стара Загора
Да, моята с различните продукти много се променя- от чисто права до доста начупена.Но като цяло изглаждащите серии ми взимат обема, който често липсва  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт