48 летен пъб на ЕЛП

• 22 934
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • гр. София
То пък щото народът все скъпи парфюми купува. В ЕФтините не се влагат, предполагам, естествени съставки.
И какво ще стане с нашето розово масло?  Confused Надявам се да не се ограничи пазарът за него, но пък като му режат пътя към парфюмерийната индустрия...  Rolling Eyes
Остава само козметичната.
А! Това ме подсеща - и в козметиката ли ще забранят естествените съставки?  ooooh!

Естествено, че за нечия изгода е всичко.  Tired

Ако са загрижени за здравето ми, да забранят влагането на сухо мляко в храните, на гнусни мазнини, да забранят правенето на шунка от прахчета, да забранят сухите супи и бульони... Да не изброявам повече.  Twisted Evil

Докато постна и Добри е писала. Даааа, канцерогенно е, натюрельмон! Лавандулата не е, щото, нали, затова си я гледат в цяла Южна Франция. Явно си търсят пазар за нея и гледат да ограничат каквото могат. Простете елементаризма в конспиративната ми теория.

Прочее, най-вреден е животът, защото от него със сигурност се умира  Tired

# 706
  • София
Добри, сещаш ли се за нещо, само за едно нещо, за което протести и петиции да са свършили работа? Щото аз не.

# 707
  • гр. София
Във връзка с натуралните и синтетичните неща, и на мен ми се ще нечии мозъци да бъдат заменени със синтетични, та ха дано почнат да работят поне малко...  Tired

# 708
  • n/a
И аз така набрала. Не само за парфюмите (макар
за тях е немалко), но и за всичката друга гнус. Не
съм против четенето, даже напротив, но етикети-
те на храните не са ми любимо четиво, а толкова
време изяжда  Mr. Green

# 709
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри, сещаш ли се за нещо, само за едно нещо, за което протести и петиции да са свършили работа? Щото аз не.

тогава нямаше петиции и протести, а обвинения на високо ниво към тези в Брюксел, дето са проспали срока.
ама нали минаха изборите, намърдахме наши и тук и там, вече никой за нищо не е обвиняван.

българското саламурено сирене стана гръцка фета, българското розово масло се обяви за турско, ракията и тя май ги последва...
сал едната смядовска луканка ни остана, ама и тя май не е това, дето беше

най-обичам като отворя сутрин форОма да видя тема "Подкрепете петицията за..." Когато е и неграмотно написана още повече ме кефи   Sunglasses

роз, с теб съм за съставките и за конспирацията. те явно си го направиха де, конспирация няма  Peace  и с ло съм  Hug предпочитам други работи да чета  Hug

# 710
  • гр. София
Аз етикети чета до последната точка и какво от това. Гаранция-Франция за каквото и да било.
И като видя как на пуешкото филе пише, че съдържа сгъстители... МА! КАКВО! ИМА! ДА! МУ! СЕ! СГЪСТЯВА! НА! МЕСОТО?!!  ooooh!
Да не са измислили нова порода пуйки - течни някакви такива, та сгъстяват тяхното филе?  ooooh! Ми да не си правят труда, да го наливат в шишета, ще го пием.

# 711
  • София
Дреболинда гледа реклама на една марка кренвирши, дето казват накрая "Предпочитаме месо!" и репликира веднага: - А защо тогава не ядете месо, а кренвирши?
 Mr. Green

# 712
  • Пазете Гор
Значи това не могат да се влагат мускус, спермацет, амбра, катран?

Ехаа, нека направим бизнес. Ще събираме в малки шишенца пърчотина и ще изнасяме в поясока! Ще направим пари!

Всъщност хората така искат - да им е подреденко, нормиранко, регулиранко; а после викат ох, ама какво стана. Няма как да стане другояче. Всички са ужким против свръхрегулациите, ама я ги питайте в някоя тема: да се стандартизират ли хотелските услуги, ресторантските менюта(!), да се забранят ли тортите доставяни по Интернет, да се запазят ли държавните образователни изисквания и  хилядите обструкции за гледане на деца; да продава ли всеки меда и восъка си по свое усмотрение; да има ли БДС за салам, наденици, млека, учебници и конфитюри - всички ще ревнат гороломно: ДА! Ако може на сиреняра двамина да му светят и издават сертификати" - най ще са доволни и "спокойни за децата си. А само сухото мляко иде със сертификати. И те това е.

За да продавам мед, "и да са спокойни за децата си", трябва да имам разрешение за ползване на барачката с центрофугата, или поне удостоверение за търпимост. Трябва да мога да мия стените и с маркуч, и да имам фактури за бурканите. Трябва да имам дневник на партидите (що е партида - Бог знае). Трябва да имам кенеф близо до барачката, че да не взема от зор и мързел да се изчуркам в центрофугата, вероятно. И всички тия гаранции ги имат онези, дето продават парфюмирана глюкоза.

Публиката иска да се контролират цени(!), печалби, рецепти, произход, биографии. А това е лавина, един път почне ли се - край няма.

А пък ако отворим дума за трудовите договори - там пък всички искат да се контролира. Пари, условия, всичко, като че ли двете страни са имбецили. Аз и ти имаме договор, но още трима чиновници да лапат, че са го прочели - и за мнозина това е гаранция, че всичко ще е наред.

# 713
  • n/a
Наскоро премина през фейса.
Скрит текст:

Систър, пък това колко пъти съм си го мислила.  Hug

Последна редакция: пн, 07 сеп 2015, 14:31 от Лоана

# 714
 Hug Куркума  Laughing сетих се за Чудомир и договора на дядо му. простете, цитирам по памет.

"Събрахме се с ..., да направим фабрика за сапун. от мен парите, от него труда и ако нещо се обърка, заедно ще му берем гайлето."

тези времена, за съжаление, минаха  Hug сега се искат документи, има изисквания, норми, оценки, бумага всякаква, а накрая сапун няма  Hug

Ло, не виждам  Confused

# 715
  • Пазете Гор
Чудомир:

"КОНДРАТЪ

Азъ Неiку Петкуфъ давамъ казанѧ Тiнку Стойкуфъ шѫ варй сапунѫ. Ако не дай Боже, стан нещо, двама шѫ му беремъ гайлето.

1861 лето
септемврiа 21 чiсло

Неiку Петкуфъ        Тин Сто…

Чета тия прости редове, братя мои, препрочитам ги, очите ми се наливат и си мисля:
„Ех, мой дядо, стари дядо! В какви блажени времена си живял ти! С тая проста книжка и тия няколко само думи четиридесет години съдружие си правил и търговия си въртял. На Узунджовския панаир чак товари със сапун си карал, челяд голяма си отглеждал и честно търговско име си оставил, а ний сега пишем договори, редим точки и параграфи, плащаме на юристи, на специалисти и накрая — пак комините задръстени, мазилката се рони, гредите се люлеят, а лисне ли дъжд, вали колкото вали отвън, па престане, а вътре си шурти, шурти — на поразия!…"

# 716
ло, видях.
ама ми се ще да не бях.  Confused

Куркума, то е защото тогава са нямали сертификати по ИСО, Мудис интернешънъл не им е определял рейтинг, за никакви сертифицирани и стабилно поддържани във времето системи за управление на качството не са знаели, а за европейски директиви за изправяне на кривите краставици ич не са и чували.
мъка ти казвам! документална беднотия   Hug

# 717
  • n/a
Магьосници, тяхната  Mr. Green С 1% говежда месо
изкарват салам, тип телешки. СБСМ по нашенски.
С регламентация нищо не се получава, ако нямаш
хора да я следват. А ако имаш хора - не са нужни
никакви регламентации. Ама Хора, не недочовеци.

# 718
  • София
Недочовеци е много точна дума  Hug

Наскоро премина през фейса.
Скрит текст:

Систър, пък това колко пъти съм си го мислила.  Hug
Съвсем скоро си инсталирах на телефона едно приложение за проверка на Е-тата, та сега си го изпробвах за сефте. Еми... чудничко, какво да ви кажа  Twisted Evil

# 719
  • n/a
Чудничко, почти приказно  Mr. Green

Просто ми напомни любимия диалог:
- Как дела?
- Как в сказке. Чем дальше, тем страшнее  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт