Отговори
# 90
А от мен влажна дъждовна прегръдка от Холандия  Mr. Green Hug
Е, поне от днес започва топла вълна за цяла седмица и от днешните макс 19'С за 1-2 ще стигне дори до 30'С. Местните ще "пощръклеят" от кеф с такава жега  Laughing ще се натъркалят къде ли не по паркове, пейки, балкони, градинки да се пекат...
Ние имаме за една седмица на гости роднини на ММ от Щатите (на път за годишния им отпуск) и понеже ММ не можа да вземе отпуск, с малкия Началник сме гидове къде ли не из Холандия...

Пращам Ви топла прегръдка от Парос  Heart Eyes
....................
И сега да поднеса въпрос:
Търся настаняване в Атина за седмица. От 23.10 до 28-29.10 за поне 4 човека. Ако някоя от Вас има проверено местенце на сносна цена, може апартамент или къща, нека ми пише на лични. Имаме обучение в Дивани Каравел хотел до Хилтън и трябва да организирам спането. На Букинг не разчитам, защото три пъти резервирах през тях, но хотелите бяха отврат и далеч от упоменатото в сайта.
.....

Макар със закъснение: Честит да е рожденият ти ден, Зори! Бъди здрава и много щастлива!   bouquet
Относно настаняването: за booking трябва винаги да изчетеш всички коментари защото описанията и снимките са дадени от собствениците но коментарите дават абсолютно точна представа за мястото и рейтинга му. Аз бих ти препоръчала за частни квартири (от стаи до апартаменти и къщи) airbnb.com (също чети щателно коментарите и не избирай нещо некоментирано още от гости които са го ползвали преди теб, както и виж рейтинга за бързина на отговора за самия домакин!) - ние ги ползваме, много са коректни и сме им големи почитатели, издават и фактури които ни ги признават за разходи.

Аз се ядосвам че намерих много евтини билети за края на август да си дойдем до БГ, че имам малко работа, а и да изкараме 5 дена в Родопите с преходи, но понеже ММ очакваше някакво кратко пътуване за обучение и не бе сигурен в датите, купих само за мен и малката с цел да купим билето после само за него да купим. Вчера ме изненада че пътуването му в Щатите ще е за цели 2 седмици и няма да може да дойде в БГ... ами на всичкото отгоре повече от 10 дена преди пътуването ни ще стоим сами с дребосъка в Холандия Sad Ако съм знаела поне по-ранни билети да бях взела да постоим повече... погледнах ако може до Гърция да си дойдем за 10 дена, но за този период цените са ужасни. Ама нейсе, да сме здрави.

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 10:43 от minkovaki

# 91
Момичета, другата седмица съм на почивка в Гърция и искам да си взема някаква сим карта с интернет, която да ползвам по време на престоя ми там. Има ли такава опция и колко струва?

# 92
Момичета, другата седмица съм на почивка в Гърция и искам да си взема някаква сим карта с интернет, която да ползвам по време на престоя ми там. Има ли такава опция и колко струва?

Q card - 10 euro

# 93
Здравейте момичета,

Някой може ли да ми помогне с информация къде се подават документите за ΕΣΠΑ νηπιαγωγειο? Изчетох всички изисквания и, че срока е от 04.08  до 18.08 но не мога да намерия къде се подават?

Благодаря Ви

# 94
Ох, ние ги пращахме по пощата, в Атина беше адреса, но не го помня.

# 95
July_morning - Адресът е: ΕΕΤΑΑ. Α.Ε. Γραφεία Αθηνών Μυλλέρου 73-77 104 36 ΑΘΗΝΑ (ако сте в Атина).

# 96
Да, да, на същия беше  Peace
Нищо, че не бяхме в Атина, мисля че е един за цяла Гърция.

# 97
Привет, момичета!  Hug

Редактирам се - намерих информацията, която ми беше нужна Peace

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 14:59 от ♥Nimfea

# 98
Адресът за Солун е този: ΕΕΤΑΑ. Α.Ε. γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας Τσιμισκή 27, ΤΚ 54624, Θεσσαλονίκη.

Момичета, май е най-добре да питате в градините за адресите или да потърсите в нета. Адресите са различни. Внимавайте!
Пускат документи, тези, с годишен доход до 27.000 евро с едно или две деца. С три деца с поп-голям годишен доход.

♥Nimfea - Мисля, че това за което говориш е преглед при гинеколог с ултразвук. А може да правя и грешка. Мен ме преглежда в 9м всяка втора седмица, а после всяка седмица.

# 99
Може, да, аз реших, че е така защото и ние сме доста далеч от Атина. Не че приеха децата в някоя от трите години, в които кандидатствахме де.

# 100
Мαрия - ако сте подали документи в Атина, вместо на правилното място затова не са ви приели.
Адресите можете да ги намерите тук на стр 13. http://www.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2015/16072015_p … lisi_paidikoi.pdf

# 101
♥Nimfea - Мисля, че това за което говориш е преглед при гинеколог с ултразвук. А може да правя и грешка. Мен ме преглежда в 9м всяка втора седмица, а после всяка седмица.

victorias secret, благодаря Hug Но не е точно преглед с ултразвук, а се слагат нещо като "слушалки" на корема да речем и се следят сърдечните тонове на бебето, може да се усетят и контракциите, ако има. Но иначе се прави в 9 месец и е по-начесто, така е в БГ, за Гърция не съм сигурна, но важното е, че намерих как се нарича самото изследване - καρδιοτοκογράφημα ηρεμίας. Питах повечето около мен, но никой не знае за какво говоря, та сама си го намерих  Mr. Green

# 102
Мαрия - ако сте подали документи в Атина, вместо на правилното място затова не са ви приели.
Адресите можете да ги намерите тук на стр 13. http://www.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2015/16072015_p … lisi_paidikoi.pdf

Не не, адресът ни беше даден от детската градина, правилният е, не ни приеха заради някакви недоразбрани от мен неща за някои документи. Все пак от цялата градина приемаха по 5-8 дечица, та се намесваше кметството и приемаха останалите деца от там, без да са по програмата  Grinning
Нимфеа, не са ми правили такова изследване и при двете бременности.

# 103
Нимфея, изтървала съм ти поста, редактирала си го. Това, за което пишеш е запис на тонове предполагам. Много се прави в България, в Гърция единствено малко преди да родя, за да следят сърдечна дейност. Ти искаш да правиш такъв запис ли?

# 104
♥Nimfea -Никога не са ми слагали слушалки. Мисля че някои прегледи тук са по-различни от колкото в България. Само преди раждането, в родилното, ми сложиха едно нещо като голям колан и с това слушаха тоновете. В кой месец си?

Общи условия

Активация на акаунт