Перилни препарати и омекотители - 31

• 61 581
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
В Била  има прах Тема за 4,99 лв.На снимката е само за бяло и не знам дали ще има и други видове.

# 166
Снощи прах бяло с Омо на близо 3-часова програма, на 60 градуса, и една кухненска кърпа, която често ползвам като покривчица за хлапето е излязла с петната, с които е влязла  ooooh!
С новото ОМО или със старото, че ми е интересно.

# 167
  • София
Омо-то ми прави доста петна фоточувствителни и впоследствие изчезват, като изсуша на слънце. Peace

# 168
  • София
А ако не сушиш на слънце... това е някакво доста безумно решение на производителя Simple Smile

# 169
Не е безумно особено за пазарите като нашия, където сушенето навън е много разпространено, да не кажа, че сушилните са рядкост. Примерно във всички универсални прахове на P&G (и в България, и в чужбина) има фотоизбелител. В Тема също имаше.
Фотоизбелителят е нещо прекрасно и е гениално внедряването му в перилни препарати. Тук става въпрос за истинско, химично избелване под влияние на УВ лъчи, а не за оптично.

# 170
  • София
Е, не зная, факт, поне така си го обяснявам, а може и глупости да пиша. Може и да изчезват просто след  изсъхването, но суша на простор, не в сушилня, и не мога да кажа. Peace

# 171
  • София
А т.е. те правят специални формули прахове за бг, където се суши повече на простори... защото иначе в повечето западни държави, мисля предимно в машини си сушат...

# 172
По принцип формулите за нашия пазар и за другите пазари се различават. Но никой не прави формула специално за България, защото сме прекалено малки. Става въпрос за пазара на Източна Европа, бившите соц страни, в които се продават едни и същи продукти.
В случая с Проктър и Гембъл всичките им прахове във всички държави съдържат фотоизбелител. Не знам защо. Навсякъде се насърчава при възможност да се простира навън, за да се пести енергия.

На запад са по-разпространени сушилните, но в Италия, Испания, Франция, Португалия масово простират навън.
В Англия, въпреки странното време, съм виждала от влака къщи с простори на едни високи колове и веещо се пране, както и простори като въртележки по дворовете. Може би най-много се ползват сушилни на пò на север, където климатът е по-хладен.

# 173
Имам въпрос към ррр:
чета стари теми и видях, че имаш пералня Fagor.Интересува ме откъде е купена, понеже в масовите магазини нещо не съм виждала техника на тази марка, особено перални и миялни.
Скрит текст:
А съм голям фен на марката, и моята пералня е Fagor  и ми служи вярно от 1996 година.Пу-пу да не й е уроки!!!    Grinning
Ама все някога ще трябва да я сменя и ми се ще пак да е същата марка.

# 174
  • София
Виждала съм уреди Фагор в Зора.

Гес, със старото Омо, от промоция миналата година по това време някъде. После домъквах 5 кг и нещо Скип и почти година изкарах с него, но свърши наскоро.
Помня, че точно миналата година тук се появиха недоволни от Омо.

# 175
  • София
Имам въпрос към ррр:
чета стари теми и видях, че имаш пералня Fagor.Интересува ме откъде е купена, понеже в масовите магазини нещо не съм виждала техника на тази марка, особено перални и миялни.
Скрит текст:
А съм голям фен на марката, и моята пералня е Fagor  и ми служи вярно от 1996 година.Пу-пу да не й е уроки!!!    Grinning

Купена е от "Интерсервиз Узунови", магазинът им е на бул. Стамболийски в София, на ъгъла с пл. Възраждане.
Имат и сайт, виж в Google.

# 176
Имам въпрос към ррр:
Скрит текст:
А съм голям фен на марката, и моята пералня е Fagor  и ми служи вярно от 1996 година.Пу-пу да не й е уроки!!!    Grinning

Купена е от "Интерсервиз Узунови", магазинът им е на бул. Стамболийски в София, на ъгъла с пл. Възраждане.
Имат и сайт, виж в Google.

bouquet       И на Ev_e .  
В Пловдив съм, в тукашната Зора не съм виждала, но може  ида съм пропуснала.

# 177
Аз преди време се подведох от хвалбите за Спот из темите и купих една бутилчица, но нямам дори и едно петно, с което да се е справил и да е премахнал. За мен е един посредствен продукт с кошмарна миризма.
Единственият препарат, с който за секунда петната от череши изчезват пред очите ми.

# 178
  • софия
Вчера, заради смертелната миризма на Спот, купих Тайфун - убиец на петна на ИЗИ. Още не съм го пробвала. Дано е добър, че в началото праха беши добър, а после нещо се случи и не е като в началото.

# 179
От Бонукса имам лоши спомени не точно откъм изпиране (переше по-добре в сравнение със Савекса), а относно лошата миризма, като накиснеш дрехите (няма значение какви). От кутията ухае хубаво, в момента, в който накиснеш - лошо, едно остро, като на химикал. И то нови дрехи, не употребявани, с хладка вода. Миризмата беше все едно ще се бориш с инсекти. Як химикал. Къса дрехи и не ги щади. И то не от търкане, а от накисване.

На мен точно съвсем новите, току що купени дрехи без да са обличани, при първото пране винаги ми миришат на химикали и това си е нормално, все пак точно с химикали се боядисват и обработват дрехите. Така че не е сигурно, че проблемът е бил точно в Бонукса. Освен, ако не си пробвала и с други прахове и с тях миризма не е имало.

Общи условия

Активация на акаунт