Перилни препарати и омекотители - 31

• 61 625
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Аз уж следя темата, ама не разбрах това Омо с кафява опаковка за цветно или за бяло е? Embarassed

# 76
Аз уж следя темата, ама не разбрах това Омо с кафява опаковка за цветно или за бяло е? Embarassed

За бяло Peace

# 77
  • София
Гес, каква е разликата в състава между старото и новото Омо?
Не знам, не е публикуван още.
Гес, благодаря. Надявам се, че ще го коментираш, когато пуснат информацията.

Днес отворих един пакет от запасите - вярно, че бая дълго е постоял, но не ми мирише така силно и натрапчиво, както го помня (не съм прала с Омо от около година). Надявам се, че просто съм му свикнала, защото имаше коментари в темата от почитателки на праха, че последните партиди Омо не се справяли така добре, както преди.

По отношение на посивяването на белите дрехи обаче исках да споделя, че въпреки че пера с качествен прах за бяло (разбирай с Омо), чисто нови снежни тениски с времето посивяват и не мога да спра процеса. Избелването с прахчета също не помага особено - не стават като нови. Смятам, че не е от пренос на багрила от други дрехи, тъй като винаги разделям по цветове и пера бяло с много светли устойчиви цветни.

# 78
Защо не пробваш да слагаш по една цветоулавяща кърпичка или от тези кърпички за ултра бяло пране? Освен цветовете, те улавят и мръсотията в себе си и не позволяват да се отложи обратно върху дрехите.
Друга причина може да е материята. Аз имам вкъщи пример точно с тениски. Синът ми си купи от САЩ бели тениски Hanes, които с времето започнаха да жълтеят, което не се оправя с нищо. В същото време едни тениски собствена марка на Кауфланд, купени от тук, си стоят бели като сняг пране след пране (само дето станаха по-къси отколкото широки), а са купени и ползвани месеци преди американските. Миналата година пък синът ми си взе пак от Кауфланд тениски Fruit Of The Loom с остро деколте, произведени в Мексико. Прани са цялото минало лято и не са си променили цвета към жълто или сивкаво.

# 79
  • София
Да, и аз мислех за цветоулавящи кърпички, но тъй като никога не ползвам, ще трябва да променя навиците си  Wink Смятах, че качественият прах е достатъчен в този случай, но явно не е така.
Сигурно наистина зависи и от материята - тези, за които говоря, са най-обикновени памучни, някаква евтина марка от "Метро", нещо като "Атлетик" или от сорта. Сега има едни по-нови, все още съвсем белички, от Лидъл, тяхната материя е по-различна, някак по-тънка и гладка от стандартното трико, може по-малко да са склонни към посивяване. Но ще взема и кърпички  Peace

# 80
При нас в КООП миналия ден видях новото ОМО прах - 9,75 лв и течен - 8,70 лв.
Еми скъпо е. По добре Ариел за тези пари, пък и аз не съм от очарованите от този препарат. Simple Smile

И друго - много хвалих Спот за петна, обаче напоследък не се справя изобщо. Дали защото са стари и упорити петната, дали нещо се е развалил, макар че е годен до края на годината...  Tired

# 81
Да пиша, че в Елитис течен ОМО за 25 пранета е 7.89 лв., а капсулите за 10 пранета са 5.29 лв.

# 82
Надявам се, че новото ОМО е по-добро, защото последните пъти като го ползвах и аз не бях от най-възхитените. Ариел повече ми харесва, въпреки в последния му вариант да няма целулаза. Peace

# 83
  • София
Ей, как попаднах на тая тема...
ОМО-то в белите пликове няма да го предлагат повече, така ли?
Ужас, а новото било за бяло пране Rolling Eyes
За цветни нещо не са ли пуснали?

# 84
Бе същото си е. И умрялата табличка, която казва "цветно - 30о" си е същата. Но не те съветвам да переш цветно с ОМО. Peace

# 85
  • София
Е аз си ги пера от няколко години с него, но на 40 градуса.
То бяло пране нямам де факто.

# 86
Както мисля, че вече писах, гръцкият и испанският прах Skip Ultimate съдържа съставка, предпазваща от пренасяне на багрило от една дреха върху друга. Предполагам, че и румънският ще е със сходна формула.
Като казах румънски, само прахът е такъв. Течният и капсулите са произведени във Великобритания.

# 87
  • София
Еее, разочарована съм, че не направиха вариант на това Омо за цветно. Sad

Тая сутрин пусках пералня с течния за цветно от dm, който толкова хубаво мирише от бутилката... Предния път сложих омекотител без аромат, мокрото пране миришеше чудно на препарата за пране, а накрая сухото пране не миришеше на нищо. Този път реших да сложа един силен Софтлан, за да има прането някакъв аромат като изсъхне. Е, резултатът е, че сега и мокрото пране не мирише на нищо или да кажа едва-едва доловимо на Софтлан... Sad

# 88
Персил за 100 пранета на цена 17 евро добре ли е?

# 89
  • София
Момичета, да ви попитам за Персил Сензитив - течен: този препарат за бяло пране ли е или става и за цветно? Много ми го препоръчаха, казаха ми, че пере всякакви петна. Отидох да го взема, но пишеше, че е за бяло пране. Да не би да има и друг вид?
А Персил мегапърлс - като таблетки ли се продава или насипен? В специализираните магазини ли може да се намери, може ли някакъв ориентир за цената?

Общи условия

Активация на акаунт