Перилни препарати и омекотители - 31

• 61 557
  • 731
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Стария аромат ми омръзна,  новите не ми допадат... не успях добре да се ориентирам  в дозировката с новата пералня или или правя много пяна или малко...  но преди всичко имах нужда от разнообразие след н-броя години... и честно казано като почнат да посвършват тези вероятно пак ще си взема, ако пак не се оправя с дозите обаче пак ще трябва да го сменя... това ми е основен проблем с новата пералня.
Ако дозата на праха е дадена за 4-5 кг пране, има едно правило: при половин зареждане се слага -1/4 от количеството, а при големи перални (6+ кг) се слага +1/2 от количеството. Примерно, за 4-5 кг нормално замърсено пране и средно твърда вода се слага 130 мл Бонукс. Значи за пералня с капацитет 6+ кг (реално заредени) трябва да се сложи 195 мл.
Мерси, ще пробвам 8 кг е, мека вода сме, с цветно добре я натъпквам... ще видя по тази формула как ще е, но за сега имам още запаси от промо персилите...
Нито дрехи, ни перална са ми се вмирисвали от бонукс, ползвала съм го... не знам поне 5 годдини почти нон стоп...и переше, и не ми е захабявал, и остатъчна миризма имаше достатъчно, не прекалено... но и ми писна много за толкова време... но поне следващия за бяло със сигурност ще тествам пак бонукс....

Деметра - със сано кал най- добре ми се изпираха, а най-голямо спасение ми бяха пластмассовите лигавници тип легенче.

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 22:51 от Angel_Dust

# 376
Здравейте!
Търсих из темите за пране но не намерих задоволителен отговор:
С какво чистите петната по дрехите и лигавниците от пюрета, храна и др. , най вече от храни с моркови.
Колкото да се пазим и чистим, слагаме  лигавник и др. , около врата най вече винаги сме се изцапали, в момента ни никнат зъби и дрехите ни са мокри от слюнка, която особенно смесена с храна става трудно за изпиране и се засичат дрехите.

Деметра,по -горе съм писала ,теста и Спота ми чистят петна от вино,сок праскова,лютеница и др.Уникални.

# 377
  • софия
Днес пак прах с "новите" капсули на Персил и намерих на лигаво топче праха на уплътнението. Сложих капсулата под дрехите. Няма да ги повторя тези капсули.

# 378
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте!
Търсих из темите за пране но не намерих задоволителен отговор:
С какво чистите петната по дрехите и лигавниците от пюрета, храна и др. , най вече от храни с моркови.
Колкото да се пазим и чистим, слагаме  лигавник и др. , около врата най вече винаги сме се изцапали, в момента ни никнат зъби и дрехите ни са мокри от слюнка, която особенно смесена с храна става трудно за изпиране и се засичат дрехите.
Аз пера петната по лигавниците и бодитата на внучето с този сапун http://pesteliv.com/product/14013/multifunktsionalen-sapun-popular-150gr.html. Не е скъп, пробвай, може и да ти хареса.

# 379
  • оттам, откъдето започва България
Влизам да похваля ей това :

Взех от свекито за проба и ми харесва и изпирането и че има аромат след изсъхване  Heart Eyes
+ 1. Аз ползвам лилавия за цветно пране и го съчетавам със същия цвят омекотител на Медикс Алвина.

# 380
  • София
Петънцето от водоустойчив фон дьо тен махнах с помощта на гръцки Ариел за петна за бели дрехи.Направих гъста каша и накиснах блузката, оставих я така за 30 минути, после изпрах с течен Персил за цветно от този лилавия и вече го няма.
Благодаря на всички за съветите!  bouquet Ще търся този Спот за петна да го купя да го има за всеки случай.

Някъде виждали ли сте на промоция новия прахообразен ОМО, че ми се иска вече да го пробвам?

# 381
Някъде виждали ли сте на промоция новия прахообразен ОМО, че ми се иска вече да го пробвам?
Втора седмица го гледам в Елитис в Халите за 8.70-8.80 лв. Етикетът с цената е червен - предполагам, това означава, че е промоционална, но докога е, нямам представа.

# 382
В Пикадили и Карфур също трябва да е на промоция, въпреки че днес бях до Карфур и нямаше.
Скрит текст:
Егати, съсипаха хубавия магазин.

# 383
  • София - Рим и обратно
Аз онзи ден го взех от Пикадили, но не помня дали беше на промоция, май не.

# 384
И аз искам да изпробвам Медикс Алвина по препоръки оттук. Бонукс още не съм пробвала - този с люляка - но със сигурност ще стане, защото ароматът е неустоим Simple Smile. Доволна съм от Rex за бяло - течният вариант. Избелва колкото Персил прах (офиц. внос), но сякаш дрехите са ми по-меки и ярки. Хавлия - оранжева - светна. Преди това беше прана с Персила - и с нея свети, но не така. Бях много скептична към Рекс, особено прахообразния - и още съм. Но ще се пробва. Няма начин, след като съм толкова доволна от този течния за бяло.
П.П Има остатъчен аромат след изсъхване, направо се учудвам, дано винаги да е така, а не само до партида! Бялото ми е три пъти по-бяло отпреди, а едни бежови дрехи направо се освежиха Simple Smile.

Последна редакция: нд, 12 юли 2015, 08:30 от Aleks Draganova

# 385
при наличието на изсмукваща прахосмукачка да не го пера вън!!!!! Бясна съм!!!
Може ли да дадеш повече  инфо за тази прахосмукачка.
Каква марка и модел имаш и доволна ли си?
Миризмата по килима може да ти се е появила от това, че си навила килима влажен. Не съм сигурна в това, което пиша. Само предполагам.

# 386
Тя е казала. Peace Рейнбоу Peace
Скрит текст:

# 387
  • в огледалото на живота
Някой скоро да е пробвал Тайд ?
Чудя се на офертата утре в Кауфланд дали да не отскокна,но отдавна не  е влизала в пералнята тази марка и не знам дали няма да остана разочарована... Simple Smile

Последно има- няма преди 3г.бях доволна от качеството му  Blush

# 388
Чудя се на офертата утре в Кауфланд дали да не отскокна,но отдавна не  е влизала в пералнята тази марка и не знам дали няма да остана разочарована... Simple Smile

И аз съм в чуденка за този прах, имам един пакет от запасите ми,но не съм го отваряла.
Мирише много хубаво, но не зная как действа.

# 389

И аз съм в чуденка за този прах, имам един пакет от запасите ми,но не съм го отваряла.
Мирише много хубаво, но не зная как действа.

Тъкмо привършвам един пакет за цветно. Пере, без да е особено успешен с петната. За тях си трябва предварителна обработка. В същото време изпира добре хавлиени кърпи на 60 градуса. Със сигурност няма да ви захаби дрехите, за разлика от някои други прахове.
Не бях ползвала Тайд от около 10 години, купих го за проба, защото едно време ми харесваше. За мен е средно качество на сравнително висока цена, горе-долу на нивото на Тема и Бинго, по-скъп от тях.
А, много по-добър е и от Максима Био на Сано. Още съжалявам за тази си покупка.Laughing

Общи условия

Активация на акаунт