Нашите кухни-60

• 114 664
  • 863
  •   1
Отговори
# 630
  • Раковски
Зависи колко пари сте отделили, аз харесвам повече композитните, но ако се притеснявате че нещо може да и се случи минавате на алпака/неръждаема стомана.

# 631
  • sofia
 Thinking а сайт или магазин да ми препоръчаш?

# 632
Може ли съвет...отново?
Дойде човек да вземе размерите за кухнята. Донесе и мостри. И естествено почна главоблъскането. Аз искаХ светла кухня, но след неговата консултация и налагането на мострите се разколебах от моя светъл вариант. Вкус другар няма, но все пак дайте мнение, моля.
Това, което исках, е светлата врата, тази по средата. Пода ни е светъл и ми се струва, че ще стане едно безлично. Човекът предложи цвят като на интериорните врати, плота да е светъл като пода, а и ще отива на цвета на стените . Абсолютно е прав, мисля, нали идеята е да има и малко стил, иначе много бозаво става...
Как го виждате вие като странични наблюдатели?
Другата дилема - моя мъж иска реден камък за гръб на кухнята. Аз не чак толкова, не мисля, че е практично и лесно за поддръжка. Личен опит от такъв гръб някой има ли?

# 633
Без претенции за разбирачество, но ми стана интересно и ти погледнах снимките. Човекът, който ти е дал идеите според мен донякъде има право, тъй като стените и вратата ще подхождат повече на тъмната кухня, Не, че ще стане бозаво, а просто по ще подхожда на стилистиката на латекса и боята. Светлата кухня с такава фрезовка за мен се свързва по-категорично с ретро стилистиката, а ретро кухните са обикновено на стени в бяло, синьо, бледожълто, понякога зелено. Като че ли прасковено-оранжевото е по-съвременен цвят просто и затова.

Аз лично недолюбвам тъмните кухни, обаче. Особено ако имаш предимно плътни шкафове и в горния ред в кухня със съвременни размери, малко притискащо ми става и цветът да е тъмен. Иначе изглежат красиви вратичките.

Светлата кухня винаги можеш да я направиш интересна, ако се страхуваш от "безличност", с интересен гръб - от плочки.  Не е задължително да е камък, аз лично предпочитам плочките, а там разнообразието е безкрайно. Не, че е лесно да избереш, де.  Mr. Green

# 634
  • България, София
Зависи колко пари сте отделили, аз харесвам повече композитните, но ако се притеснявате че нещо може да и се случи минавате на алпака/неръждаема стомана.
Какво може да се случи на композитните?

# 635
Благодаря ти shadowman, но гърба е лакобел и не съм сигурна,че тези ще станат. Може би трябва да са с хоризонтален монтаж, ако има такива въобще!

# 636
  • Раковски
Същия водобран може да се монтира и хоризонтално, но е широк, за лакобел/принт използвам този, монтира се на плота и е леко по-голям, продава се от каме.

Композитните мивки могат да се пукнат от голяма температура, някои се притесняват, че могат да се счупят ако се изтърве тежък предмет (примерно кафеварка). По-евтини са на санитек, но почти всяка марка (тека, евролукс, пирамис и други предполагам) имат бюджетни серии.

# 637
А, приблизителни размери можеш ли да ми дадеш,че в сайта не я намирам тази лайсна? 

# 638
  • София
Atrakcia , аз бих си сложила светлите вратички с един тъмен плот  Peace И в редения камък за гръб някак ще комбинирам също цветове.Може да стане много интересно.
Тъмната врата много ще затъмни нещата, едно такова медно, кафяво ще стане всичко.

# 639
  • sofia
Ето тази съм харесала засега, кажете материала, от който е направена добре ли е, надрасква ли се лесно, устойчив ли е висока температура, чисти ли се лесно?
http://baniastil.com/%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0 … ax-teka-6733.html

# 640
  • Раковски
А, приблизителни размери можеш ли да ми дадеш,че в сайта не я намирам тази лайсна? 

26/16

# 641
  • Раковски
Ето тази съм харесала засега, кажете материала, от който е направена добре ли е, надрасква ли се лесно, устойчив ли е висока температура, чисти ли се лесно?
http://baniastil.com/%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0 … ax-teka-6733.html

Лесно не се драскат тези мивки, лъскава е и ако водата ви е много варовита ще си виждат капките (това е и причината някой хора да избират композитна мивка), тази мивка няма как да и повличе температурата.

Последна редакция: сб, 22 авг 2015, 22:58 от shadowman

# 642
  • sofia
Много благодаря! Водата ни е мека, а за тази нещо да кажеш- и спирам вече да те тормозя  bouquet
http://baniastil.com/%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0 … -45-btg-7115.html

# 643
  • густо майна Филибето
Може ли съвет...отново?
Дойде човек да вземе размерите за кухнята. Донесе и мостри. И естествено почна главоблъскането. Аз искаХ светла кухня, но след неговата консултация и налагането на мострите се разколебах от моя светъл вариант. Вкус другар няма, но все пак дайте мнение, моля.
Това, което исках, е светлата врата, тази по средата. Пода ни е светъл и ми се струва, че ще стане едно безлично. Човекът предложи цвят като на интериорните врати, плота да е светъл като пода, а и ще отива на цвета на стените . Абсолютно е прав, мисля, нали идеята е да има и малко стил, иначе много бозаво става...
Как го виждате вие като странични наблюдатели?
Другата дилема - моя мъж иска реден камък за гръб на кухнята. Аз не чак толкова, не мисля, че е практично и лесно за поддръжка. Личен опит от такъв гръб някой има ли?

Стените винаги могат да се пребоядисат, не е много логично да съобразяваш кухнята с тях, а обратното. Ето нещо подобно на твоето желание. https://rickminnings.files.wordpress.com/2011/10/img_0575.jpg  Може долните да с атъмни като вратата, горните светли.
  Камъкът не е практичен в частта около печката, заради мазните петна, които остават. Другаде, особено ако не е много осветено, нищо не личи Аз имам гръб от тухли, там ситуацията е същата.  При новата кухня пак ще е така, за печката съм намерила голям състарен поднос, който да стои зад котлоните. Ако все пак се омаже нетърпимо, само там върху тухлите ще налепя плочки.

Последна редакция: сб, 22 авг 2015, 22:26 от Ljuboznatelna

# 644
  • Варна
Някой може ли да ми каже на кои марки мога да намеря кухненски плот с дълбочина по-голяма от 60 см.? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт