Нашите кухни-60

• 114 628
  • 863
  •   1
Отговори
# 705
Valliav, чудесна е кухнята!  Hug А плочките от къде са?
от Баня Стил

# 706
  • Сф
И на мен ми заприличаха на икейските, но там само с конкретни размери правят. А плочките са май свеиите на Монополе, има ги в Баня Стил.

# 707
  • густо майна Филибето
Няма разлика при плочки за кухня и баня, въпрос на размери и дизайн.

shadowman , страхотно изпълнение на сглобката, изобщо не личи къде са съединени плотовете! А при дървени плотове мислиш ли, че силикон ще е достатъчен? В къщи майстор по всичко е съпругът ми, почти съм сигурна, че ще заложи на този вариант. Плотовете са дъбови, ако има значение.

# 708
И на мен ми заприличаха на икейските, но там само с конкретни размери правят. А плочките са май свеиите на Монополе, има ги в Баня Стил.

Да не мислиш, че при нас са паснали точно шкафовете на размерите на стените ? Simple Smile Обърни внимание на шкафа с котлона до къде е и колко разстояние има до комина, както и на горните шкафове в дясно.

# 709
Да попитам все пак още веднъж, някакви скорошни отзиви от Димат омега? newsm78

# 710
Валиав, моите плочки ще бъдат същите, би ли споделила кое сложихте първо, плочките или долен ред шкафове, плот и после застъпихте с плочки. И има ли проблем, визуален там където са контактите, виждам че са между две плочки, и понеже са релефни, може би има фуга???

# 711
Валиав, моите плочки ще бъдат същите, би ли споделила кое сложихте първо, плочките или долен ред шкафове, плот и после застъпихте с плочки. И има ли проблем, визуален там където са контактите, виждам че са между две плочки, и понеже са релефни, може би има фуга???

първо се сложиха плочките и след са монтирани шкафовете. Няма как да няма малко разстояние  между плочките и контакта по средата тъй като плочките са със скосени ръбове, но ако това те притеснява има и такива, които са изцяло прави.

# 712
  • Раковски
Няма разлика при плочки за кухня и баня, въпрос на размери и дизайн.

shadowman , страхотно изпълнение на сглобката, изобщо не личи къде са съединени плотовете! А при дървени плотове мислиш ли, че силикон ще е достатъчен? В къщи майстор по всичко е съпругът ми, почти съм сигурна, че ще заложи на този вариант. Плотовете са дъбови, ако има значение.

За дърво е по-добре да се залепят с лепило за дърво което е водоустойчиво, тук дори работата ще е по-лека, но само с лепене не стават нещата, използват се сглобки с които се стягат двата плота един за друг.

# 713
  • София
Они ден бяхме. Бой мар за проект за баня и видях много красиви плочки за кухня. Бяха бели, по-едри и издължени и декоративните с чашки и чайник, като скицирани. Много нежно и свежо изглеждаше, чак съжалих, че не съм ги видяла по-рано.
Нашата кухня е готова почти, монтираха я миналата седмица, ще сложа снимки. Уредите не са монтирани, защото тогав имахме само фурна. След 5-и Септември ще дойдат котлоните, иначе онзи ден пристигна миялната, имаме си хладилник и пералня.
Малко цвета на плота не ми допада, мъжът ми го избира и той не го харесва сега, като го вижда на голяма плоскост.
Но не е нещо грозно, просто е си го представях така, отива си на другите части.

# 714
Здравейте, моля за съвет за разполагане и монтаж на съдомиялна машина.
Купихме обзаведен апартамент с готова кухня, в която не е предвидена съдомиялна.
Ето как изглежда кухнята: http://prikachi.com/images/556/8330556l.png
В долния шкаф най-вляво е пералнята, изводите за мръсен канал и вода са в двойния шкаф под мивката.
В шкафа под мивката няма възможност нито за вграждане на 45 см миялна (разстоянието от мивката до шкафа с фурната е 35 см), нито за разполагане на съдомиялна кубче с широчина 55 см (тръбата за мръсния канал е на 50 см от страницата).
Затова единствения вариант, който виждам, е да сложа миялна за 6 комплекта на мястото на сушилника за чинии - така тя ще пасне точно на дълбочина, като ще застъпи и повече от половината отцедник.
Точно зад пералнята има двоен контакт, в който може да се включи и съдомиялната. Мислех си да пробием термоплота зад миялната и оттам да минат маркучите и захранващия кабел.
Виждате ли някакъв друг вариант, който да не включва прекрояване на кухнята? Удачно ли е да се пробива дупка в термоплота и ако да - с какво и какъв майстор може да го направи?
Благодаря предварително!

# 715
  • Sofia
Без прекрояване и аз не виждам друг вариант.
Отворите всеки дърводелец може да ви изреже, пък и вие, ако си имате инструменти.

# 716
Какъв инструмент е необходим, за да се направи отвор в термоплота? Изобщо не съм наясно, чета за боркорони за дърво, предполагам, че това са накрайници, които се слагат на бормашина? Ще свърши ли работа всякаква бормашина?

# 717
  • Sofia
Зависи от големината на отвора, но едва ли тръбите за вода са по-дебели от 2см, мога да видя нашите довечера. Такъв отвор се пробива и с обикновена бормашина.

# 718
Зависи от големината на отвора, но едва ли тръбите за вода са по-дебели от 2см, мога да видя нашите довечера. Такъв отвор се пробива и с обикновена бормашина.
Ще съм много благодарна! Един отвор предполагам ще стане за тръбите за чиста и мръсна вода и захранващия кабел, нали?

# 719
  • Sofia
Един, ако е по-голям, но тогава трябва наистина нещо като бор-корона, не съм сигурна за термина.
А може и два по-малки, за да станат с обикновена бормашина с по-широк свредел.

Общи условия

Активация на акаунт