Нашите кухни-60

• 114 567
  • 863
  •   1
Отговори
# 780
  • Sofia
Не знам да има различни стандарти.
По целия свят се използват единни ергономични стандарти, базирани на средни човешки мерки.
Ако има разлика, тя по-скоро е наложена от бита по някакви причини.

# 781
Tari Tasartir,  karmelita_007 има предвид горен ред шкафове, поставян на 40 до 50 см от плота.
Понеже са по-ниско от "нашите" 60 см отстояние, абсорбаторът изглежда доста нависоко.

P.S. По-високо поставят абсорбаторът и заради газовите котлони.

# 782
  • Sofia
Много добре разбрах какво има предвид. Казвам, че стандартите са единни (за справка: Нойферт), разликите идват от навиците и ползването.
Аз например обичам по-висок ред долни шкафове - на 90 см. За клиенти съм правила по-нисък ред горни шкафове поради нисък ръст... Случаи всякакви...

# 783
Не съм запозната с Нойферт, но хвърлих един поглед в гугъл и първото, което ми излезе като стандарт, може би за САЩ, е 18 инча т.е.  46 см. за отстояние между плот и горен шкаф. Не е като стандартното за БГ 60 см. От тук:

http://ths.gardenweb.com/discussions/2690105/recommended-height- … -of-upper-cabinet

Този стандарт имах предвид като различен.

# 784
  • Раковски
 Да споделя нещо и аз за тези размери, тези 60 см идват от аспираторите, за който до няколко години ще влезнат в сила нови екологични изисквания, а те са да са по-слаби като мощност (както стана с прахусмукачките) и там може би и при нас ще стане горния ред по-близо до долния.

# 785
  • В сърцето на любимия човек
Karmelita - въпрос на личен избор е.
По световно утвърдените стандарти, т.е. по Нойферт, разстоянията са следните:
Скрит текст:

Въпреки че аз съм с относително нисък ръст (160см), предпочитам по-високи плотове и вкъщи мивките са на 90-92 см, включително и в банята и тоалетната. Бъдещата кухня вероятно също ще е с по-високи плотове, тъй като мъжът ми е по-висок от средния ръст (195см).

# 786
shadowman, при нас сега на по-ниско. Аз исках да го вдигам на повече от 60, че е изтеглящ се, и да не се удрям, но точно заради силата се отказах.
Не искам да си представя да ги слагаме под 60 см ...
Ще трябва да вдигнем още плота (над 90-95 см ..) Cry

# 787
  • Раковски
Ако котлоните не са на газ спокойно може да се направи гърба на 50-55 см (в нас сме така) инак малко е трудно да се направят гърбовете повече от 60 (това само при гръб като плота) понеже идват на 62-64 см а някои на точен 600.

# 788

Да се похваля, че вчера ми сложиха новия гръб, преди си беше доста скучна. Остава ми само да сложа дръжките на долния ред шкафове.
Много красива е станала!

# 789
  • До морето
Само аз ли не мога да я видя американската кухня  Crossing Arms

# 790
  • Пловдив
Само аз ли не мога да я видя американската кухня  Crossing Arms
не си само ти, и на мен не ми се показва и иска парола.

# 791
  • София
Здравейте,много красиви кухни видях!
Направила съм проект на новата ми кухня и сега избирам аксесоари,бихте ли ми помогнали да намеря подобно  http://www.amazon.com/gp/product/B007V2VAJA?redirect=true&re … simh_gw_p79_d1_i1
Благодаря предварително

# 792
здравей!може ли малко разяснение относно свързването на плот без лайсна? имам подходящите инструменти- шаблон, фреза и т.н. интересува ме от коя страна на плота се реже женското и мъжкото (в различните клипчета режат и от двете страни) . има ли проблем ако ъгълът не е точно 90, примерно да бележа отдолу мъжкото и да фиксирам шаблона по белязката със съответния отстъп..и какво лепило се ползва....гледам в Англия ползват colorfill с цвета на плота и става екстра, но може ли примерно moment wood или нещо от сорта.

# 793
  • Раковски
Определено ако ъгъла е под или над 90 градуса има проблем ако искаш плота да настърча еднакво навсякъде пред шкафовете. Шаблоните са за 90 градуса, но съм виждал в ибей и такива с променлив градус.

# 794
аз съм с глух шкаф и с блендите мога да го докарам да стърчи поравно...ти с какво ги лепиш, че не ми се чака поръчка за colorfill

Общи условия

Активация на акаунт