Нашите кухни-60

• 114 976
  • 863
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
Точно така е лепен, може и да се напасне съвсем шарката, струва малко по-скъпо, ама за двора не го направихме. Не си спомням, цена на метър беше подлепката.

# 91
Благодаря много за положителните отзиви относно моята кухня Simple Smile Останах много приятно изненадана Hug

d_koleva - ще се местим, но това жилище също си остава наше и ще се ползва в определени сезони на годината Simple Smile

Аксесоари съм добавила, освен това на стената до хладилника има скрин със същото лице и плот като на кухнята, а върху него голяма ваза с цветя и други дребни неща. Всички аксесоари, които се виждат на снимката са сменени, има полилей и тръбата на аспиратора е скрита.
Върти ми с идея за калъфи на столовете, но май ще претрупам нещата.  

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 10:07 от feria99

# 92
feria99
 И аз да кажа , че кухнята ти е много хубава

# 93
Благодаря Simple Smile

# 94
Здравейте на всички,

скоро ще си правя ремонт на кухнята и си харесах един плот от масивна дървесина (клинозъбно снадени плотове) и имам няколко въпроса Simple Smile :

1. Някой има ли такъв плот в кухнята си и какво му е мнението за него ?
2. Ако има, лесно ли се наранява и каква му е поддръжката ?
3. Дали може да се деформира от топлина и вода ?
4. И може ли да се цикли като паркета след време ?

# 95
За съвет: http://www.technomarket.bg/products/09127405/turboair-tt-14lx-grx-f-60  - подходящо ли е за помещение 14м3, височина 2,7м.? Дават го с всмукателна мощност 350м3/ч ; аз за себе си изчислих че са ми нужни 378м3/ч., това пренебрежимо малка разлика ли е според вас? Не знам дали мога да се доверя на характеристиките, които му приписват, нямам наблюдения и върху марката като качество.

# 96
Здравейте на всички,

скоро ще си правя ремонт на кухнята и си харесах един плот от масивна дървесина (клинозъбно снадени плотове) и имам няколко въпроса Simple Smile :

Аз не преоръчвам плот от естествена дървесина от личен опит.
1. Поддържа се трудно
2.Не се цикли

Общо взето, красив е в началото, ама след ползване не е нещо, което ще си сложиш втори път.

# 97
Здравейте на всички,

1. Поддържа се трудно
2.Не се цикли

Общо взето, красив е в началото, ама след ползване не е нещо, което ще си сложиш втори път.
Благодаря за мнението но можеш ли малко да се конкретизираш с поддръжката какви са трудностите и ако имаш снимка на твой плот да видя как изглежда сега и на колко време ти е ще съм ти много благодарен Simple Smile

# 98
Здравейте на всички,

1. Поддържа се трудно
2.Не се цикли

Благодаря за мнението но можеш ли малко да се конкретизираш с поддръжката какви са трудностите и ако имаш снимка на твой плот да видя как изглежда сега и на колко време ти е ще съм ти много благодарен Simple Smile

Плотът беше в кухнята на родителите ми, смениха го тази година.
Просто става на петна, а ако по погрешка използваш по-агресивен препарат може да се нарани.
Давам пример с обезмаслител. Майка ми беше ползвала обезмаслител за един тиган и попадна от него върху въпросния плот, избеля на местата, където беше попаднал препарата.

# 99
Мерси ще го имам в предвид това което каза , но все пак си мисля, че ако се сложи хубав лак дори да се нарани след време, може би има вариант да се изшлайфа и лакира наново, докато камъка ако го нараниш си остава така и ако това му е единствения недостатък може би ще си взема  Sunglasses
Чакам още мнения  Wink

# 100
Мерси ще го имам в предвид това което каза , но все пак си мисля, че ако се сложи хубав лак дори да се нарани след време, може би има вариант да се изшлайфа и лакира наново, докато камъка ако го нараниш си остава така и ако това му е единствения недостатък може би ще си взема  Sunglasses
Чакам още мнения  Wink

При висока температура лакът започва да лепне, дори да е много хубав Simple Smile

# 101
  • Бургас
Вече има хубави масла за дърво.
Имам в кухнята остров с дървен плот от икея от 3 години и маса с дървен плот от коркос на една година. И двата са омаслени и си ги мокря без да остават петна.
Острова се наложи да го поизшкуря и омасля отново, но за три години мисля, че е нормално.
Непосредствено край мивка нямам наблюдения.

# 102
Вече има хубави масла за дърво.
Имам в кухнята остров с дървен плот от икея от 3 години и маса с дървен плот от коркос на една година. И двата са омаслени и си ги мокря без да остават петна.
Острова се наложи да го поизшкуря и омасля отново, но за три години мисля, че е нормално.
Непосредствено край мивка нямам наблюдения.
Вчера ходих до един магазин Виал Паркет мисля че така беше приятели ми казаха там да гледам за продукти на плотове от коркос  и от там каквото ми казаха и тук каквото чета всичко опира до качеството колкото е по-високо толкова по-добре и плотовете на коркос са бижу вчера като ги разгледах се влюбих в тях  Heart Eyes  Grinning

# 103
  • Luxemburg
Да ви питам дали могат да се подменят плочките на пода без да се демонтира кухнята? Кухнята е нова, на под 1г. и е с гранитен плот и гранит на стените под шкафчетата. Но плочките не са сменяни и направо ми вадят очите и много ми се иска да ги сменя с нещо съвременно.
И още въпросчета ако може. Кухнята е кремава, според вас какъв цвят плочки ще са подходящи? Ако са светли дали няма да стане много бяло и да стане безлично, а за тъмни не ми се иска че всяка троха си личи яко. Мисля си дали да не потърся нещо какаово (много светло кафяво). За стените си мисля да сложа нещо от сорта http://tapetakarnis.hu/shop_ordered/4583/pic/gyariszobak/Confetti/03966-R3.jpg или на черти, това много ми харесва http://www.znak-life.com/files/process3.jpg. За пердета също приемам съвет. Кухнята е 12кв с малка маса с 4 стола. Прозореца и вратата за терасата са едно до друго. Мисля си едно цяло перде да сложа почти по пода. Понеже кухнята е с изложение юг то най-добре да е тънка органза цвят златисто жълто. Какво мислите? Уф, имам 2 седмици да оправя тази кухня и не знам от къде да започна. Пълен блокаж.  Sad

Barefoot Kontesa сподели моля те каква е тази машина с която сте разбивали дънера пред гаража. И нас ни чака яко разчистване на дървета из градината.
МартинАтанасов от тази фирма сме си взимали паркета. Много са коректни, бързи и качествени продукти предлагат. Де да можеха сега да дойдат и да ми изциклят паркета ...
feria99 ако можеш направи няколко снимки на вече готовата кухня за да я видим. Всички много я харесахме "недовършена" Simple Smile

А как се поддържа гранитен плот? До сега съм ползвала само с меламиново покритие. В Сф ми е кремав, а в момента ползвам тъмно кафяв. Е, няма да ви казвам какво петно направих от гореща тенджера, а на тъмното така си личи ...

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 23:30 от ronicat

# 104
  • Раковски
Махате цокъла на кухнята и редите плочките до краката, после цокъла трябва да се пререже и да се  монтира.

Общи условия

Активация на акаунт