Нашите кухни-60

• 115 008
  • 863
  •   1
Отговори
# 135
Предстои ни покупка на мивка и след това вече ще поръчаме мивката.  newsm44

По проект нямаме съдомиялна и нямам намерение след време да имаме.
Защо?! Откакто имаме миялна ни намаляха сметките за вода и ток и рязко ми се увеличи свободното време, чиниите са идеално измити, даже ако се случи да ми е на гости някой и ги измие на ръка, после ги пускам в миялната, гъбките са ми гнусни вече.
Ако имате място не се лишавай от нея. Ще я заобичаш от първия ден!

# 136
  • Русе
Предстои ни покупка на мивка и след това вече ще поръчаме мивката.  newsm44

Защо?! Откакто имаме миялна ни намаляха сметките за вода и ток и рязко ми се увеличи свободното време, чиниите са идеално измити, даже ако се случи да ми е на гости някой и ги измие на ръка, после ги пускам в миялната, гъбките са ми гнусни вече.

И да нямаш място, лиши се от шкаф, но сложи миялна, поне 45 см.

# 137
Предстои ни покупка на мивка и след това вече ще поръчаме мивката.  newsm44

И да нямаш място, лиши се от шкаф, но сложи миялна, поне 45 см.

Подкрепям.

# 138
Защо не си поръча цялостна кухня от едно място? Така мисля, че много фирми няма да се съгласят да доработват на други.
Възможно е да са си направили корпуса сами, а не от друга фирма.
Според мен няма да й откажат само вратички почти никъде, където правят мебели по поръчка, но ако си правят сами кухнята идеята й е да стигне до производител, за да се избегнат надценки. Само предполагам  Peace

Да, точно така, сами си направихме корпуса и дори всички кухненските "мебели" сложихме. Вчера намерих един дърводелец, който ми каза цена за масив без боя - 120 лв на кв. м. Чакам да ми сложат интериорните врати за да вържа шарката с кухненските врати. Дано се получи накрая нещо прилично  Mr. Green

# 139
  • Русе
Ок, така ставя. Значи може да ми е правилна цената около 150 лв. Така че потърси.

# 140
  • На брега
1. Модекс
2. МДФ + боя
3. масив

Нямам идея къде може да се видят нещата във Варна, но модекс трябва да имат магазин там, за боя може и морато (май така бе) а за масива може да се поиска мостра от тях (боядисано парче) за да се види. Ако съм пред дилема дали вратите да са мдф или масив бих заложил на малко по-скъпите от масив (цената им зависи от модела и дървото), модекс-а ще екомпромис, но са доста по-евтини от другите два вида.
Шадоу, какво имаш предвид казвайки масив? Поправете ме, ако бъркам, но аз останах с впечатление, че на Опус вратичките са от МДФ и само рамката е от масив newsm78!

В къщи всички ме убеждават, че вратички изцяло от дърво не са добър избор за кухня, защото щели да се изметнат и раздуят (тук е и доста влажно).
Реа, имам ценоразпис на Опус. Аз им писах зимата. Ще ти го изпратя, ако не си се свързала с тях. Не ми направи впечатление да са много скъпи и най-важното - работят с краен клиент. Гранитната ти мивка е много хубава! Хвърлих едно око в Амазон и излязоха, че са и на доста прилични цени. Добра сделка!
Още въпроси ми излязоха от последните страници, но ще питам нататък, защото сега сме зациклили на друг етап от ремонта ни Sick.

# 141
NovaTema, ще чакам ценоразписа, благодаря! Нашата гранитна мивка я купихме за 427лв, хич не ми се видя евтина и изгодна, но.......преглътнах го вече  Mr. Green
Вчера като се видях в въпросният дърводелец го попитах дали не се подуват и изметват масивните вратички, каза - не  Thinking

MeggysanHug ти да не би да си забравила, че почти всичко сами си правим  Crazy

# 142
Тази мивка се води композитна, направени са от гранитен пясък и смоли, получава се еднороден материал който го няма при мивки от полимер мрамор или полиестер.  Ето мивка която е с най-голямото корито сред подобните си по размер.

Тази мивка ми харесва. А дали има със същото корито и отцедник на половината на този? Навих се за съдомиялна и в такъв случай отцедника ми е излишен, затова искам да има, но възможно най-малкия.
А относно марката - тази марка ли да търся?

# 143
  • Русе

MeggysanHug ти да не би да си забравила, че почти всичко сами си правим  Crazy

Писах от телефона и не гледах кой е пусал. Simple Smile Сега видях чак. Ако си навита за масива, питай Елеганс. Зимата и детските мислим при тях да правим.

# 144
  • Сф
Тази мивка се води композитна, направени са от гранитен пясък и смоли, получава се еднороден материал който го няма при мивки от полимер мрамор или полиестер.  Ето мивка която е с най-голямото корито сред подобните си по размер.

Тази мивка ми харесва. А дали има със същото корито и отцедник на половината на този? Навих се за съдомиялна и в такъв случай отцедника ми е излишен, затова искам да има, но възможно най-малкия.
А относно марката - тази марка ли да търся?

Ние в крайна сметка, с помощта на Шадоу, се спряхме на Серена. Като по-евтиния вариант на Елон на Бланко. Не е толкова красива като Бланкото, но е по-евтина и със същите размери.
Имай предвид, че черния и сивия цвят го нямат наличен, чакат го към края на юЛи.

# 145
Ами аз точно в черно я търся. Granitek 40 ли е този, който стои матов, граничен черен цвят? Металкет гамата да не са с блясък като метал?

# 146
  • Сф
Металтек май са вътре с малки метални блестящи частици (но не съм сигурна). Ние утре ще ходим да ги гледаме на живо, мога да пиша след това, ако те интересува.

# 147
Звъннах и ми обясниха, че Мелатек са с миниатюрни метални частици и те създават лек блестящ ефект. Аз обаче я искам черна, матова. Тоест Гранитек 40 май е моята мивка.

Даже намерих и магазин в близост от който да я поръчаме на същата цена каквато е и в сайта. Ще я поръчаме и с вграден дозатор за течен сапун (предполагам мога вместо течен сапун да сложа веро, нали?  Whistling) - надявам се да не се счупи бързо, защото от това, което четох до сега дозатора е малко на късмет дали ще се счупи.  Laughing
В аксесоарите ми направи впечатление, че предлагат нещо, която се казва "автоматичен еднопосочен вентил". Какво е това чудо и необходимо ли е въобще?

# 148
  • Сф
Това чудо май е автоматичния сифон т.е. има една врътка, която я завъртваш и сифонът се затваря и можеш да пълниш мивката с вода. За мен е напълно излизшно, при положение, че можеш ръчно да го затапиш   Crossing Arms
Казаха ли ти нещо за срока на доставка на черната? Ти за този модел Серена ли пита?

# 149
Забравих да кажа, че докато издирвахме мивки цял един ден, в магазина на Вето ни предложиха една мострена мивка на Бланко за 430лв, около 100лв по евтина, но за съжаление цвета не ни подхождаше на плота  гърба на кухнята - светъл беше, но пък като мивка мн ми хареса:)
Ако някой търси нещо подобно да мине там да я погледне.

Общи условия

Активация на акаунт