Нашите кухни-60

• 114 792
  • 863
  •   1
Отговори
# 465
  • Някъде на път....
^desika^, а от дизайнерката нямате ли някакви проекти, визуализации - там може би по-добре ще се ориентираме.  Peace

# 466
ginger tea, Пепински  - много Ви благодаря Simple Smile Целта ми наистина беше изчистена класическа кухня. Вратичките са МДФ Фурнир - за цвета не знам как точно се води, корпусът е ПДЧ със същия цвят. И аз много си я харесвам, а изпълнението е екстра качество, изключително съм доволна от цялостното обслужване на фирмата която ни изработи кухничката Simple Smile

Ще е удобно ли да попитам, колко ти излезе цялата кухня като цена? Много ми хареса и смятам и моята да е толкова голяма.
Благодаря

Последна редакция: чт, 30 юли 2015, 17:18 от plana

# 467
  • България, София
Мила съм на такава мивка и знам , колко е неудобно, особено ако е съвсем плътно до стената. Едното ми рамо винаги беше опряно в стената, движенията ограничени, специално за мен беше кошмар , ако трябваше по-дълго време да се мие. Миялната ще те спасява, но ако трябва да миеш дори плодове и зеленчуци, пак е неудобно.  Ако все пак решиш да е в ъгъла, предвиди си поне 20-30 см. Казвам го от опит, пък ти както си решиш.
Точно опит търся, благодаря. Имам предвид нещо такова:

http://vimares.snimka.bg/properties/dom.870762.35812494

# 468
  • Sofia
Мила съм на такава мивка и знам , колко е неудобно, особено ако е съвсем плътно до стената. Едното ми рамо винаги беше опряно в стената, движенията ограничени, специално за мен беше кошмар , ако трябваше по-дълго време да се мие. Миялната ще те спасява, но ако трябва да миеш дори плодове и зеленчуци, пак е неудобно.  Ако все пак решиш да е в ъгъла, предвиди си поне 20-30 см. Казвам го от опит, пък ти както си решиш.

Добре де, а при такава мивка къде ще се оставят съдовете, които са в сапун? Това ми изглежда като решение за хора, които разчитат на миялна, а мивката е за всеки случай..

# 469
  • Под Сините камъни

Добре де, а при такава мивка къде ще се оставят съдовете, които са в сапун? Това ми изглежда като решение за хора, които разчитат на миялна, а мивката е за всеки случай..
e те може и веднага да се изплакнат

# 470
  • На брега на реката
За мен посоченото е ъглова мивка /без значение дали ще е кръгла или четвъртита/ и със сигурност ще е удобно. Под мивка в ъгъла имах предвид да е свряна в ъгъл т.е. отляво или дясно да опира в стена.
janin4eto,  vimares пише, че ще ползва миялна.

# 471
  • България, София
За мен посоченото е ъглова мивка /без значение дали ще е кръгла или четвъртита/ и със сигурност ще е удобно. Под мивка в ъгъла имах предвид да е свряна в ъгъл т.е. отляво или дясно да опира в стена.
Сега разбрах какво имаш предвид!

Добре де, а при такава мивка къде ще се оставят съдовете, които са в сапун? Това ми изглежда като решение за хора, които разчитат на миялна, а мивката е за всеки случай.
Има различни варианти (по-големи, с отцедник), не знам каква ще намеря. Интересува ме принципно дали решението има недостатъци.

Благодаря ви.   bouquet

# 472
  • виртуално
За мен най-големият недостатък е, че губиш ъгловия шкаф.  За да събера нещата, които в момента са в моя, сигурно ще ми трябват два други шкафа Simple Smile

# 473
  • България, София
За мен най-големият недостатък е, че губиш ъгловия шкаф.  За да събера нещата, които в момента са в моя, сигурно ще ми трябват два други шкафа Simple Smile
Да, шкафът се губи в някаква степен, макар че ъгловите шкафове с механизъм ми се струва, че не събират много неща, а без ... не си го представям как вадя нещата от ъгъла ...
Твоят с механизъм ли е?

# 474
Момичета, как решавате проблема с коша за боклук. Знам, че има такива за вграждане, като основно се вграждат в шкафа под мивката, но не са ли прекалено малки?

# 475
Момичета, как решавате проблема с коша за боклук. Знам, че има такива за вграждане, като основно се вграждат в шкафа под мивката, но не са ли прекалено малки?

Моя мисля да си е в отделен шкаф. Даже плануваме отгоре да има и ето такава дупка.
http://prikachi.com/images.php?images/328/8271328n.jpg

# 476
  • Бургас

Моя мисля да си е в отделен шкаф. Даже плануваме отгоре да има и ето такава дупка.
http://prikachi.com/images.php?images/328/8271328n.jpg
Това също е интересно
http://maistorplus.com/gallery/510/vydvorete-red-u-doma-s-tajni- … i-skrivalishta/12

# 477
  • виртуално
Да, шкафът се губи в някаква степен, макар че ъгловите шкафове с механизъм ми се струва, че не събират много неща, а без ... не си го представям как вадя нещата от ъгъла ...
Твоят с механизъм ли е?

без механизъм е
ама вътре съм събрала всичко, което май не ми трябва, но ми е жал да изхвърля  Blush

# 478

Да , моят поне е наистина малък . Аз имам втори , по-голям на терасата до кухнята и пак изхвърлям постоянно.

# 479
Здравейте,
Отдавна ви следя темата и черпя идеи, но понеже кухнята ще я правим след 9-10 месеца и не бях се включила.Видях, че vimares  се е спряла като мен на варианта мивката да е в ъгъла реших да споделя и моя евентуален проект и да ми помогнете с мнения.
Кухнята ще е малка и според мен така ще имам повече плот, а и ми харесва като вариант мивката да е ъглова. Отдясно на мивката ще имам миялна. В една фирма ни казаха, че за да е така трябва да се ползва плот от 90 см., а не 60 см., а цветовете на плотовете от 90 см. били ограничени. Ние сме се спрели на плот от технически камък и мисля, че няма да е проблем. Единствено се притеснявам за горните шкафове. Искам кухнята да е висока почти до тавана, ще има 10-15 см. гипсокартон отгоре с лунички и искам кухнята да е плътно до него.
Ще стоят ли добре шкафчета 30 на 85-90 см. примерно?
Проектът не изглежда много добре понеже сама го рисувах, а не ме бива в това.
http://prikachi.com/images.php?images/65/8275065E.jpg

Общи условия

Активация на акаунт