СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 4

• 187 478
  • 915
  •   1
Отговори
# 495
Аз, за жалост, не присъствах на концерта и съжалявам за пропуснатите хубави емоции.

Сега отворих сайта на СМГ, прочетох коментара на училището за концерта и можах да кажа само едно българско "wow"

• [концертът стана] "пример за това как една общност, макар и изградена от силни индивидуалности, може да демонстрира завидно единство"
  • "печатляващо шоу, което в някои моменти заличаваше границата между аматьорство и професионализъм"
  • [публиката бе съставена от хора,] "свързани от онова трудно за обяснение чувство на принадлежност към изключителна кауза, обединяваща  и помиряваща различни поколения,  интереси и естетически вкусове"

За мен е удоволствие да чета текст с такова качество, още повече, че е написан от учителите на детето ми  (не знам защо, но си мисля, че е дело на Люси)

# 496
Аз, за жалост, не присъствах на концерта и съжалявам за пропуснатите хубави емоции.

Сега отворих сайта на СМГ, прочетох коментара на училището за концерта и можах да кажа само едно българско "wow"

• [концертът стана] "пример за това как една общност, макар и изградена от силни индивидуалности, може да демонстрира завидно единство"
  • "печатляващо шоу, което в някои моменти заличаваше границата между аматьорство и професионализъм"
  • [публиката бе съставена от хора,] "свързани от онова трудно за обяснение чувство на принадлежност към изключителна кауза, обединяваща  и помиряваща различни поколения,  интереси и естетически вкусове"

За мен е удоволствие да чета текст с такова качество, още повече, че е написан от учителите на детето ми  (не знам защо, но си мисля, че е дело на Люси)

https://www.youtube.com/watch?v=eATOC6brl1E&feature=youtu.be

# 497
# 498
Добре де, защо не виждам видеоклипа, а ми изписва, че няма достатъп до този видеоклип.

# 499
Здравейте,

Вълнува ме организацията на живот в СМГ извън учебната програма за 5-7 клас. На сайта на училището има информация, но ми се иска да разбера реално какво се прави по мненията на родители с опит.

По-конкретно:
1. Какви и колко често има спортни тренировки и къде се провеждат?
2. Какви и колко често има кръжоци (по точни науки и хуманитарни дисциплини)?
3. Какви и колко често има занимания по програмиране, роботика и други технически дисциплини?
4. Как са организирани тези занимания (директно преди или след училище, през уикендите, т.н.)?
5. Организират ли се посещения на музеи, екскурзии?
6. Организрират ли се зелени и ски училища?
7. Има ли инициативи, в които участват деца от целия випуск или училище?

Предварително благодаря за мненията и коментарите!

# 500
  • София
Трудно ще се намери човек, който да може да отговори в пълнота, че и с отзиви и с графици. Обикновено децата ходят на 1 или 2, максимум 3 до 4 допълнителни занимания.  Школа по математика, по информтика, кабинет по роботика, лего кабинет, школа по география. В горните класове има школи и по лингвистика, астрономия, може и други да има. Не знам дали няма и театрален клуб, ръководен от г-жа по английски, също и бридж клуб. Някакъв спорт с топка има в събота /не помня баскет или волей/. Вестник СМГ. Кой знае още какво. Библиотеката е активна, на 27 май ще има викторина за Хари Потър, Нарния и още нещо. Г-жата по ДТИ- също: Кулинарна седмица, изработване на книгоразделители, събиране на хартия,... Има ски и летни лагери.

# 501
Трудно ще се намери човек, който да може да отговори в пълнота, че и с отзиви и с графици. Обикновено децата ходят на 1 или 2, максимум 3 до 4 допълнителни занимания.  Школа по математика, по информтика, кабинет по роботика, лего кабинет, школа по география. В горните класове има школи и по лингвистика, астрономия, може и други да има. Не знам дали няма и театрален клуб, ръководен от г-жа по английски, също и бридж клуб. Някакъв спорт с топка има в събота /не помня баскет или волей/. Вестник СМГ. Кой знае още какво. Библиотеката е активна, на 27 май ще има викторина за Хари Потър, Нарния и още нещо. Г-жата по ДТИ- също: Кулинарна седмица, изработване на книгоразделители, събиране на хартия,... Има ски и летни лагери.

+1

В сайта на СМг пише- 42 школи! Ние, родителите не ги знаем всички. В часовете , по класове им казват какво има за всяка година.
Аз съм чула за 1 път седмично независимо дали е спорт или друга школа, но не претендирам за достоверност за всички. Обикновено школите са през седмицата, съобразени с учебния график. Но пак казвам не зная за всички.
Общи мероприятия- нямат задължителен характер. например за тортата на Директора участваха не всички деца.
Музеи, изложби- зависи от децата в класа. От СМГ не водят групово 5-12 клас. Не вярвам някъде да се прави и не смятам , че е необходимо.

# 502
Благодаря на gerka и Prizma. Въпросът е това, което го пише на сайта, дали реално се случва. Явно е така.

# 503
  • София
Благодаря на gerka и Prizma. Въпросът е това, което го пише на сайта, дали реално се случва. Явно е така.
СМГ по-скоро може да надмине очакванията, отколкото да не ги удовлетвори.  Wink
Не знам какво ни правят и деца, и родители, но не съм чула някой, учещ или имащ дете там, да не е влюбен в СМГ.  Wink

# 504
Здравейте,

Може ли някой да сподели впечатления от обучението и преподавателите  по немски в немските паралелки? Колко момичета ориентировъчно има в такава паралелка?
Благодаря предварително

# 505
за немската паралелка, госпожа Вълкова за една година в 8 клас изкара класа със средно  ниво А2, за съжаление след 8 клас часовете са малко или поне бяха, но пък това е МГ. Момичетата в немската бяха малко под половината.

# 506
Благодаря.

# 507
По немски език в 8ми клас тази година преподават г-жа Вълкова и г-жа Алексиева. На края на учебната година учениците ще държат тест за ниво Б1. По програма, след края на гимназиалното обучение, учениците трябва да покриват ниво Б2.
Впечатленията ми от тази година са, че по немски децата научиха много. И много труд вложиха, както учителите, така и учениците.

# 508
  • София
А по английски идентична ли е ситуацията? Малко рано се интересувам, но ако ги приемат догодина ще ги запиша по-скоро с английски, а немският ще го продължат някъде навън, тъй като в момента са в Шилер.

# 509
  • София
По английски зависи при кого се паднат, но по-скоро не.

Общи условия

Активация на акаунт