СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 4

• 186 954
  • 915
  •   1
Отговори
# 225
Синът ми каза, че ще има и други промени от тази година. Двата часа от един блок няма да се разделят с 5-минутно междучасие, т.е. вместо 2 часа по 40 мин., разделени с малко междучасие, ще имат един учебен час от 1,30 мин. Междучасията между блоковете ще са по 15 мин., а голямото такова ще е 1/2 час.

# 226
  • Sofia
Двата часа от един блок няма да се разделят с 5-минутно междучасие, т.е. вместо 2 часа по 40 мин., разделени с малко междучасие, ще имат един учебен час от 1,30 мин.
Два часа от 40 мин., не са ли 1 час и 20 мин.? Може би аз бъркам нещо.

# 227
Доколкото разбрах, няма да е сумата от два по 40 мин., а ще са наведнъж час и половина. Това го били решили (нямам още потвърждение от друг), защото така или иначе междучасието от 5 мин. между часовете в блок не се ползва като такова.
За мен има логика в това, защото ще учат по 10-15 мин. повече в блок и ще имат повечко време за релакс и превключване на друга тема между блоковете. Но пък по този начин училищния ден доста се удължава. Втората смяна ще свършва в 19:45.  newsm78
Пак казвам - това се говори между учениците и нямам идея дали просто не е дочуто нечие съчинение-разсъждение.
Очаквам да получа информация от учителка, но тя още не се е върнала от почивка.

# 228
# 229
Здравейте,
Включвам се с питане за бъдещите осмокласници.
По коя система се учи английски? Имат ли часове с native speaker?

# 230
  • София
Впечатления от родителската среща за 5-ти клас?
Нашият преподавател по математика и класен е свеж кадър на 24 години Grinning Набъбнахме до 33 ученика. Дано малките младежи (и малкото малки дами) се харесат с баткото учител и успее да ги овладява и увлича в математиката и добрите отношения в класа . На мен лично ми направи добро първо впечатление. 
По БЕЛ ни е Баладжанова, по история Кънчева, по география Снежана Димитрова, ЧП Дечева, английски език Денякина...  Нещо да споделите за тези учители, какво да очакваме?. Оказва се, че има стол и се избира стопанин...Доста от въпросите не бяха уточнени във всичките им детайли - за школите, за купоните за стола, за програмата, за часа на откриването, ще чакаме от сайта...
На учител мъж цветя носят ли се за 15-ти септември?

# 231
Може да участвате в тази инициатива независимо, дали преподавателя е мъж или жена:

"ВМЕСТО ПАРИ ЗА БУКЕТ, ДАРЯВАМ НА АУТИСТ КЪСМЕТ!"

Не ми излиза препратката, за това копирам текста тук:

Приятели, споделяйте информацията, за кампанията на Давид и неговите съученици от СМГ, за да се включат повече училища и инициативата да се превърне в национална. Благодарим ви!

От ФБ-профила на осмокласника Давид Мавродиев:
 "Много благодаря на моите бъдещи съученици, че за разлика от българските политици, се включват смело, във всяко благородно дело!... Под мотото "ВМЕСТО ПАРИ ЗА БУКЕТ, ДАРЯВАМ НА АУТИСТ КЪСМЕТ!", на първия учебен ден, всички ние пари ще дадем, за изграждането на повече центрове дневни, за да не учи никой в условия мизерни, в интернати или помощни училища. Нека все повече "различни" деца влязат в масови училища, при своите връстници. И за да ги има и при нас тези ученици, а и за да нямат с учебния материал проблеми, то събраните срадства ще бъдат дарени и за обучението на повече ресурсни учители, за да има и за децата от аутистичния спектър будители. Тази наша кампания, подпомага не само получаването на знания, а и промяната в гражданското общество- да твори добро. Затова имаме намерение това дарение да бъде за Гражданско движение "Помощ на лица с проблеми в развитието", за да подкрепим "инакомислието" и "различието". Още веднъж благодаря на всички учители и ученици от СМГ-е, че към доброто са с отворено сърце! И ще се радвам, ако и всяко друго училище, на 15-ти септември, добротворчеството намери и реши да се присъедини, към кампанията ни, променяща детски съдби..."

БЛАГОДАРИМ ВИ, МИЛИ ДЕЦА, ЗА СЪПРИЧАСТНОСТТА!!!

# 232
Аз мога да споделя, че бях учуден от трагичното състояние на нашата класна стая. Дано само това да му е проблема на училището...

# 233
До колкото знам по официални данни ремонта трябва да приключи на 15 октомври

# 234
Аз мога да споделя, че бях учуден от трагичното състояние на нашата класна стая. Дано само това да му е проблема на училището...

За да кандидатствате там сигурно сте се поинтересували от училището?

# 235
  • София
Нашият преподавател по математика и класен е свеж кадър на 24 години Grinning

Кои са учителите по математика на 5-те класове ?

# 236
  • София
Нашата стая щели да я ремонтират догодина....Не разбрах за стола, имат предвид бюфета или друго място? Чакат конкурс за кетъринг ли,че и това не мистана ясно?  newsm78 Хубавото е,че ще има Фреш бар .

# 237
  • София
Нашият преподавател по математика и класен е свеж кадър на 24 години Grinning

Кои са учителите по математика на 5-те класове ?

Елена Станчева и Ангел Ангелов, поне те са и класните на 5А и 5Б. Другите два класа не знам.

# 238
  • София
В
По БЕЛ ни е Баладжанова, по история Кънчева, по география Снежана Димитрова, ЧП Дечева, английски език Денякина...  Нещо да споделите за тези учители, какво да очакваме?. Оказва се, че има стол и се избира стопанин...

Чудесни впечатления от Баладжанова по БЕЛ. Преподава добре. Обича да води децата огранизирано на извънучилищни мероприятия - редовно ги води на театър, организира екскурзии.

Синът ми е с много хубави спомени от стола, но зависи сега кой ще му е стопанин...

Елена Станчева и Ангел Ангелов, поне те са и класните на 5А и 5Б. Другите два класа не знам.

Елена Станчева е най-прекрасният преподавател и човек! Страхотно е за детето ви да му преподава тя. Дори и да не му е класна.

# 239
  • Sofia

Тези двама преподаватели поемат и 4те класа - по два класа на преподавател. Отзивите и за двамата са много добри. Класните на 5в - г-жа Баладжанова, на 5Г - г-жа Стоицева

Имам въпрос относно програмата, която обявиха на родителската среща - тя окончателна ли е или да очакваме промени?

Общи условия

Активация на акаунт