Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 73

• 37 460
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, тези от вас, които имат проблем с коленете, пробвали ли сте да слагате някакви ластици, наколенки и имате ли положителен ефект от тях?

# 31
Момичета-кокичета! Здравейте от Рига  Hug Отдавна не съм писала и много ми липсвахте! Мери
,  Hug за новата темичка!

Първо по същество - нямам кой знае какво да отчета за двете седмици, откакто съм тук. Мислех да тренирам вкъщи, но сградата е стара и тухлена и ако подскоча малко по-сериозно имам чувството, че ще сляза при съседите. Графикът ми също е доста натоварен и няма да имам възможност да вкарвам мнгоо тренировки. имам нужда от тях обаче и мисля да си взема един йога мат и да правя йога или пилатес, когато имам възможност. Ще съм благодарна за препоръки. Ще ми се да е нещо по-интензивно, ако може и да не е много дълго  Blush Мислех да подхващам кросфит предизвикателството, но няма как.
Всъщност имам дста физическа активност, но не така интензивна, както съм свикнала. Квартирата е на час бърз ход от центъра и работата ми. Първата седмица вървяхме, но от втората се сдобихме с колелета и вече сме с тях. Има чудесни условия тук, а и хората са толерантни. Та, тренировката ми е към час на колелото на ден + смъкване и качване през 5 етажа на ръка. Най-често качването е и с допълнителна тежест, тъй като минавам през супермаркета на връщане. От последното качване имам МТ на цялото тяло. Колегата, с който съм тук си се качва кротко с колелото в асансьора и ме обяви за ненормална, че предпочитам стълбите, но всеки с приоритетите си. Досега за 2 седмици съм с дупка и половина от колана по-малко  Sunglasses

Това беше крактата част  Mr. Green Сега малко за Рига:
Скрит текст:
Голяма красота е тук, много ми допада всичко засега.
Градът е чист и спретнат или поне централната част, в която живея и работя. офисът е в непосредствена близост до стария град, който е организиран около река, не като при нас около морския бряг. До втория не съм стигнала още, но това ще бъде поправено. Квартирата се води в зона тих център и, както споменах по-нагоре, е на часбърз ход  от стария град. въпреки това пътя не се усеща, защото е много приятен, целия осеян с красиви стари сгради. Прави ми впечатление, че си ги поддържат дори и в не толкова централана част, тук имат много характерна стара архитектура, много е интересно. В същото време изключително много напомня на градове от централна Европа, но си има свой дух. Навсякъде има велоалеи и много велосипедисти. Аз във Варна не карам колело, защото ме е страх - няма условия, да не говорим за толерантност, но като свикна тук като нищо и като се прибера да продължа. Започнах да търся веломаршрути и намерих много интересни места. Като посвикнем с градското каране, ще се хвърляме в дълбото (за нас) с по 40-50 км каране до разни места.
Хората са ми много интересни. Първо, съвсем свободно говорят латвийски, руски, а по-младите и английски. Малко студени изглеждат, но това може да се дължи на много неща. почти не виждам хора с наднормено тегло или поне не така масово като при нас. Казват, че жените тук били едни от най-красивите и го потвърждавам, но да ви кажа мъжете също не им отстъпват  Blush
От храната съм очарована! Готвя от първия ден, в който пристигнахме и то все хубави неща. Доста съм стриктна и може би и на това ми се дължат минусите. Редовното меню е яйца, месо, зеленчуци, при това на много добри цени. Изобщо не е пробем да си спазвам ВМ–НВХ. Руумито каза, че искал много да е здрав и слаб и много му допадал този режим и иска да мине на него и много му се кефи, смъкнал е доста и той.
Аз се чувствам сякаш съм в рая на млечните продукти. Почти няма кисело мляко без вкус, но пък има много видове кефир, извара, котидж, различни сирена, да не говорим за сметаните. И като едно истинско млечно чудовище, се наслаждавам на всичко с пълна сила. Има много неща, които не знам какво означават, но ще ги разуча и пробвам.
Работата се оказа доста сериозна, започната ни още от първия ден. Ще правим проект за конкурс за сграда в историческата зона на града, което е голямо предизвикателство. Още повече, че ни го тупнаха само на двамата, уж и шефът ще се включи, но не е ясно кога. Това си е голямо доверие де, но още стресът си казва думата и не мога да се зарадвам напълно.
Носим си храна на работа от къщи и за другите интърни това е изключително странно и неразбираемо и вече почнаха и разни подхвърляния. Надявах се тук, като е интернационална средата, хората да са по-широко скроени, ама нъц. Не че ми пука де - предпочитам да знам какво ям и парите за обяд да си спестя за пътуване до някъде.
Със сигурност съм пропуснала съм пропуснала нещо, но ще допълвам.
Тук се редактирам, защото опитах да кача снимки от фейсбук, а не стана. Ако може някой да помогне на индианеца  Whistling

Последна редакция: нд, 14 юни 2015, 18:51 от deliberation

# 32
Дели,  Hug Hug Hug
Виж тази Тиха аеробика на Румяна - https://www.youtube.com/watch?v=oVnxVce1vmY Мноооого брутална! А и може да я направиш, колкото си кръга си искаш. Май беше 5 кръга общо  Crazy
Имаше още една такава без подскоци, обаче в момента не знам как да я търся. Ще дам като се сетя, а сега отивам да те чета за Рига  Simple Smile Hug

Едит: Снимки от фейса може да качиш много лесно - даваш с десен клик върху снимка на copy url addres of image или нещо от сорта Grinning линка трябва да завършва на .jpg Постваш тук и трябва да изглежда
така -> [img] линк [/ img]
Без интервал след /

Хм, май не става  Laughing

Последна редакция: нд, 14 юни 2015, 10:46 от Merry.

# 33
Мери, благодаря за поредната прекрасно оформена тема!!!  Hug

Относно коленете. Аз имам проблеми, но след редица консултации със специалисти, снимки и блабла имам тоталното разрешение да си спортувам, т.е. никаква забрана нямам. Какво правя. Много си следя техниката. Ако забележа задаваща се болка или дискомфорт, спирам за ден- два. Избягвам всякакви по- разнообразни и натоварващи подскоци. Наколенки ползвам превантивно само когато карам ски.  Peace

Девойки, влизам да ви пожелая прекрасно лято!  Hug Аз излизам във ваканционен режим- ще продължавам да тренирам, но ще го давам по- лежерно /планирала съм ПиЙо, евентуално също да позадълбая с йога и пилатес/; храната също е под контрол, въобщееееееееееее отдавам се на брутален релакс- физически, психически и емоционален.

Много усмивки и положителни емоции на всички!!!

# 34
svetty1980 и ellie_ellie, благодаря за съветите.
Ето ги менютата ми за тези дни, порциите са съвсем нормални. Пия доста вода, често с лимон и по около 100 - 200 грама плодове на ден, примерно 3 сливи или малка купичка череши. С този режим свалих над 30 кг., сега застой от 3 месеца. Затова промених тренировките, като вкарах кардио. Така или иначе се чувствам доста стегната тези дни, променя ми се тялото, въпреки, че килата не мърдат  Simple Smile
Онзи ден:
- към 11 - уж домашна лютеница и малко пиле със сирена - общо около 300 гр.;
- към 5 - риба хек /малка 1 брой, без кожата/ с маслини и домат;
- към 10 -  доматена супа с киноа - нормална купичка.
Вчера:
- към 11 - съвсем малко картофи с кайма и домати - общо около 300 гр.;
- към 5 - доматена супа с киноа - нормална купичка;
- към 10 - таратор с добавка цвекло и 1 бр. варено яйце - нормална купичка.
Благодаря за клипчето, сега ще го гледам Simple Smile
Хубав ден на всички Simple Smile

# 35
На мен ми се струва, че ти е малко тази храна.

# 36
Ева,аз бих умряла от глад с подобно хранене. Защо вечеряш толкова късно?

# 37
Ева, храната ти е много малко и според мен. Вечеря от купичка таратор и едно варено яйце е просто нищо.  Naughty Най-добре сметни калориите си и гледай да не са под 1500 на ден.

Дели, радвам се, че новото приключение в Рига ти харевса. Ние чакаме и снимки.  Heart Eyes
За тренировка - току що правих един час Tracey Mallett - The Booty Barre (има го в рутракер) - не се скача и шуми, но пак е приятно натоварваща за цяло тяло с акцент дупе.

# 38
Да, и предния път ми казахте, че не се храня достатъчно. Уж опитах да увелича храната и да вкарам повече протеини, но явно не се получава  Sad Пък и тези количества и храна са ми ок, не се чувствам гладна, даже понякога се насилвам да ям. Вечерям към 10, тъй като си лягам към 1-2.

# 39
  • UK
Днес съм много активна; но влизам да похваля най-добрата 8 минутна тренировка, която съм правила! Mr. Green И да предизвикам Свети, Мери, Дилянка, Бобче и който иска да я пробва. Става въпрос за Cardio 4 от Skinny Rules и представлява следното:
Скрит текст:
пирамидална е,
10 dumbell thrusters, 1 burpee
9 dumbell thrusters, 2 burpees
8 dumbell thrusters, 3 burpees
7 dumbell thrusters, 4 burpees
6 dumbell thrusters, 5 burpees
5 dumbell thrusters, 6 burpees
4 dumbell thrusters, 7 burpees
3 dumbell thrusters, 8 burpees
2 dumbell thrusters, 9 burpees
1 dumbell thruster, 10 burpees

+ за финал 1:30 as many as you can Dumbell Trusters (аз направих 47 с 2х3 кг дъмбели), правих цялата тренировка с темпото на Боб и сие, но не съм се силила много, защото тъкмо бях свършила 1 час пилатес! Peace

Определено тази тренировка ми влиза в любими и ще се прави пак!
(който ще я прави - все пак да види видеото, защото бърпитата са по-различни до долу)

# 40
  Отчитам Тренировката на Кристи за дупе, уауууу, загря ми д....то  Grinning, много я обичам тази тренировчица. Избщо съм фен на 15-минутните, до толкова, че трябва да ме тресне яко вдъхновение, за да увелича на 30мин примерно.
  ДелиHug август ще съм в Естония за броени дни, и нямам търпение, честно много ми е любопитно какво ли ще видя.
  За най-хубави жени, съм обявила Беларуските, но може би това е защото все още не съм ходила в Латвия, е и Дания, последната ми е мечтана дестицания.
  Разказвай и показвай  Hug Hug

Miss Dreamy, може ли линк!

# 41
Аз днес почивам  Mr. Green и нали неделя ми е ден за спане , малкият стана в 5.20.  Mr. Green

Дели,  Hug Благодаря за разказа. Пиши когато имаш време и ни дръж в течение.

Тили, приятна почивка. Релакс на макс.  Mr. Green

Ева, проследи си калориите поне за 4-5 дена. Като не знаем точните грамажи, може и да се лъжем в преценката си. Но ако хапваш по 1000-1200 кал и си така от доста време( може и да не стоят така нещата, затова те съветвам да провериш), тялото ти е минало на икономичен режим и ще си стиска мазнинките до край.

Мама Мил, дано при вас времето е идеално за бягане, че при нас вали.Всичко да мине ок и да се забавляваш. Чакаме.  Hug

# 42
  • София
Рейни, ето календар на BODYSHRED
Скрит текст:

# 43
  • UK
Записвам се и аз - малко съм си дала почивка от социални мрежи и форум, защото забелязвам как ставам зависима и ми отнема прекалено много време, а и без това по цял ден вися седнала пред екран.
Освен това нямам много за отчитане тази седмица - виждам се доста отслабнала и напрегната и тези дни наблягам на по-сериозно хранене и сън, за да ми дойде сила. След малко обаче мисля да се закарам до фитнеса за лека тренировка, не повече от час. Другата седмица ще се опитам да пусна някоя снимка, защото ми се струва, че съм позачистила доста и ръце, и крака, че даже и корем (въпреки че там има още много какво да се постига).

Гледам ,че се стягате за лятото вече - тук няма никакви изгледи  Cry В България ще съм чак след 2 месеца, а дотогава ще развявам бели крака и бледо лице  Laughing.

# 44
Отчитам кросфит Милена + йога ден 50  Wink

Мис, правила съм я тая тренировка  Peace Само не помня накрая колко клека с раменна съм направила.

Общи условия

Активация на акаунт