Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 358
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 555
  • софия
Здравейте,
в Майчин дом през август има ли климатична система в родилното и в стаите(или вип стаите)?
Ако не- издържа ли се? Не съм тръгнала да раждам доброволно там, но ако ми се наложи, да се подготвя психически, понеже получавам пристъпи на голяма жега и задух....

Късметче7
, тези изследвания в Токуда могат ли да се заяват/направят, ако раждането е било в друга болница?

Аз раждах септември , в родилна зала е ок , но на 12 етаж беше някакъв ад. По цял ден пече слънце .. не се диша в стаите .

# 556
  • София
УУУУУ , даааа, голяма жега е в Майчин дом. Но то не е случайно. За бебетата е по-добре да се аклиматизират постепенно. От 37 градуса в тялото на мама, попадат в Майчин дом и там не става да е изведнъж 18 градуса... И климатик не е удачно да се слага, защото майки вякакви. Кой знае как бих апуснали климатика или биха го забравили да духа до безобразие.

# 557
Е дори и през зимата и ако няма слънце, пак ли е много топло? Парното ли надуват?

# 558
Да ви питам нещо за багажа за болницата
Трябва ли да е разделен за родилна и следродилна зала? В родилна нали само нощница и чехли ми трябват? И евентуално ластик за косата Wink...чорапи дават ли? Щото си спомням, че ме втрисаше между контракциите
Кога ти дават багажа за следродилно и кога става ясно дали ще те качат на етажа, който искаш?

# 559
Аз имам уговорка за постъпване в МД на 5етаж, но едва за 04.04 ... ако бебенцето ми не реши да се появи по-рано на бял свят Simple Smile

И аз май ще съм там по това време. Ти щеше да си планово секцио нали? Гледам в списъка от първа страница пише направление 7 че искат, но на това което ми издаде личната пише Цезарово сечение по селективни показания. изпратих мъжо да го вземе, и не знам сега дали е това което трябва. Най-отгоре пише Направление за хоспитализация, а номера на самото направление не го виждам. Това ОК ли е или да искам друго?

Към мамите които не са от София, като мен.
Знам че педиатър трябва да посети бебето в първите 24 часа от изписването. Ако не успеем да се приберем веднага след изписването, тъй като съм от Варна и това си е доста път, как да процедирам? Някой частен ли да викам? И то се казва кой е педиатъра още в родилния дом, тоест трябва да се уговоря с него още преди раждането нали така?

Хубав ден на всички  bouquet

# 560
  • София
Е дори и през зимата и ако няма слънце, пак ли е много топло? Парното ли надуват?

Винаги е жега!!! И дават едни изкуствени чаршафи, които също запарват. Ако няма слънце е поносимо, но иначе и отворен прозорец може да не ти помогне  Sad Пресни впечатления от миналата седмица на 5 етаж.

# 561
Август 2014г.лежах на 5етаж доста топличко си беше. Ноември на 7 етаж също беше много топло , нощниците ми бяха с дълъг ръкав и си ми беше топло с тях.
Колкото до педиатъра , никои не те пита в болницата ние дори още се колебаехме между двама. При нас дойде на следващия ден , докато ни изписаха,докато се прибрахме и усеферихме малко стана късно и и се обадих на другия ден.

# 562
  • София
Дрън-дрън   Аз съм от Бургас,на 12.03 родих в Майчин Дом и вчера ни изписаха. Веднага след изписването тръгнахме за Бургас, а днес ме посети педиатър. Просто се уговори с него да дойде на следващия ден или на този от пътуването. Повярвай ми,никои не е учтив в болницата,сама ще го разбереш . Аз бях на 12 етаж и с просене ми отговаряха на въпросите.

# 563
Притеснява ме ако има някакво усложнение и се наложи да останем в Сф как се процедира с педиатъра.
А това направление за планово секцио ОК ли е за Майчин дом?
Честито бебче Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 16:14 от Дрън-дрън

# 564
Аз родих по Коледа ( в друга болница),а педиатъра дойде у нас първите работни дни след Нова Година, т.е. след около 2 седмици от раждането. Не знам какво толкова очаквате да ви каже, че да идва първия ден? Нали бебето ще е прегледано в болницата, в която ще родите?

# 565
Нищо не очаквам, имам едно детенце и ми е ясно каква проформа е всичко. Но педиатърката ми във Варна каза, че трябва детето да се посети до 24 часа, та си помислих че е някакво изискване към тях, а не просто преглед. Извинете за офф-а.

# 566
Няма какво да се извиняваш, тя темата нали е затова  Peace Аз бях говорили с педиатъра предварително и знаех, че няма да дойде първия ден. Може би и ти трябва да поговориш отново с твоята педиатърка и да й обясниш притесненията си. Не знам дали имат някакви изисквания кога да се запише новородено  Thinking

# 567
На мен педиатърката ми каза да и се обадя в деня преди изписването...идват до 24 часа след изписването

# 568
  • София
Хм, и мен ме интересува техническата подробност с багажите, че съм забравила от предишния път... Беше преди 10 години почти, а и тогава бях стресната...
Та значи - отиваме в приемното, там си обличаме нощница и джапанки, бръснат ни, правят ни клизми, мием се и ни отвеждат в предродилна. Къде ни остават дрехите, багажът за след родилното какво се прави... Някъде седи на гардероб и ни го донасят хората от персонала като родим ли... Или трябва някой близък да го носи... НЕ помня?

# 569
В тоя ред на мисли, трябва ли багажа да е разделен на две? Аз уж ходих на дни на отворени врати и забравих всичко Sad
Само да кажа, че в МД няма вече предродилни...всички зали за самостоятелни и където те настанят, там си раждаш...

Общи условия

Активация на акаунт