Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-4

• 76 728
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • София, Bulgaria
Да, мястото на сградата не е много удачно. Същото е и на Артекс сградата до Технополис - между панелите сбутано и до Околовръстното, далеч от всичко и всички. Цените там за Артекс са доста ниски, има тристайни по около 80хил. евро, но мен локацията ме отказа. За сравнение - тристаен на Артекс в Младост 2 на Киприян, до парк Въртопо, цените започват от 130хил. евро за по-нисък етаж и над 140 за по-висок.

В Младост 4 , Артекс са само изпълнители, което няма нищо общо относно с ценообразуването в този случай. А и ако вярно това с проблемите с терена.....не знам въобще как струват нещо.
През 2014 продадохме сграда в Младост 3, където пак Артекс бяха изпълнители на цена около 830-850Евро/кв.м.  Техните проекти си ги продават на съвсем различни цени, както те си преценят.

# 436
Мога да покажа документите по исковите молби за земята и т.н. Simple Smile От 2004г. се точат делата. Инвеститор е Пайнер (музикалната компания). А цените от 80хил. евро са без ДДС. 90-95кв.м. чиста площ излиза около 95-105хил. евро в зависимост от етажа.

@Томева - предполагам става дума за сграда Фамилия или нещо такова беше. Там разпределенията май бяха ужасни.

# 437
  • София
Ако продавача, не желае да се изповяда сделката на реална стойност, а покупката е със собствени средства и се очаква да се плати в деня, в който сме при нотариуса, какви са вариантите, да си гарантирам чиста сделка?
Питах в една банка предлагат ли сметки, при които парите се освобождават под условие, но нямали.
Честно казано, жилището се купува за родителите ми и не държа на всяка цена да го купя - т.е. да си поема цялото прехвърляне.
Мога ли да настоявам за плащане, когато излезе НА и удостоверение за тежести от Агенцията по вписванията?

# 438
  • София, Bulgaria
Мога да покажа документите по исковите молби за земята и т.н. Simple Smile От 2004г. се точат делата. Инвеститор е Пайнер (музикалната компания). А цените от 80хил. евро са без ДДС. 90-95кв.м. чиста площ излиза около 95-105хил. евро в зависимост от етажа.

@Томева - предполагам става дума за сграда Фамилия или нещо такова беше. Там разпределенията май бяха ужасни.

Да за Фамилия, имаше и добри разпределения, факт е, че се получиха бюджетни апартаменти с високо качество на строителство, което беше и целта. Новите проекти са прекрасни, надявам се скоро да стартират.

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 08:30 от tomeva

# 439
А къде може да се види повече информация за тези нови проекти?

Цитат
Да за Фамилия, имаше и добри разпределения, факт е, че се получиха бюджетни апартаменти с високо качество на строителство, което беше и целта. Новите проекти са прекрасни, надявам се скоро да стартират.

# 440
Можете ли да ми кажете кой изготвя нотариалния акт? Адвокат и след това нотариусът го преглежда и редактира при нужда? Мога ли сама да си го напиша? Има ли различна практика при различните нотариуси? Четох, че изготвянето на самия документ се таксува колкото издаването му, т.е. ще ми излезе двойно при нотариуса, което в моя случай е с около 1000 лева отгоре... така ли е?

# 441
Можете ли да ми кажете кой изготвя нотариалния акт? Адвокат и след това нотариусът го преглежда и редактира при нужда? Мога ли сама да си го напиша? Има ли различна практика при различните нотариуси? Четох, че изготвянето на самия документ се таксува колкото издаването му, т.е. ще ми излезе двойно при нотариуса, което в моя случай е с около 1000 лева отгоре... така ли е?
Не мисля,че може сама да си го напишеш.
Можеш да "прескочиш" адвоката,който не е задължителен,и да занесеш документите директно при нотариуса.Това ще ти спести хонорара на адвоката.Особено ако имаш брокер,на когото така или иначе плащаш за подготовка на  документите за сделка.

# 442
Не ползвам брокер. От информацията в нета оставам с впечатление, че нотариуса иска допълнителна такса за изготвяне на нот. акт, различна от тази за удостоверяването му и така таксата става двойна. Опитвам се да разбера дали това е така.

# 443
По закон опциите са 2 - можеш сама да го подготвиш (ползвайки и другиго за това, ако решиш /адвокат, брокер, приятел/) и го предоставяш на нотариуса. Другият и според мен по-добър вариант,е нотариусът да го състави, за да се избегнат грешки и неточности.

# 444
Не съм чувала някой друг, освен нотариус да изготвя нотариален акт.

# 445
В София масово нотариусите си изготвят нотариалните актове, като при това не таксуват допълнително, въпреки, че са длъжни. Съвсем не е така в по-малки населени места, където си спазват Тарифата или те пращат при адвокат да го изготви.

# 446

И адвокат може.
Но не съм чула някой сам да си изготвя.

# 447
Здравейте,
искам да Ви питам нещо Embarassed
Харесахме си апартамент, който ще закупим с кредит.
Оказа се обаче, че собственичката живее в друг град и предварителния договор трябва да се подпише "дистанционно"-  ние, в офиса на брокерите в нашия град, а тя- в офис на същата фирма, но в нейния град.
Имам ли повод за притеснения? Embarassed
Не очаквах, че няма да дойде. В крайна сметка става въпрос за сериозна сума

# 448
Попаднах на това интересно предложение, може би за някой ще представлява интерес:

http://www.bokal.bg/novini/13/%D0%97%D0%B0%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0% … D0%BC%D0%BE%D1%82

# 449
Попаднах на това интересно предложение, може би за някой ще представлява интерес:

http://www.bokal.bg/novini/13/%D0%97%D0%B0%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0% … D0%BC%D0%BE%D1%82

Интересно.
Но дали е реално?
И за кои градове?

Общи условия

Активация на акаунт