Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-4

• 76 848
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София

Само за уточнение: не разбирам защо заглавието е "НебостъргачЪТ на София с първи купувачи на зелено", тоест, единственият, при това още в проект, когато вече има построен небостъргач на София, при това с 2 етажа по-висок - Милениум Център до НДК има кула на 32 етажа. И май е и продаден, поне една част. Мога само да кажа, че кулите на този център  са грозни стъклени паралелепипеди и всеки път като мина край тях, им се ядосвам.

Не съм фен на небостъргачите, по принцип. И не смятам, че строежът на небостъргачи допринася за подобряване облика на София. Лично мнение  Peace

Лично аз съм изненадана, че има купувачи и то от чужбина. Това хем е добре като инвестиция, хем не е добре за квартала.  Tired На фона на панелките ще е просто гротеска.

# 346
Сега "попрехвърлих" в мислите си уличките в "Иван Вазов" - в частта около последната спирка и бившето кино - ами май няма точно такива детски площадки - от входа и на нея. Има една между "Стефан Малинов" и "Михаил Буботинов", но е за малки деца. Всъщност нямам представа децата на Алегра на каква възраст са.

Детски площадки има в "Стрелбище", в частта на "Нишава" от другия вход на Южния парк до "Фантастико". Но, блоковете, които са старо строителство, в повечето случаи са с 2 спални, има доста ново, но те рядко са толкова големи... Доста са изискванията и трудни за комбиниране - все някакъв компромис трябва да се направи. За мен, наличието на нужните стаи е най-важното изискване.

Има детска площадка, оградена, за малки деца, с пясъчник и пързалка, на Янко Забунов срещу CBA - значи, 7-етажният над  CBA  става за целта.  Абе има такива места, поне няколко се сещам, ако няма детски площадки, има поне междублокови, където децата да играят. Но четиристайни (тоест, с три спални) точно на такива места  - не знам, може и да излезе нещо, някога. И аз мисля, че по-скоро ще трябва компромис.

Последна редакция: вт, 21 юли 2015, 11:48 от Анонимен

# 347
Лично аз съм изненадана, че има купувачи и то от чужбина. Това хем е добре като инвестиция, хем не е добре за квартала.  Tired На фона на панелките ще е просто гротеска.

Абе не знам - аз лично на Монитор трудно вярвам, ама знае ли човек... Иначе си права - ще стане архитектурна еклектика Simple Smile

# 348
  • In the shadows of my mind
1500 евро на ниво проект за Младост 1 до булеварда... освен за чужденци и някое тукашно парвеню, едва ли ще има интерес от страна на "нормалните"  Laughing търсещи в района

# 349
1500 евро/м2 за да живееш заобиколен от рязани богаташчета. И джамийка в дворчето. Ми нье  Simple Smile

# 350
И на ''Краище''точно пред железарията на крачка от пазара и почти до централния вход на парка има много хубава детска площадка.Има и четиристайни в района,но нищо не се продава в момента.Района е много тих и спокоен и вечер м/у блоковете е пълно с деца а родителите гледат от балкона.
На булеварда е кофти заради прахоляка ,шума и вибрациите на трамвая,но в района м/у Бяла черква ,но не на нея и Краище ,но не точно на него а блоковете във вътрешността на това каре е много добро местоположение.
Харесвам и района около поликлиниката и зад киното но пак да не е на булевард заради прахта и вибрациите,а така по навътре.
Много зелен и спокоен район и всичко на една крачка.Обаче без гараж или паркомясто  е мъка.

# 351
Здравейте,
Вярно ли е, че в нова кооперация, в началото ако отоплението и топлата вода са към топлофикация е много скъпо?
Идвали супер високи сметки от порядъка на 50-70лв за кубик топла вода ?
И вече след като се насели блока и заживеят поне 2/3 спадат тези сметки, че доста се наплаших :Д

# 352
За това таксата сградна е с цел да обере и разпредели по равно загубите.За да може ползващите да заплащат реална цена,а не ползващите да поемат солидарно своя дял от загубите като собственици на имот в топлофицирана сграда.
Поне на теория . Thinking

# 353
  • Пловдив
Явно всичко е въпрос на късмет ... дано имаме и по - бързо се случат нещата и то по най - добрия начин Praynig
Благодаря !!!
Дано да стане за цената която търсим ! Praynig

# 354
  • София
Здравейте,
Вярно ли е, че в нова кооперация, в началото ако отоплението и топлата вода са към топлофикация е много скъпо?
Идвали супер високи сметки от порядъка на 50-70лв за кубик топла вода ?
И вече след като се насели блока и заживеят поне 2/3 спадат тези сметки, че доста се наплаших :Д

Да. Казвам го от личен опит. Този сезон за нас беше точно така.

# 355
С въпрос към брокерите.
Колко е нормалната цена на м2 за 10-12 годишно жилище в Гоце Делчев, или по-скоро даже в Южен парк, 3-та част? С много пространство около него, места за паркиране+подземно, изглед към Витоша.

# 356
  • София, Bulgaria
С въпрос към брокерите.
Колко е нормалната цена на м2 за 10-12 годишно жилище в Гоце Делчев, или по-скоро даже в Южен парк, 3-та част? С много пространство около него, места за паркиране+подземно, изглед към Витоша.

Зависи, кой ще ти го продава и как... Wink...може и да надхвърли 1000Е, ноооо и дребните детайли в имота са много важни.

# 357
Благодаря, Томева!
На кое казвате "дребни детайли"?

# 358
  • София, Bulgaria
Благодаря, Томева!
На кое казвате "дребни детайли"?

Как ще се представи имотът, какво и колко е изхабяването и кое си струва да се коригира, без да води до харчене на пари, които не биха се върнали. И основните: етаж, изложение, разпределение...
И не на последно място, конкурентните, сходни имоти/ реални, не тези дето са от 6м. в интернет/ и последни нива на сделки. Съвкупността от цялата тази информация води правилно ценообразуване, а правилно ценообразуване е това, което ни носи най-много реални пари.

# 359
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт