Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-4

• 76 845
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Аз си уговорих среща с една строителна фирма, можете ли да ме упътите за каква документация да питам? Нещо, което може да ми е важно, но аз не ги знам всички детайли...

# 391
Здравейте, продавам имот, с цел да купя друг, по-голям. Стигнахме до преговори за цена. Някакви идеи? Искахме среща за неделя, човекът иска за днес, сиреч бърза. Но пък иска намаление на цената с 3000Е, мисля да намаля с 1000, не повече, след като не може да изчака до неделя, сигурно има сериозен интерес, как мислите?
Ние договорихме 3000Е отбивка от цената с нашите продавачи, защото ги открих без агенция и спестих и на тях комисионната, дължима на брокера. Не сме коментирали отбивката от цената на среща на живо, направихме офертата по телефон/мейл след огледа, когато бяхме обсъдили и окончателно решили и те се съгласиха. Защо ви е да се срещате на живо?

# 392
# 393
  • Пловдив
Здравейте, продавам имот, с цел да купя друг, по-голям. Стигнахме до преговори за цена. Някакви идеи? Искахме среща за неделя, човекът иска за днес, сиреч бърза. Но пък иска намаление на цената с 3000Е, мисля да намаля с 1000, не повече, след като не може да изчака до неделя, сигурно има сериозен интерес, как мислите?
Ние договорихме 3000Е отбивка от цената с нашите продавачи, защото ги открих без агенция и спестих и на тях комисионната, дължима на брокера. Не сме коментирали отбивката от цената на среща на живо, направихме офертата по телефон/мейл след огледа, когато бяхме обсъдили и окончателно решили и те се съгласиха. Защо ви е да се срещате на живо?
Извинявам се ,но как намерихте купувач ,чрез медия или друго ?
Благодаря !
Аз също продавам ,но нямам резултат все още .Сложих обяви и не само в медийте ,но нищо .
Сега се каня и трансперант на терасата да сложа ,че да видим .

# 394
1500 евро на ниво проект за Младост 1 до булеварда... освен за чужденци и някое тукашно парвеню, едва ли ще има интерес от страна на "нормалните"  Laughing търсещи в района
Първоначално имах интерес към проекта Гранд Каньон, но като чух цената (искаха 1600 евро/кв, като предупреждават, че цената в следващите фази още ще расте) и като видях какви кутийки са стаите по проект - не, благодаря - в реалност сигурно ще е клаустрофобично! Освен това апартаментите са адски много и на въпрос дали при аварийна ситуация (напр. земетресение, пожар...) всички живущи ще могат да разчитат на адекватна евакуация, логичен отговор нямаше. Иначе, проектът изглежда интересен, има предвидени много удобства, за инвеститора съм чувала, че търси отлично качество, но смятам, че цената определено не си заслужава. Особено за презастроения Младост, в който вече няма никакъв въздух. То луксозна вила в най-хубавия район на Хаваите ще ми излезе толкова, сигурно, но поне гледка ще имам. Да не говорим, че ми е трудно да си представя реалния комплекс на толкова малка площ.

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 22:24 от vesela777

# 395
Аз правих запитване за Милениум център - небостъргача ъгъла на Витоша и Пенчо Славейков и ми казаха, че ап. са от 250 кв. нагоре без да споменават цени.

# 396
Аз правих запитване за Милениум център - небостъргача ъгъла на Витоша и Пенчо Славейков и ми казаха, че ап. са от 250 кв. нагоре без да споменават цени.

Според медиите - 5000 е/кв:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3100908
http://clubz.bg/6991-rekord_iskat_5914_evro_za_kvadrat_v_sofiq

# 397
  • оттам, откъдето започва България
 newsm78 Това ми звучи ненормално за БГ.

# 398
Благодаря !
Аз също продавам ,но нямам резултат все още .Сложих обяви и не само в медийте ,но нищо .
Обявите от агенции бяха публикувани в имот.бг, аз намерих контактите на собствениха в olx в изтекла и кеширана обява след търсене в гугъл по изображения.
Сменяла съм няколко квартири през годините, преди да пристъпя към покупка, никога не съм гладала вестници/електронни издания, винаги онлайн сайтове за обяви, най-вече имот.бг. По същия начин процедирах и при покупката - имот.бг и olx.

# 399
  • На земята, която е всъщност звезда.
Никога не бих живяла в търг. център като Милениум /отдолу хотели, магазини, заведения/. 

# 400
  • Пловдив
Благодаря !
Обявите от агенции бяха публикувани в имот.бг, аз намерих контактите на собствениха в olx в изтекла и кеширана обява след търсене в гугъл по изображения.
Сменяла съм няколко квартири през годините, преди да пристъпя към покупка, никога не съм гладала вестници/електронни издания, винаги онлайн сайтове за обяви, най-вече имот.бг. По същия начин процедирах и при покупката - имот.бг и olx.
Много благодаря  за отговора !
И аз започвам да се ровя в olx и се надявам да попадна на свестни купувачи  Praynig
Вчера и във ало пловдив пуснах ,но нищо .
Благодаря !

# 401
  • София, Bulgaria

На този пазар днес, който е толкова активен и има толкова много купувачи, дори повече от продавачите, да не може да си продадете имота означава, че има нещо сбъркано...... в подхода, в ценообразуването или в представянето му. Аз бих заложила на цената. Когато очакванията на продавача са нереални относно имота, който продава се получава точно така. Имотът застоява... и все по- малко хора се обаждат. А тези, който идват на оглед идват от: а/ любопитство; б/ просто, за да го отхвърлят като вариант и да купят друг имот. Един надценен имот носи ползи на другите имоти на пазара и активно помага за продажбата им. Какво прави купувачът....просто сравнява всички предложения и обикновено е доста по-информиран от продавача, защото следи пазара месеци преди продавачът да реши да излезе с имота си на пазара. А брокерите също знаят всички имоти, познайте, колко от тях ще предложат на купувачите си застоял имот..."НЕЩО МУ ИМА" е първото, което се набива в главата и кара купувачът да го прескочи като предложение.
Един застоял имот носи само загуби за собственика му.

# 402
  • София
полезна информация! добре, а за колко време е ''нормално'' да се продаде един имот? Rolling Eyes и какъв е ''нормалния'' интерес за добре предлаган имот ... ходили сме по огледи където буквално преди и след нас е имало оглеждащи ... на опашка, ...пак си мисля, че е рекламен номер на агенцията, но ... пуснахме апартамента преди близо 20 дни и до тук само един оглед ... Rolling Eyes

# 403
Преди 6-7 месеца бях харесала имот от собственик в имот.бг за 57000Е, но изчезна почти веднага и се появи отново след няколко дни от агенция и на цена 67000. Още си стои  и не мога да разбера накрая, за какво да им дам на тия 3-4% допълнително #2gunfire

# 404

Общи условия

Активация на акаунт