Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-4

• 76 813
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
аз никога не бих си купила апартамент на последния етаж, но всеки си има предпочитания

на мен лично не ми е и приятно на високо, особено ако е 9-10 етаж и нагоре, дори на Айфеловата кула не се качих, защото не обичам височини Embarassed
имаме таванско помещение към апартамента - ами зимата е студено, тъмно е, защото има сняг по наклонените прозорци, а в момента е такава жега, че като се кача да оставя някоя торба, направо ми става лошо. Сега като търсехме да купим голям апартамент, масово ми предлагаха мезонети, те като цяло са по-големи ... и същото дискомфортно чувство ooooh!

едит: тази седмица ще поприбера играчки и пр. на дребосъците, защото смятам, че обявите изглеждат доста по-добре с възможно най-малко лични вещи, ще снимам и ще пусна обявата, а после ще се отчета дали има интерес и какви "горещи предложения" от агенции съм получила Whistling

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 16:52 от tickles

# 421
  • Пловдив
Направо ме хвърлихте в размисъл .
Аз днес пуснах обявата в Ало Пловдив и само едно частно лице се обади ,всички други бяха агенции.
Нахални до ента степен .
Надявам се и при нас да се случат нещата както при rozibozi
Рядко има такъв шанс за такава бърза продажба .

# 422
Има ли някой в темата, да продава нещо в Бургас?

# 423
Сключихме сделка още преди да успея да вляза тук и да погледна какво сте ми написали. Благодаря на включилите се. Сега ще се занимаваме с продажбата и продължаваме с търсенето на нашето жилище.
А на булевард не бих отишла да живея и пари да ми дават, не би ми хрумнало, че в новия строеж на Витошка ще има апартаменти, представях си, че ще е изцяло офис сграда.
Работим с брокер, досега давахме под наем имота, сега го продадохме, после ще даваме под наем друг имот, с две малки деца ни е физически невъзможно да си вършим работата сами, предпочитам това време да го отделя на децата си. Пробвали сме с частна обява, налазиха ни фирми и беше ужасно, не бих повторила. Който има време за безкрайни разговори и отбиване на набези на брокери, нека се занимава, но не мисля, че е за заети хора като нас. А и както казах - имаме и наем, случвало се е да ни напусне наемател на 6тия месец, 2 пъти годишно ми е често на мен да се занимавам с това. Брокера ми води наемателите до вратата на апартамента, където живея, буквално пръста си не мърдаме за този имот/освен ремонтни дейности евентуално, които също апропо бихме могли да му делегираме -управлението на имота/, така че си заслужава всяка стотинка от комисионата.

# 424
А този блок, който сте показали, е от най-добрите в квартала, апропо. Ако имаше по-голям апартамент там в момента, не бих се колебала, дори и за последния етаж. Въпрос на предпочитания обаче.

# 425
# 426
Някакви отзиви за агенция ibrokers? Колкото положителни мнения съм чула, двойно повече са негативните. Не че са имали някакви конкретни издънки, но и доколкото знам не се различават от мнозинството агенции - пробутват застояли се на пазара имоти, при това на нереално високи цени, или пък рекламират абсолютни дупки като някакви уникално изгодни сделки. То може би зависи и от конкретния брокер, разбира се, но все пак ....
Някой ползвал ли е услугите им?

# 427
с две малки деца ни е физически невъзможно да си вършим работата сами, предпочитам това време да го отделя на децата си. Пробвали сме с частна обява, налазиха ни фирми и беше ужасно, не бих повторила. Който има време за безкрайни разговори и отбиване на набези на брокери, нека се занимава, но не мисля, че е за заети хора като нас. А и както казах - имаме и наем, случвало се е да ни напусне наемател на 6тия месец, 2 пъти годишно ми е често на мен да се занимавам с това. Брокера ми води наемателите до вратата на апартамента, където живея, буквално пръста си не мърдаме за този имот/освен ремонтни дейности евентуално, които също апропо бихме могли да му делегираме -управлението на имота/, така че си заслужава всяка стотинка от комисионата.

Ние също имаме две деца и работим, и спадаме към доста заетите хора, но не виждам как ползването на брокер ни улесни и ни спести време при покупка на имот: сама си рових обявите и си харесах имота, позвъних на обявата, заведе ме на огледа и написа предварителен договор, по образец, който мога да сваля за около 3 сек. в нета. За тази "услуга" прибраха 6 000лв., които работещ и зает човек като мен ги изкарва с месеци и много труд, т.е. доста повече време и лишения ще погълне комисионната, която платих. Може би ако имах познат доверен човек, който наистина да ми търси конкретен имот, да съветва по детайлите по сделката, необходимите документи и пр. или ако е за отдаване под наем ще има смисъл, но за покупко-продажби, каквото всъщност обсъждахме, не мога да се съглася.

# 428
Някакви отзиви за агенция ibrokers? Колкото положителни мнения съм чула, двойно повече са негативните. Не че са имали някакви конкретни издънки, но и доколкото знам не се различават от мнозинството агенции - пробутват застояли се на пазара имоти, при това на нереално високи цени, или пък рекламират абсолютни дупки като някакви уникално изгодни сделки. То може би зависи и от конкретния брокер, разбира се, но все пак ....
Някой ползвал ли е услугите им?
Техен брокер ми се предлагаше за личен брокер при отдаване на магазин/офис.На нея,както на всички други, казах,че ще й платя половин наем,ако ми доведе точни наематели.Започна едно звънене по всяко време няколко пъти на ден-кандидати няма,но искала да ми стане личен брокер и да сме подпишели договор.Беше супер нахална.Поиска вместо моя номер на витрината да сложи своя,което не позволих и накрая я отрязах категорично.

# 429
изпуснах ви, обмислям и продажба и покупка, да съм информирана

# 430
Имате ли мнение за Ермитаж Класик? Според описанията на сградата всичко звучи супер, но оставам с впечатление, че това е единствения им реализиран проект Thinking

# 431
  • София
...сама си рових обявите и си харесах имота...
Има известна разлика между намирането на обява и намирането на собственик/имот?

# 432
  • София
Имате ли мнение за Ермитаж Класик? Според описанията на сградата всичко звучи супер, но оставам с впечатление, че това е единствения им реализиран проект Thinking

По-скоро мястото е неудобно. Намира се на голямо (за Младост) кръстовище. Отвсякъде коли и то денонощно т.е. шум и прах.

# 433

Май им е първия проект. Изпълнителят на обекта е Бокал ако не се лъжа. Но както вече казаха - живея в червеният комплекс срещу сградата (Фонтаните) и мястото е много шумно и прашно. По улицата, на която е входа към сградата се изнизва голяма част от трафика към околовръстното и е ад в пиковите часове.

В подобен ценови клас е сградата на Артекс, която е зад Технополис, но там се водят съдебни дела за 20-25% от земята и последствията за собствениците на жилища могат да бъдат много лоши ако ответната страна спечели (уж от Пайнер ще поемат всички разходи по дела и финансови искове ако се стигне до там, но до колко ще го направят, а и малко или много са си разправии, дела, притеснение...)

# 434
  • In the shadows of my mind
Да, мястото на сградата не е много удачно. Същото е и на Артекс сградата до Технополис - между панелите сбутано и до Околовръстното, далеч от всичко и всички. Цените там за Артекс са доста ниски, има тристайни по около 80хил. евро, но мен локацията ме отказа. За сравнение - тристаен на Артекс в Младост 2 на Киприян, до парк Въртопо, цените започват от 130хил. евро за по-нисък етаж и над 140 за по-висок.

Общи условия

Активация на акаунт