Отговори
# 195
Choco_late, да се оправя бързо детенцето ви  Hug
прозерпина, радвам се за хубавите резултати! Все такива да има   bouquet

Аз едва отворих очи преди 30 мин  smile3507

# 196
  • В къщурката на хълма на феите
Момичета започнали са намаленията , гледам в HM има до 50%  Crazy
ох, на мъжа ми, пак ще му стане тъжно Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 197
  • Сливен
Привет и от мен  Hug
Вчера и аз бях на ЖК, всичко е наред, вече и моята АГ потвърди пола - момче.
Въпреки, че преди 10 дни ме "приеха" в болница и ми пуснаха всичките изследвания, вчера ми пуснаха и тези за 2-рия триместър, днес занесох урината и ми взеха кръв, акушерката ще си  вземе резултатите сама. Говорихме и за продължаването на болничния, няма да е с лежане в болница , а само с ЛКК, което според мен е по-добрият вариант.
Малко се притеснявам , че съм в болнични , а смятаме другия месец да ходим на море - не за друго, ами заради шефката, доколкото знам, работодателят може да проверява служителите дали наистина си изпълняват режима. На болничните листи пише дали е домашен стационар, дали може да се напуска населеното място и т.н. Не знам обаче какво може да предприеме , ако този режим не се изпълнява - а подозирам, че може да ми спретне една такава проверка, защото знае кога и къде ще ходим на море. Някой ако е запознат по тези въпроси да сподели.
Дездемонка, и от моята отчетна от Юли2012г. си правят такива срещи, но обикновено са в София и аз никога не съм ходила, обикновено го правят за 1-ви юни, или избират една дата, да празнуват общ рожден ден на Юлчетата ни, част от които бяха Юнчета, а 2-3 като моето изтърсаче и Августинчета. Винаги си изкарват страхотно.
Добре дошли на новите момичета  Hug

# 198
Здравейтеее,
аз докато се включа да коментирам всички темички се изтъркулиха... Whistling
Моите прегледи се поотложиха, та за отчет май нищо нямам.
roxanna , и моето момченце е августинче 2012 Simple Smile, ама и планирано за тогава де, хихи... от нашата отчетна пък доста са родени юли.
Аз още се чудя да планирам ли море изобщо с тази плацента превия  Thinking , хем се надявам да се вдигне, хем не смея да бързам.
За покупки иначе нямам предразсъдъци уж, но така или иначе повечето неща са ни от баткото - даже количката ни е тази, която обсъждахте -  Jane Muum Matrix, но пък аз сега се чудя дали да не купим и кошче за кола. Трансформиращият се кош за новородено е удобен за спане, но си заема повече място от кошница. Аз си имам разни забележки по количката, но пък иначе като я купувахме това, че е по-лека определено оказа влияние. Сега се оглеждам за ергономична раница, че този път ми се иска да успея с носенето, защото колкото и да е лека количката по нашите улици не си е работа да обикаляш навсякъде с нея, а мен не ме свърта само по паркове и градинки.
 За кърменето също си мисля, че най-важно е майката да е спокойна, да се кърми на поискване и да не се бърза с дохранването (а и със захранването в последствие). Природата е създала доста интелигентно тази система, така че реално бебето задава само количествата кърма според темповете си на сучене и ако не се доизцеждат регулярно гърдите, съответно не се дохранва бебето, количествата си се регулират по съвсем естествен начин. За мен май най-сложно беше да преодолея неудобството си от кърмене извън дома (при кърмене на поискване и мама хаймана няма шанс да не се кърми навън Simple Smile )
За дрешки и за баткото, а и за бебо тепърва пазарувам от H&M, Angel baby и когато кога да поръчам или да купя сама извън БГ - Next и Gap baby (ама най-вече от намаления или промо пакети)

# 199
Добро утро, момичета! Simple Smile Как се справяте с главоболието? С ниско кръвно съм и хемоглобинът ми е 103, но каквото и да правя просто не минава.  Ако може да ми препоръчате нещо, ще съм ви много благодарна.  Hug Не искам да пия лекарства.

# 200
  • Пловдив
Добро утро, момичета! Simple Smile Как се справяте с главоболието? С ниско кръвно съм и хемоглобинът ми е 103, но каквото и да правя просто не минава.  Ако може да ми препоръчате нещо, ще съм ви много благодарна.  Hug Не искам да пия лекарства.

Освен повече вода за друго не се сещам. Пробвай с нещо сладко, но не прекалявай, аз имах преди 2-3 седмици главоболие, което продължи 1 седмица, но отшумя и не съм търсила причина. Мери си редовно кръвното да не е от него

# 201
На мен чая от мента ми помага срещу главоболието и доколкото знам ментата е една от малкото билки,които може да се пият по време на бременност.  Whistling

# 202

Освен повече вода за друго не се сещам. Пробвай с нещо сладко, но не прекалявай, аз имах преди 2-3 седмици главоболие, което продължи 1 седмица, но отшумя и не съм търсила причина. Мери си редовно кръвното да не е от него

Много Ви благодаря за съвета, който ми дадохте!   bouquet Моето главоболие продължава вече няколко месеца. Лягам и ставам с болки и съм се видяла в чудо. Преди също ме болеше, но сега вече просто не издържам!  Confused

# 203
  • В къщурката на хълма на феите
Ментата сваля кръвното, тъй че не мисля, че е подходяща .. онзи ден в една друга тема си говорихме за нисък хемоглобин и едно момиче препоръча като много ефективна нещо наречено билкова кръв .. имало я по аптеките .. ако намеря линка, който пусна, ще ви го споделя Peace

# 204
На мен чая от мента ми помага срещу главоболието и доколкото знам ментата е една от малкото билки,които може да се пият по време на бременност.  Whistling

Аз пък съм чела за ментата, че не се препоръчва тъй като била маточен стимулант и можело да предизвика контракции. Аз в началото не го знаех и първите три месеца когато ми се гадеше чаят от мента много ми помагаше и като се сетя колко съм изпила  ooooh! после го прочетох и спрях, но наистина навсякъде пише различно.
Вярно е обаче, че сваля и кръвното.
Подкрепям за повече вода.  Peace
Gybka_85, благодаря!

# 205
Не знаех,че смъква кръвното! Аз принципно съм с ниско и сигурно за това не ми е правило впечатление...а явно наистина различни неща пише! Но водата поне е сигурна, да  Laughing

# 206
И аз съм с ниско кръвно и хемоглобин. Пия много течности, не само вода. Много помага айрян със сол, той ми действа за една минута буквално. Като усетя, че ми е ниско, ако съм у нас, си правя айрян със сол и съм готова. Ако съм навън, винаги съм подготвена с вода и шоколад, нося си. Така се справям с моето кръвно, което цял живот си ми е ниско и все си припадах като ученика. Сега не припадам, благодарение на методите, които описах.
За хемоглобина пробвай да приемаш повече храни, богати на желязо /месо, броколи и т.н./, заедно с такива, богати на вит.Ц /домати/.

http://kasida.bg/janebebeshka-kolichka-muum-matrix-2012-p71-48-16841.html
Емa, товa е количкaтa, която aз имaм и предполaгaм, че ТМ е нaмерил точно тaзи от неговaтa колежкa. Моятa е синя.
Шмокси, хиляди благодарности за информацията. Същата е количката, да   bouquet

# 207
Рокси/b] честити ви сини гащета  stork-boy

Шикер мерси, висяхме 2 часаха пред кабинета на лекарката, червено му е гърлото засега без налепи, няма температура в момента но е топъл, прибрахме се и веднага заспа ..искал леща...та сега му варя  Mr. Green

Мецани  Laughing Laughing и аз много обичам да пазарувам ама добре, че ММ не мрънка  Peace

Ниско кръвно аз мисля, че и едно кафе ще свърши работа , но и поне 1,5 литра вода на ден трябва да се пие.

# 208
Рокси, радвам се за хубавите новини  Hug Сега погледнах моя болничен и на него пише: "Брой на дните по режим: а) болничен - 5; б) домашен - 30; в) сан. курорт - 0; г) свободен - 0"
Което според мен означава да си стоя у дома  newsm78 Лично аз не го спазвам и не се крия. Имам и началници, които са ми приятели във фейса, тагвам си се спокойно, където ходя и до сега не са ми направили проблем. Те знаят, че не съм болна, а съм в болнични, заради спецификата на работата ми и не биха направили проблем.
При теб обаче не знам как стоят нещата, дали шефката ти е някоя "змия", готова на всяка цена да направи мръсотия и т.н. Има ли начин да отидете на море и да не се разбере това?

# 209
На моя болничен също е отбелязано - домашен. Но според мен,щом не е сложна отметка "на легло" , тъй като го има като възможност на самия болничен лист, нищо не може да кажат. Казваш,че АГ ти е казала,че имаш нужда от спокойствие и почивка, а как ще си го набавиш си е твое решение. Аз поне това бих казала. Но както Shiker каза, наистина зависи колко е "змия" шефката и докъде би стигнала. Ако все пак решиш да отидеш на море, не се притеснявай през цялото време и не го мисли Hug

Общи условия

Активация на акаунт