Отговори
# 180
Момичета,аз съм мама на октомврийче 2014,чета ви често и ви се радвам,преполовихте бременността.Желая на всички ви успех!

# 181
Благодаря за топлото посрещане, момичета!
Да вмъкна набързо нещо за подуването на краката - на мен ми се подува само единия глезен и ако не вдигна краката, тогава започва да оттича. Акушерката от консултацията каза, че след петия месец започва по-интензивна загуба на белтъци и до голяма степен подобни оттоци може да се дължат на това. Добави също пиене на изворна или трапезна вода, да не е само минерална, намаляване на солено и газирано.
Количка мисля да си ползвам от баткото - имам си едно червено ферари на МАГ. Тежичка ми идва, но пък за сметка на това няма нищо по пътя, което да й се опре. От баткото съм си запазила в общи линии почти всичко и мисля другата седмица да се захвана да сортирам дрешки, че то другото всичко ни е готово. Ще ги пера и гладя по-натам. Много ми се иска да купя нещо розовко вече Simple Smile
Да питам - как сте с яденето? На мен ми се яде единствено шоколад и диня и преживявам в общи линии само на това. Позамислям се, че започнаха панталоните да ми стават широки на краката, което значи че пак отслабвам, макар че на килограми не съм мръднала последните 3 месеца, само корема ми расте. Този път карам супер странна бременност... Crazy

# 182
Добре дошли на новите мами! Лека и приятна бременност!  Gybka благодаря! Аз последните дни нямам никакъв апетит, само плодове хапвам с желание, а на килограми не съм мръднала последните дни.  Гледам да се движа доста,че като се застоя вкъщи и всичко почва да ме боли. Краката ми оттичат при повечко ходене, вечер. Количка харесах на картинка и описание обаче - Peg Perego, някоя мама има ли впечатления? Трябва да я бутна на живо,да преценя....спокойна вечер, момичета  bouquet

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 23:27 от Papie

# 183
Добре дошли на новите мами!
Момичета, 2 дни не съм влизала и сега като го направих ... 99 нови коментара  Shocked браво на вас!
Чета с интерес това което пишете за клизма, кърмене и колички... моя бюджет за количка е 650 лв. максимума и още не съм се спряла на един модел, а разглеждам няколко варианта.
За крампите - аз също имам - пия магнерот, както четох някъде и повече вода трябва да се пие.
Иначе гледам да взимам магнерота вечер преди лягане, защото четох че така се препоръчва, когато крампите са нощно време по-чести (както при мен).

# 184
Шмокси е обяснила това, което и аз исках да кажа. Както и предположих кошът е matrix. И според мен количката ще ти свърши чудесна работа и няма да ти е необходимо да купуваш допълнителни кошове.
Шмокси, и мен в началото ме притесняваше това, че matrix-а е по-малък. Като видях количката на живо прецених, че няма проблем към 5 месец да преместя бебето в седалката, понеже има пълно легнало положение. Аз имам от баткото дебееело чувалче, което ще ползвам. Ако сложа и едно одеалце бебето ще се препоти. А иначе matrixa ми е много по-симпатичен от стандартния им кош за новородено. Чакам ММ да се върне от едно обучение и ще го водя да я види и да я сравни с една друга. Ако въобще изкаже някакво мнение, ще взема решение и ще се ориентирам към купуване.
Точно тaкa съм я ползвaлa цялa зимa - с дебело чувaлче, но те всички колички 6+ месецa имaт нуждa от тaковa. ММ кaто я видя преди две години и кaзa - тaзи ще е. Грaбнa му окото Wink Дaно и ТМ я хaресa Wink Инaче ние преди месец я прибрaхме дa не я виждa синa ни, зa дa я зaбрaви и живот и здрaве дa не се почувствa изместен от бебето.

# 185
  • ВАРНА
Добър вечер!   bouquet
Включвам  се набързо, че стана късно.
Добре дошли на новите октомврийки  Hug!
Много сте активни, ако знаете как ви се радвам  Wink
Днес ходих на преглед, всичко е наред, докторката ми е доволна, бебока се развива нормално. Вече е почти 550грама.
Количка, имам едно Cosatto от Емч и още умувам дали ще купувам друга. Няма кош за новородено, но пък има напълно легнало положение и всичките му принадлежности. Отделно имам един чувал, който би паснал идеално за първите месеци. Ще трябва скоро да я извадя, огледам и да преценя дали ще мога да я ползвам. Беше втората втората количка на сина ми, невероятно удобна, лека и компактна и ако не се лъжа теглото и е около 6 кг. В интерес на истината се надявах да купувам момичешка количка, защото тази е синьо и черно, но няма да имам този късмет.  Rolling Eyes
Утре заминаваме за Дряново за уикенда и имам да приготвям малко багаж, но ще го оставя за сутрешните часове.
Лека нощ от мен, че стана късно   bouquet

# 186
Радвам се за хубавите новини, Дездемонка Hug Приятно изкарване на почивката   bouquet

# 187
  • ВАРНА
Благодаря ShikeR. Между другото ще се събираме Февруарчета 2008, всяка година си правим национални срещи. Надявам се и с вас някой ден да си правим такива срещи.
Лека нощ от мен!
ъъъ, това май го казах вече Wink

# 188
  • В къщурката на хълма на феите
аз кръводарих днес .. тоз път 4 епруветки .. надявам се при следващите изследвания да не са повече Mr. Green Mr. Green

# 189
Добро утро Simple Smile

Шмокси благодаря за инфото   bouquet

Дездемонка браво за хубавите новини  Hug Весело изкарване на Дряново  Wink

Papie аз ги харесвам Пег Перего една приятелка има и е сходна с моята на  Хаук

Ние с малкия сме вкъщи, че през ноща вдигна темп и нещо май се сополяви, ще го водя по късно при личната, че сутрин е лудница при нея , хем ще я подготвя за октомври, че ще има още едно дете при нея  Mr. Green

Момичета , ха сега да ви питам аз виждали ли сте матрак за сгъваема кошара, обаче хем да е качествен хем да се сгъва или на роло да става, за да може като пътуваме да си го влачим с нас  newsm78

# 190
аз кръводарих днес .. тоз път 4 епруветки .. надявам се при следващите изследвания да не са повече Mr. Green Mr. Green

Мецани, да вземат да ти дадат една грамота "кръводарител на годината" Mr. Green Mr. Green

# 191
  • В къщурката на хълма на феите
и медал също така Mr. Green Mr. Green Mr. Green

боже, ако знаете колко ми е мързеливо днес .. добре, че не ме боли толкова, колкото ме мързи, щото иначе .. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 192
Mecani и аз кръводарих точно, но този път само капки, ти наистина добре се справяш с 4 епруветки  Mr. Green

# 193
Здравейте момичета,
много отдавна не съм се логвала тук, сега прочетох 3 теми назад, за да вляза в час. Да докладвам - в края на май бях би доц. Марков на фетална морфология и той каза, че бебето е в норма и всичко е ОК, докторът ми направи много добро впечатление. Със сигурност чакаме момиченце Simple Smile
Сега правим ремонт и сме под наем в съседния апартамент за 1 месец...
Не съм суеверна и съм си взела вече две-три дреболии - ето една от тях - одеалцето (порт бебе е страхотно:) на snooze baby.
четох за йонизаторите и овлажнителите, има мнения за и против, не мога да си създам мнение дали да вземем предварително.
Реших засега да взема хидрометър + термометър и да преценявам на момента дали има от допълнително овлажняване. Да попитам отново, тези от вас с втора бременност - използвахте ли йонизатор при първото бебече?

# 194
Момичета започнали са намаленията , гледам в HM има до 50%  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт