Отговори
# 645
Радинка, надявам се, че си добре и кръвното се е нормализирало, това е най - важното сега.
За оплакване - съгласна съм, че по принцип трябва да се пише и да не се оставят нещата така, но точно в момента едва ли ти се занимава с още разправии когато е важно да си спокойна и да си гледаш здравето.

# 646
Ради, съгласна съм с момичетата, че трябва да се подаде сигнал. Няма значение дали ще направят нещо сега, но поне ще е регистрирано и друг път е по-вероятно да се замислят повече. Гледай да не те натоварва това излишно, но е хубаво да се оплачеш. Жалко, че има такива болници и лекари. Аз също ще раждам там, където и първия път - бях доволна, дано и сега е така!
Шмокси, радвам се, че си по-добре! Айде скоро вкъщи!

# 647
Да, Kalina, ще си пусна стерилна, а по-нататък след 13.07 и ПКК. В стериалната излизат ако има някаква инфекция нали? Не съм наясно какво трябва да пусна (кръв или вагинален секрет) за изследване - имам нещо като бяло течение от един ден ...
Радинка, мноого е жалко наистина това отношение, аз също като emma_smith мисля, че трябва да се оплачеш и дано има резултат! напиши го тоя лекар в черния списък с лекари!
Шмокси, дано при тебе нещата се нормализират по-скоро!
Biskvitka87, покажи комплекта на Томи Типи дето си харесала Simple Smile

# 648
tinmon, стерилната урина ще покаже ако има бактерии и също така тя върви директно с антибиограма, т.е показва към кои антибиотици са чувствителни конкретните бактерии.
Иначе за бялото течение - вагинален секрет, най - добре кажи на доктора, че го имаш и си пусни директно и двете.
Аз бяло течение имам от самото начало на бременността и АГ нито един път не ми е пускал вагинален секрет, затова миналия месец ходих при друг лекар, който ми пусна и всичко беше наред. Той въпреки това ми изписа някакви глобули "профилактично" но не си ги слагах, първо защото микробиологията беше чиста и второ защото на листовата пише да не се използват при бременност.
Сега мисля на следващата ЖК пак да кажа на АГ за течението да видим дали няма да реши този път да ми пусне, а и да го питам сега тази уроинфекция не може ли да се е пренесла към влагалището...надявам се, че дори и това да е станало сега антибиотика ще ги изтрепе навсякъде, но да видим!

# 649
ми Калина, то моята АГ ако питаш е нормално - всяка жена имала по време на бременност бяло течение... сигурно няма да ми вземе, ще ида май май и аз на частно ако не иска ... по-добре да знам все пак има ли нещо притеснително или не.
за уроинфекции знам че е хубаво да се измиваш с вода от смрадлика ... тя е и за вагинални по принцип е добре, само че е важно да не се прекалява! трябва да се допиташ до някой допълнително по въпроса...

# 650
tinmon, то и според моя е нормално! Ок, аз приемам, че сигурно повечето бременни имат, ама се питам ако се лежи все на тая кълка как точно ще разберем ако има инфекция?
При положение, че инфекциите са една от най - честите причини за преждевременно раждане не разбирам как така с лека ръка ги пренебрегват някои лекари  ooooh!
Иначе за смрадлика знам, аз съм ползвала преди и за цистит и за гъбички, но сега не знам дали е добре да се ползва, трябва да се пита най - добре.

# 651
И тук бялото течение през бременноста се приема за нормално, НО в момента в който усетиш сърбеж, миризма или промяна на цвета трябва да сигнализираш на доктора. (Извинете за описанието) 😊

# 652
  • София
Аз също имам малко по засилено течение, на микробиологията не излезе нищо, иначе описаните симптоми от Денис ги нямам, та смятам че засега няма място за притеснение. Така и така сме заговорили на тая тема, да ви питам ползвате ли някаква козметика тип интимен шампоан и ако да- каква?

# 653
И тук бялото течение през бременноста се приема за нормално, НО в момента в който усетиш сърбеж, миризма или промяна на цвета трябва да сигнализираш на доктора. (Извинете за описанието)
Това бяха думите и на моя доктор! Peace

# 654
Аз не ползвам интимна козметика, чела съм че за бременни не е препоръчително ...

# 655
и аз от началото на бременноста имам увеличено бяло течение, но док каза, че ще се лекува по-късно. на прегледа вчера ми каза, че утре ще погледнем резултатите от микробиологията, която правих в началото и ще ми назначи каквото трябва. Аз се чудя дали все пак за тези месеци не се е изменило нещо. Четох и за промивки със смрадлика  и не видях мнения, в които да се пише, че са помогнали дългосрочно, а и всяка бактерия е различна според мен и най-вероятно не могат да се повлияят от смрадликата всички

# 656
  • Варна
преди ползвах един интимен гел,но сега не ми действа добре а в интернет само Лактацид ми излиза,че става за бременни и се колебая дали да го закупя

# 657
Могат да се правят външни промивки със смрадлика/тетра по време на бременност  Peace

Скрит текст:
"Aко бъдете „посетени“ от вагинални гъбички, визитацията в гинекологичния канинет е просто неизбежна. Докато успеете да се доберете до там, все пак може да прилагате някои домашни рецепти за овладяване на проблема и забавянето на усложнението му. Промивките срещу гъбичната инфекция може да се правят само външно. Смрадликата е може би най-доброто антимикробно средство в подобен случай. Смрадликата е едно от най-популярните растения, които са приложими в гинекологията и в частност срещу вагинални гъбички. Позната е още под името тетра или кукуч. Смрадликата е едно от най-популярните растения, които са приложими в гинекологията и в частност срещу вагинални гъбички. Позната е още под името тетра или кукуч. Смрадликата обаче не е финално решение за проблема ви, а може да се използва за временно облекчаване на дискомфорта и досадния сърбеж. При първа възможност посетете гинеколога и започнете лечение по негово предписание."

# 658
  • В къщурката на хълма на феите
добро утро! успешна седмица ви желая!

по повод на обсъжданите теми: аз използвам интимен сапун подходящ за бременни .. от известно време и при мен има по-засилено бяло течение, мисля, че с всичките тия хормони, по-притеснително за мен щеше да е, ако нямам Mr. Green Mr. Green

п.с. малката ми е с някаква ужасяваща алергия от смотаните цъфтежи на липи и всякакви треволяци, кашля страшно и нищо не помага .. направо вече започва да ми побелява косата от кахъри Tired Tired Tired

# 659
За течението - разбирам, че е нормално, но според мен е задължително поне една микробиология да се пусне, има инфекции, които протичат почти безсимптомно, а и ЗК поема три микробиологии за цялата бременност, затова ме дразнят докторите, че се скътават, при положение, че си присъства в задължителните изследвания.
Иначе интимен гел си ползвам същия и от преди да забремения - Нивеа, ползвам от много години. Не се бях замисляла, че трябва да се сменя козметиката по време на бременност  Rolling Eyes
Лактацид не ми понася, а пък и като се замисля точно в този период не ми се експериментира да сменям интимна козметика.

Общи условия

Активация на акаунт