Отговори
# 630
Лелеле Радинка думи нямам .............. направо са за разстрел   #2gunfire #2gunfire
Какви са тия ЛЕКАРИ ...... явно доста "дълбоко" спиш да не помниш доста неща  #Cussing out #Cussing out  Наистина никога няма да се оправим  ooooh! Дано верно не вдигаш повече кръвно, да нети се налага пак да ходиш там  Praynig

# 631
Аз пак да се оплача.....няма да се оправи тази държава.
Цяла седмица съм  в болница без особено подобрение на кръвното.Снощи пак бях с 140 на 80. днес сутринта лекаря каза,че ще ме задържи поне до утре(Той дава 24-часово дежурство и вечерта си беше на смяна) и изведнъж идва и вика готова си излизаш.И аз ама как,кръвното ала бала.И се оказва,че в картона ми пише.че за днес 2 пъти ми е мерено нормално кръвно 110 на 70.
Поисках обяснение как се е получило и акушерката каза,че е идвала в 6 и 8 часа,но аз съм била сънена и затова не помня?!?!? ееее?!?! аз не помня,ама и другите две момичета в стаята нямат такъв спомен?!?!Накрая пак го премери 130 на 80 и ми вика ее видя ли аз съм ясновидка.Като те изписват пак взимат кръв и урина,взеха ми кръв,а урина съм била дала в 7 часа????какво става тук?Усвоиха парите по клинична пътека и не им пука?Лекаря един ухилен помолих го за видеозон сложи си ръката на корема ми и вика ааа щом рита значи е добре.Не ми даде и отговор за лекарствата седи срещу мен и се смее.Николай Георгиев разочарована съм от вас и акушерките които бяха с вас на смяна!!!!!Утре отивам за епикризата и ще искам консултация с друг.Снощи лекарката сама ми вдигна дозата на лекарството защото доктора сега спял  #Crazy Защо карат по 24 часа?Претупаха ме и ми се смее купи си апарат за кръвно то няма да ти се вдигне повече.Явно всички в тази смяна са с ясновидски дарби,дано се оправя.но нашата държава няма да се оправи!!!!!!
нямам думи  Crossing Arms

# 632
  • София
Добро утро момичета:)
Ради, нямам думи от отнощението на лекаря, в коя болница беше- в шейново ли? Толкова случаи за лошо отношение към бременни се коментираха в медиите и лекарите не си взимат никаква поука.. Много тъжно:(

# 633
Леле Radinka89 ужас! Сега къде си, изписаха ли те? Как е кръвното (макар че то и ниско да беше след подобни "изпълнения" всеки ще го вдигне)? Поне лекарства за вкъщи не ти ли предписаха?
Мисля, че трябва да кажеш и в коя болница се случва това. Не че не става почти навсякъде ама все пак... Close

# 634
 Радинка, съветвам те ако имаш възможност да си закупиш или вземеш на заем апарат за мерене на кръвно налягане и да си го следиш. Това не е отношение, а абсолютна анархия. Заслужават да се качиш при директора на болничното заведение и да му/й разкажеш за случилото се.

# 635
Радинка, ти направо ме разби  Shocked В интерес на истината, не виждам как може още да се учудваме на подобно безхаберие, но ето, че може и още! Ако съм на теб ще си потърся правата, ще ги съсипя! Това не е нормално, не може да гледат на нас като на касичка с пари  #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire После, биели ги ! Опасно е да си с такова кръвно и не е нормално да те изпишат без подобрение  Naughty Не е лошо наистина сама да си го мериш, аз имам апарат (с маншон, а не електронен) и при нужда си го меря, като видя, че е добре, се успокоявам.

# 636
Рaдинкa, къде си? В коя болницa? Случвaло ми се е подобно отношение в Мaйчин дом София. Не ми се рaзкaзвa, бях бяснa!!! Зaдължително потърси второ мнение, aз съм доволнa от отношението в Шейново.

Блaгодaря зa пaлците момичетa  Hug След пет бaнки мaгнезии и N нa брой инжекции съм по-добре. Контрaкциите спряхa, поне не се отчитaт нa зaписa нa тоновете. Нa първия зaпис в четвъртък се виждaхa контрaкциите, вупреки че не усещaх стягaния, a сaмо постоянни болки тип менструaлни в коремa и кръстa. От утре двa денa нa хaпчетa и aко нямaм оплaквaния евентуaлно в срядa ще съм нa свободa...  Grinning

# 637
  • Italia
Въобще не се учудвам на такова отношение! Все пак болницата се намира в България, а тук е важно само парата! Да си закупи апарат-хубаво,но нали ако е високо пак ще трябва да отиде някъде. Самолечение не може да се прилага в това положение. Нямам думи....
Радинка пробвай с канела,чувала съм,че смъква кръвното. Пиеш ли магнезии? Той също помага. Гледай да почиваш повече, без стресови ситуации и дано нещата се нормализират скоро! Успех!

# 638
Радинка, наистина възмутително. А не мислят ли, че ако нещо се случи с теб, те ще са отговорни. Уж си под наблюдение пък кръвното ти ги мързи да го измерят даже. Твоят АГ не е ли в същата болница. Поне той би се чувствал отговорен за състоянието ти.
Да ви информирам, че в сайта на НМ има освен намаление и безплатна доставка до утре на обяд. Аз се възползвах и поръчах 2 неща на неродена мома. Сутиените не се реших да ги поръчам на сляпо. Тях ще ходя да ги меря на място. Онзи ден пък поръчах от сайта на Некст комплект от 3 гащеризончета. Като за начало това е достатъчно. Имам някои неща от баткото, ще ми трябват бодита, чорапки и шапчица. Иначе разглеждам из сайтовете за разни помпи и други. С тези отворени системи ме отказахте от Медела. Сега съм се спряла на Томи Типи (механична), а в комплекта има и кутия за стерилизиране, която вероятно ще ми спести купуването на стерилизатор. В комплекта има и 1 шише, а за начало повече не ми трябват. Избрала съм я и в последния момент ще я взема, заедно с козметиката. Иначе ми остава само количка. Май и нея съм избрала и ще я вземем по някое време 8мия месец. Обичам всичко да ми е планувано, че иначе се чувствам много неподготвена.

# 639
Рaдинкa, сегa виждaм че си от Вaрнa. Знaчи стaвa думa зa болницa тaм, предполaгaм. Отиди нa друго място aко можеш...  Hug
Елен, не съм съглaснa с теб  Naughty не всички болници в Бългaрия сa нa тaковa дередже... Отношението в Шейново е нa ниво, поне aз се чувствaм добре тук, влизaм зa пети път тaзи бременност, не сa ми спестили изследвaне, хaпче, инжекция или системa. Обгрижвaт ме много, дори чaк досaдно по понякогa, но знaм че е зa мое и нa бебето добро  Peace Тук родих първото си дете, сегa пaк ще рaждaм тук. От товa всеки може дa си нaпрaви извод - бих ли се върнaлa, aко отношението не беше нa ниво?!

# 640
  • Italia
Shmoksi в поста ми по- горе не съм изказала мнение за абсолютно всички болници в България. И аз не мога да кажа и една лоша дума за болницата,на която съм пациент.
В предвид,че в семейството ми в последно време имаше доста ходене по доктори,операции и т.н. имам наблюдения как процедират по- голямата част от българските болници,за това си позволих да изкажа мнение. Когато имаш нужда от помощ персонала не ти обръща никакво внимание,а пък да не говорим за скъпоструващи изследвания,които се правят на напълно здрави хора....имам много да говоря по темата,но не е тук мястото, пък и всяка една от нас предполагам има представа за какво става въпрос...

# 641
Много зле е историята с болницата. Ради, според мен трябва да се оплачеш, писмено, просто трябва да се реагира на тези неща, иначе наистина няма да се оправим. Това са сериозни нарушения, за които можеш да им предизвикаш няклко проверки. Напиши оплакване до директора и поискай да те информират какви мерки с взели по случая. Едно копие и тук прати http://www.patient.bg/comp_bg.php# - електронно е, можеш да го подадеш от къщи. Тук също пиши http://www.nhif.bg/web/guest/contacts
Колкото повече неприятности им създадеш, токова повече ще мислят другия път, когато решат да си правят каквото искат. Това се сещам на първо четене. Когато имам подобни случаи, аз пищя до всички, за които се сещам, все някой свършва малко работа Simple Smile)) Вярвам, че това е начинът да живеем по-добре, и ние, и децата ни  Peace

# 642
Shmoksi радвам се че си по -добре  Hug
Emma_smith И аз мисля, че винаги човек трябва да реагира, иначе цял живот само ще си се оплакваме, но реално никой нищо не прави  Peace

Попаднах на този сайт, има интересни неща - http://purvite7.bg/

Цяк ден се мотам, нищо не свърших вкъщи, но нищо и утре е ден Simple Smile Цял ден ММ реже и бели плодове, сега ще правя нещо за вечеря , че няма нищо за хапване   chef newsm22

# 643
Кучетата в окръжна се държат. И да се оплаче все тая...най- много , ако тръгне да ражда там да си го изкарат...Моя съвет е ако имаш проблем недай си Боже отивай в МД. Плащаш, но знаеш за какво! Аз бях ви споделила във ФБ за горчивия си опит с жалби към АГ Варна.Кучетата си лаят, керванът си върви...е работата! Ради оправяй се и вече в болница чак октомври!:*

# 644
  • Варна
Става въпрос за родилното отделение в окръжна болница - Варна. И дефакто каква отговорност носят като в техните документи аз съм изписана абсолютно здрава?Не искам да правя оплакване понеже повечето си вършат работата,но в неделя било така на всеки му се почивало(така ми обясни една от санитарките) Повечето лекари бяха мили и отзивчиви,но този определено вятър го вее,все е един усмихнат и не си дава зор.И всеки излиза с изречението:Знаеш ли колко ми плащат?
еми добре бе,хващаш си шапката и търсиш другаде.Бях се насочила към тази болница да раждам понеже докато лежах видях как помагат на родилките да кърмят,обясняват им за първите грижи за бебчето. Утре ще отида при завеждащият отделението да му обясня.

Общи условия

Активация на акаунт