Отговори
# 90
Ами аз докато раждах, чакахме.разкритие и т.н те сами си ми предлагаха да пия нещо, даже обядвах в болницата, но беше лекичко. Секциото беше спешно. Знам, че преди планово секцио мисля от предната вечер 24ч. съм без храна, но мога да пия течности,но чисти течности както им казват, демек най-добре вода.

# 91
И мен много ме е страх от клизмата... При първото ми секцио / по спешност /, никой дори не се сети да ми прави клизма, много бързаха и ми се размина Simple Smile В интерес на истината, проблеми, че не ми е направена клизма не съм имала. Чувствах си се отлично, даже преди операцията си се бях нахранила добре, че и пих сокчета и вода Wink Но сега си знам, че няма да ме пропуснат и само при мисълта се ужасявам.
Между другото, майка ми каза, че имало някакви хапчета, които се приемат вместо клизма. Трябва само да разуча какви са. Струва ми се по-удачен вариант.

# 92
Момичета за клизмата ако сте си я направили вие или просто не сте яли от вечерта никой няма да ви прави. Като бях с планово не бях яла и нищо не ми правиха. С второто като почнаха контракциите не бях хукнала за болницата, изчаках в нас да зачестят и да не ви казвам колко пъти ходих до ВЦ-то. Всичко излезе от мен Simple Smile Така, че и тогава им казах, че съм си правила  Mr. Green

# 93
Няма нищо страшно при клизмата, при спешно секцио нормално да не направят, но при нормално раждане без клизма или други очистителни ...да не ви обяснявам как ще сте омазани! Просто няма начин при напъните!

# 94
  • София
Клизмата не е страшна, но е ужасно неприятна. На мен даже не ми подейства. Но това е друга история. Организмът е устроен така, че да изхвърли остатъците от храната преди раждането. Говоря за нормално протичащо естествено раждане. Аз бях на много свободен режим. Ставах, ходех до тоалетна, разхождах се в залата, във ваната се въртях, както ми е удобно. Ако трябваше да лежа по гръб всичките 13ч с контракциите, щях да изперкам.

# 95
Ами те именно за товя за нормалното не правят клизми. Казват, че докато дойде времето да родиш ти си изкарваш квото има там. Simple Smile. А и да стане малка беля на напъните не им пука изобщо,даже няма и да ти кажат, просто ще отстранят проблема.  Blush
Чета какво си говорят по форумите майките за клизмата. Повечето не правят, но някой си купуват от аптеката нещо и като ги хванат контракциите си правят у тях. Ама казват тогава освен контракции имаш и спазми от клизмата и става купон. Аз мисля като усетя първите контракции нищо повече и да се надявам да излезе всичко. Щото яко си направя сама у нас и псле трябва много бързо да тръгна за болницата ко прайм??  Mr. Green Може не всичко да е излезнало още..... Ох ама тема .....За съжаление актуална. hahaha

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 10:39 от denise78

# 96
Аз за очистително у дома преди планово секцио имах предвид, че взех някакво хапче вечерта....не помня какво беше обаче  newsm78 Абе нещо от рода на Дуфалак, такова което е позволено да се приема по време на бременност. Не съм си правила клизма у дома  Laughing

# 97
и аз съм от тези, които само веднъж са им изследвали кръв и урина. другата седмица съм на преглед и доктора ми каза, че ще ги изследваме. смятам, че ако са ок резултатите, няма нужда от по-често изследване, а е друг въпроса, че до колкото четох си има определени седмици за тези изследвания, а явно някои доктори си решават сами кога, като моя примерно Simple Smile

# 98
Добро утро! Отварям си очите, веднага взимам телефона да видя мамитата какво правят и изненада - клизма Simple Smile Simple Smile Simple Smile
На мен също ми правиха, спомени нямам кой знае какви, нали беше по спешност в 23.00 ч. Помня, че ме напълниха с водичка и само водичка излезе, а си се бях наяла качествено. Неприятно не ми е било, леко дискомфортно по-скоро, но проверката за разкритие и позицията на бебето ми взеха акъла, то това ме е боляло най-много.
За детските стаи също ще се радвам да споделите идеи. Ние на каката си имаме една Winx стая Simple Smile, сега трябва да правим за бебчо, но не ми идват идеи.

# 99
Когато бях на посещение в АГ акушерката каза, че по принцип при нормално раждане правят клизма, но ако категорично откажеш нямало да ти направят, но тя каза, че по време на раждане ректума така или иначе ще се изпразни, така че...
При секцио каза, че е задължително червата и стомаха да са празни заради упойката, така че при планово задължително правели.
И мен преди ме беше страх от клизмата, но честно казано предпочитам да ми направят отколкото да се изпусна...
Ако е планово секцио сигурно може да се вземе някакво очистително хапче или прахче от предната вечер, което също е вариант.

# 100
По принцип кръвни изследвания по касата наистина се правят 3 пъти:
"Хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, MCV, MCH, СУЕ, кръвна захар, урина – седимент, уробилиноген, кетони: При първо посещение /първи, втори и трети лунарен месец/; Пети лунарен месец; Осми лунарен месец"

На мен ми правят всеки месец като пускам болнични, защото ме водят, че лежа и като отида в болницата ми влизат кръв. Колко е реално обаче не знам, при положение, че обикновено съм по обяд там и не е на гладно. Но щом докторката ми назначава лечение (за понижения хемоглобин) спрямо тях, значи донякъде са ориентировъчни. По принцип си пишат резултати от урина, а не ми взимат, но последния път настоявах да дам, защото смятам, че е много важно и урината да се изследва на бременната.
Другия месец мисля сама да си пусна една кръвна картина и урина, да видя дали на гладно нещата са по-различни.
Иначе резултатите от моите кръвни ги пише в самата епикриза и няма референтни стойности, но докторката каза, че всичко е в норма.

# 101
Добро утроооо!

Чета, че всеки месец си правите кръвни изследвания... аз съм в 22г.с. и до момента само веднъж съм си пуснала. Да не би да ме претупват?
За кърменето и аз имам много да уча... Чудя се как е по добре? На поискване ли? С режим ли?
Искаше ми се да родя естествено, но мъжа ми вчера ме разби! Питам го той колко кг се е родил - 5кг! Има и две деца от първия му брак: едното 5,800  #Crazy  другото 5,200  #Crazy  И сега съм в голям шаш  newsm78
Деситка, ММ се е родил 5200. Сина ми се роди 3350гр 16 дена преди термин. Спокойно и твоите гени играят роля Wink

# 102
За клизмата - правена ми е няколко пъти и не е нищо страшно, дори чувстваш облекчение  Peace Раждала съм нормално. За планово секцио не ядеш и не пиеш нищо от предната вечер, но това е свързано с упойката, а ане с изчистването на червата. Тогава не съм чувала да се прави клизма. А при спешното секцио пък няма време за такава Wink
За лака за нокти - миналата бременност раждах с гел лак на ръцете и краката. Но един месец преди термина започнах да си правя само френски маникюр с безцветен лак. Нокътната плочка си се вижда безпроблемно и никой не ми е направил забележка в болницата  Wink

# 103
Аз бях с планово секцио. Клизма не са ми правили. АГ ми беше казал да взема нещо вечерта, за да мога сутринта преди операцията да съм свършила работата. Аз понеже съм си редовна сутрин нищо не съм вземала.

# 104
  • Пловдив
Бързам да се похваля- тази сутрин в 7,44 бг време станах леля на най- сладкото същество-моята племенница. Всичко е минало нормално. Много съм щастлива. Като се има предвид, че и моя термин го изместиха на 17 след 4 месеца може да са астрални близнаци.    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт