Отговори
# 525
На мен заради нисък хемоглобин (104) ми изписаха Феро-Фолгама 2х1 и Биозин Мама 1х1 за по-доброто усвояване на желязото. В листовката на Биозин пише, че се пие най-малко 30 мин преди хранене. Има доста добри ползи от него (пише ги в листовката), много бременни жени ги пият главно зимата за по-добър имунитет срещу вируси.
След месец хемоглобина ми се вдигна на 112 и АГ ми каза да намаля дозата на Феро-Фолгама 1х1, а Биозин го спрях.

# 526
Здравейте. Аз за хемоглобина първо пих феро-фолгама, защото още в 4 мес. хемоглобина ми беше 89, сега вече се е покачил на 103, но си поръчах билкови спаначените хапчета на Аmway, ще видим от тях какъв ще е резултата. Искам да попитам майките които вече са си избрали количка, понеже си харесах една abc desing mamba, и понеже летния кош е с чупка в дупето се чудя дали да си я поръчам, защото в един сайт я намерих на цена 600 лв 2 в 1. Иначе предпочитам да е с пълна легнало положение обаче единствено jane muum matrix light 2 в 1 ми харесва обаче ми идва малко скъпа.  Кажете и вие какво сте си избрали защото до 1 - 2 дена трябва да поръчам, че сигурно промоцията ще свърши.

# 527
  • В къщурката на хълма на феите
акушерката сумати и време не можа да чуе тоновете на бебето....пппфффф....накрая уж ги улови и ми вика ще следиш за ежедневни движения на бебето  Shocked
приемай го като пълни глупости .. бебето още е толкова малко, че просто е невъзможно първо да му следиш движенията /още повече, ако си с предна плацента/ и второ да му се хванат тоновете лесно, защото бебчето се върти като пумпалче и вероятността да е обърнато така, че доплера да няма пряка видимост към сърцето, е много по-голяма, отколкото обратното ..

моя хемоглобин на последното изследване е 128 .. и двамата с доктора вчера гледахме изумено Mr. Green Mr. Green

# 528
Другата изцепка на акушерката вчера беше, мери ми обиколката на корема и 98см., казва на доктора и той ама миналия месец е била толкова, и тя ами пишете я 99 см. докторе  #Crazy
Мерих се у дома сама, легнах, взех метъра и да, 98 см. си е, явно предния път не са ме измерили правилно, знам ли..... #Crazy
На мен хемоглобина ми беше в норми, сега на 10.07. като пуснем нова кръв ще видим Simple Smile

# 529
Шмокси, моят термин е ден преди теб, ама виждам, че ти пък утре влизаш в 27ма  newsm78
Обърках се пак с тези седмици...
Нa първa стрaничкa сме зaписaни с еднaкъв термин 30.09 Simple Smile Моят доктор кaзa, че при зaвършенa 26тa седмицa и зaпочвaщa 27мa цече сме в седми месец Wink

# 530
Никога не са ми мерили обиколката на корема! Нито сега, нито предния път. Какви изводи си правят от това?

# 531
  • Пловдив
Добро утро момичета. Имам въпрос за това кога се избира педиатър за бебето? По тази тема въобще нищо не знам и не сме коментирали. И нали още на първия ден от изписването трябва да дойде по домовете ни.  newsm78

# 532
  • Пловдив
Здравейте, лек и спорен ден. Аз тази нощ за първи път от 2 седмици не съм ставала по 3-4 пъти до тоалетна. Но тогава малко прекалявах с динята Grinning Grinning Grinning

# 533
  • София
Здравейте, момичета  Hug

Аз от два дни само се шашкам, че бебка много малко мърда. Докато бяхме в Гърция много бушуваше, даже ми мърдаше корема, а сега....вчера цял ден не съм я усещала, днес сутринта за малко се размърда, ама много леко. Даже се замислих, дали да не отида на преглед, че имам час чак за 9-ти. Вярно, че съм с предна плацента, ама знам ли, започва параноята да ме гони май. Приятелят ми само ми се кара, че се самонавивам излишно  Embarassed

# 534
  • Пловдив
Здравейте, момичета  Hug

Аз от два дни само се шашкам, че бебка много малко мърда. Докато бяхме в Гърция много бушуваше, даже ми мърдаше корема, а сега....вчера цял ден не съм я усещала, днес сутринта за малко се размърда, ама много леко. Даже се замислих, дали да не отида на преглед, че имам час чак за 9-ти. Вярно, че съм с предна плацента, ама знам ли, започва параноята да ме гони май. Приятелят ми само ми се кара, че се самонавивам излишно  Embarassed

Спокойно и при мен е на периоди. Има дни, в които бушува доста , а вчера само 2-3 пъти ми е помръдвал корема. Аз си слагам ръцете на корема и усещам пулса. Също като теб съм с предна плацента. Напоследък като тупкам по корема с пръсти и малкото човече отговаря отвътре.

# 535
Maми, знаете ли колко парички е ехокардоиграфията в Щерев?

# 536
  • В къщурката на хълма на феите
Никога не са ми мерили обиколката на корема! Нито сега, нито предния път. Какви изводи си правят от това?
и аз винаги съм си задавала този въпрос, понеже на мен корем не ми расте кой знае колко много до 9тия месец, щото преди това структурата ми е такава, че бебчето разбутва органите и расте навътре ..

Сузи педиатър избираш някъде около месец преди да родиш, тоест гледаш да имаш поне месец, за да намериш някой с когото да се уговориш и който най-вече да е съгласен да ви приеме, след това в деня преди да ви изпишат от болницата, се обаждаш да кажеш, че си родила и да се уговорите кога ще дойде .. не е лошо да имаш купена детска амбулаторна карта, която при първото посещение да дадеш на лекаря, след това на първата ДК трябва да ти дадат и синята книжка на детето, с която се удостоверява, че то е записано при този лекар на отчет .. това е накратко Peace

Голди то това бебе има нужда и да спи .. не се паникьосвай така .. не знам колко ще те успокоя, но с предишната ми бременност, пак бях с предна плацента и в деветия месец, когато трябва да усещаш бебето минимум 10 пъти на час, аз моето го усещах максимум 10 пъти на ден ..

# 537
Добро утро Simple Smile Не се притеснявайте за движенията на бебоците. И при мен има периоди на активност и след това покой. Вчера през деня например, много малко мърдаше. Но за сметка на това, цялата нощ беше доста активна. Май се е наместила, защото така ми притиска пикочния мехур, че даже ме боли. И, което е нетипично за мен, ставах няколко пъти до тоалетната тази нощ. Може би вече е застанала главично, на миналата консултация беше със седалищно разположение.

Прекрасен ден от мен  Simple Smile

# 538
Ми тя всяка жена носи различно плода, кореми различни.... И всяка бременност е различна....

# 539
maaichkaa, кога се образува тази чупка на дупето когато седалката е в пълно легнало ли? Дай един линк. Аз на повечето снимки като гледам на доста модели няма показано пълно легнало положение на седлката, въпреки че пише, че го има и хич не знам какви чупки да гледам  Embarassed

Иначе и на мен никога не са ми мерили обиколката на корема, нито са слушали тонове. Казаха ми, че тонове се слушат от 8 месец нататък (някъде от 32 седмица май  newsm78)

И аз бебка различно я усещам, ама аз се притеснявам повече ако вземе прекалено много да мърда  Mr. Green, все се чудя дали нещо не й е наред...особено откакто прочетох, че прекалено силните движения може да се дължат на липса на кислород и тогава съм по - притеснена. Абе угодия няма все ще се притесняваме...

Общи условия

Активация на акаунт