Всичко за етажната собственост 2 - Домоуправител в нужда се познава

• 114 609
  • 938
  •   1
Отговори
# 210
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Eлин - аз си имам и къща, споко не ме мисли  Laughing + не съм на първия етаж, на втория съм и не ме притесняват мизерните 88 ст. които ще платя за ежегодния годишен технически преглед. Но бабите на първия етаж протестират. При нас се реши, че само ползващите ще го платят този конкретен разход, така че въпросът е приключен и дори парите са почти събрани. И ще послушам съвета на ма ко по-горе да пиша в общината и може би на омбудсмана и т.н.
А мнението ти относно входната врата, че всички трябва да плащат по равно потвърждава, че четеш ЗУЕС както дяволът чете евангелието хах
Защо мислиш, че една самотна баба в гарсониера например трябва да плаща за входната врата толкова колкото 4 членно семейство в тристаен апартамент.... Цената на такава врата е от порядъка на 1500лв, доколкото ми е известно.

вратата, асансьора, покрива, бетонения пояс около входа, предпазващ от наводняване на мазетата се плаща пропорционално на идеалните части защото и вратата и другото ще остане там и когато бабата я няма, а в апартамента се настанят дъщеря и, зет и и трите им деца, например  Peace

или защото ще пуснат квартиранти, а това ще се отрази на наема, който вземат.

или защото ще решат да продадат апартамента и всичко това, ще се отрази на цената му.

# 211
  • Варна
ГТП на асансьора е вече всяка година, но не се знае по кое време точно ще минат. Вчера плащах месечната такса и разпитвах за това защо цените за ГТП са различни. Ние платихме 45 лв.,  а за друг вход абсолютно идентичен с нашия са дали 40 лв., на друга фирма. Не трябва ли цените да са едни и същи. Вярно, че има конкуренция, но аз не си я избирам, сервизната фирма ми я натрапва...

Всички закони трябва да се спазват! Всички са съгласни с това, но за да има мир и разбирателство във входа нарушаваме ЗУЕС Simple Smile Моята надежда е всички да са благодарни от получените резултати!

# 212
Здравейте. Блокът ни е одобрен за саниране и скоро се очаква да минат за техническо обследване на сградата, апартамент по апартамент. Домоуправтелят ми каза, че ще гледат дали има събаряни носещи стени, някакви преустройства и т.н. Притесненията ми са, че  в една от стаите са отрязани тръбите за парното. Де факто, в целия блок парно няма, всички са са отказали от години и затова явно предишните собственици са срязали тръбите( незнайно защо само в едната стая). Наскоро ми казаха, че било възможно да плащаме глоба заради това, въпреки че така го купихме преди две години-с отрязани тръби.
Възможно ли е, сега при огледа да ни направят проблем за това? Носим ли отговорност за преустройства правени от предишни собственици?
Да уточня само, че става въпрос не за тръбите на радиаторите, а за вертикалните, който преминават през апартаментите.

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 17:07 от Анонимен

# 213
  • София
здравейте, моля ви, ако имате под ръка читави майстори на асансьори, да им дадете координати - може и на лични. Става дума за София. Благодаря ви предварително

# 214
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
здравейте, моля ви, ако имате под ръка читави майстори на асансьори, да им дадете координати - може и на лични. Става дума за София. Благодаря ви предварително

боя се, че за асансьорите не може да си просто да си изберете майстор, както пералнята, например  Peace

има списък на оторизираните лица (фирми), със съответните райони на действие Peace

# 215
  • София
st. Dobri, благодаря ви за списъка, ще го разгледам, но молбата ми е ако във вашия вход/блок има фирма/майстор/техник или какъвто и да е, от който сте доволни, да ми го препоръчате Simple Smile благодаря

# 216
Може ли някой да ни натресе професионален домоуправител? Не трябва ли преди това да се проучи и да има поне няколко предложения, между които да се избере? Каква обикновено е таксата за тези услуги и играе ли той ролята и на касиер? Благодаря

# 217
  • Варна
Може ли някой да ни натресе професионален домоуправител? Не трябва ли преди това да се проучи и да има поне няколко предложения, между които да се избере? Каква обикновено е таксата за тези услуги и играе ли той ролята и на касиер? Благодаря
Може да ви натресе само Общото събрание и Общината нещо такова. Би трябвало да са проучени няколко такива варианти и да се избира на място. По принцип се взима някой, който е препоръчан от друг вход. За Варна - около 4 лв. за Домоуправител и Касиер.

# 218
Може да ви натресе само Общото събрание и Общината нещо такова. Би трябвало да са проучени няколко такива варианти и да се избира на място. По принцип се взима някой, който е препоръчан от друг вход. За Варна - около 4 лв. за Домоуправител и Касиер.

Особено ако Общото събрание е от овце, гласуващи на Пленум на ЦК... Въпросът е какви задължения включва тази такса от 4 лв и плаща ли се някаква сума за регистрация в Общината

# 219
  • Варна
Отворете някой сайт на такава фирма и ще видите какво предлагат за тези пари или просто се иска договорът, ако има вече сключен такъв. А за таксата - според мен НЕ, това трябва да е част от ангажиментите на този Управител, затова му се дава и надница.

# 220
Видях...даже и крушките във входа трябва да сменя  Mr. Green, друг е въпроса дали писането на жалби и ходенето по инстанции не се заплаща допълнително. Те едно пишат, а друго правят. Имам въпрос дали неживущите също плащат такса, все пак и тях ги касае...

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 18:29 от Dream Team

# 221
Имам въпрос дали тези, които не обитават жилищата си или отсъстват няколко месеца и досега бяха освободени от такса за касиер, ще заплащат  такава на професионалния домоуправител. Ако е така ...значи таксата е променлива величина във времето  Thinking

# 222
Аз не съм плащала за проф.домоуправител,когато жилището беше празно.От фирмата не са ми правили проблем.

# 223
Eлин - аз си имам и къща, споко не ме мисли  Laughing + не съм на първия етаж, на втория съм и не ме притесняват мизерните 88 ст. които ще платя за ежегодния годишен технически преглед. Но бабите на първия етаж протестират. При нас се реши, че само ползващите ще го платят този конкретен разход, така че въпросът е приключен и дори парите са почти събрани. И ще послушам съвета на ма ко по-горе да пиша в общината и може би на омбудсмана и т.н.
А мнението ти относно входната врата, че всички трябва да плащат по равно потвърждава, че четеш ЗУЕС както дяволът чете евангелието хах Защо мислиш, че една самотна баба в гарсониера например трябва да плаща за входната врата толкова колкото 4 членно семейство в тристаен апартамент.... Цената на такава врата е от порядъка на 1500лв, доколкото ми е известно.

Не съм казала че е по закон ,излязохме с две предложения да се плати по идеална част или по равно.Нсички дружно решиха да е по равно.Сега кво да ги натиря че тякя си избраха Simple Smile

# 224
Та както и да е де ,всеки споделя в крайна сметка тук .Лошото е че всички на събрание са съгласни дават подписи и после като ме срещнат по отделно ела да видиш.При нас повечето собственици са възрастни хора , затова и аз се наех с тази задача и да ви кажа честно винаги съм виновна и винаги ми звънят за глупости.Напр. комшията отдолу готви с чесън и ми мирише направете му забележка.Или пък гълъбите ми тракат по покрива и не мога да спя .Е такива глупости.Не съм вдигала таксите от години за да няма неплащащи , и пак недоволни.Аз дори и 10лв не взимам за това че хвърча ,
Старата мома си е стара мома Simple Smile все недоволна еййййй.ама живее с брат си де .....
В крайна сметка ще се сменя дограма и това е.
Успех на всички в начинанието домоуправител-

Общи условия

Активация на акаунт