Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблеми на работа.

 • 1 967
 • 20
 •   1
Отговори
 • Мнения: 58
Здравейте,
 От скоро работя на нова рабора (четири месеца) и днес се появиха първите сериозни проблеми. Голям колектив сме, доста хора и то доста жени, аз съм най-малката и досега нямах сериозни проблеми с никого.
 Всичко започна, когато преди две седмици ми писа един от колегите, който е близо 69 годишен, а аз съм на 23, писа ми нещо от сорта как съм и т.н., но аз не отговорих, защото не искам да излезе нещо криворазбрано от цялата ситуация, а и в крайна сметка не съм длъжна да поддържам контакти с някого извън работно време, човекът е семеен, има и внуци, а и слухове бързо тръгват. Всичко нормално, след това работих с него близо седмица, нямало е проблеми, при което днес разбирам, че въпросният човек е наговорил пълни глупости на началничката ми, от сорта, че съм си тръгвала от работа два часа по-рано, което е пълна глупост и лъжа и най-вече, че не си върша служебните задължения, което най-много ме нарани, понеже много се старая и правя всичко, което е по силите ми.
Нарочно не споделям какво точно работя от съображения за анонимност, дори и минимална.
Големият проблем е, че сега ще ми се налага да работя и с него, а аз вече нямам никакво желание, дори и да стоя в една стая с него.
Какво да правя, как да процедирам и да не изляза черната? Харесвам си много работата, другите ми колеги са супер, но някой който е по-високопоставен от мен и реално на мен никой няма да ми повярва е мазохизъм. Не ми се напуска, но май ще ме принудят.

# 1
 • Мнения: 1 485
Ти откъде разбра какво е говорил? Ако самата началничка ти го е казала,поискай среща на тримата насаме и се разберете.
Още си много малка,но трябва да се научиш да си отктояваш интересите.
Игнорирай колегата,всеки може да си приказва каквото си иска.
Ако беше малко по -оправна,щях да те посъветвам насаме да му кажеш да престане да се занимава с теб,иначе ще се оплачеш на жена му ,че те сваля!

# 2
 • Мнения: 58
Ти откъде разбра какво е говорил? Ако самата началничка ти го е казала,поискай среща на тримата насаме и се разберете.
Още си много малка,но трябва да се научиш да си отктояваш интересите.
Игнорирай колегата,всеки може да си приказва каквото си иска.
Ако беше малко по -оправна,щях да те посъветвам насаме да му кажеш да престане да се занимава с теб,иначе ще се оплачеш на жена му ,че те сваля!
Добре, ще го кажа направо, аз съм мед. сестра, а той един от лекарите, каза ми го старшата сестра. Аз започнах да работя, направо след завършване, още не съм сигурна в себе си. А въпросният лекар, едва ли ще си направи труда дори да ми даде обяснение..

# 3
 • Мнения: 1 485
За съжаление има такава нагласа от страна на някои от лекарите спрямо мед.сестри.
Сега поне сестри се търсят навсякъде,така,че когато ти стане непоносимо лесно ще си намериш работа.

# 4
 • Мнения: 977
Ами, заяви директно какъв е проблема - кажи че дядото ти е писал, а ти не си отговорила, защото не искаш да си поправяш път със секс. Пък после той да обяснява дали има сестра.

# 5
 • Мнения: 5 037
Аз не виждам причина да правиш каквото и да е.
Доколкото разбирам, със старшата сестра е протекъл нормално разгворът, така ли е?
Ти нали й обясни твоята гледна точка?

# 6
 • Мнения: 753
Старшата сестра, не може ли да ти влезе в положение, и да не те пише с него в дежурства?

Иначе гнусна, работа.. Може да ти е дядо 😵 Ненавиждам такива хора, които злоупотребяват със статут, или възможности..

# 7
 • Мнения: 870
А вие просто отивате и си тръгвате от работа когато ви хрумне ли? Не се ли "чекирате" някъде?
Или не e ли, една сестра си тръгва, когато дойде тази, която е след нея на същото работно място. В смисъл да е невъзможно това тръгване на кой когато му -скимне-?
Първоначално помислих, че е някакъв цех, нещо.... Като прочетох лекар и леко ми се Tired Face

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 21:11 от vige

# 8
 • Мнения: 882
А бе мъжете са си мъже и лекари да са какво от това?

# 9
 • Мнения: 203
Смятам, че хората като този лекар си имат изграден имидж. Вие не сте първата, нито последната, към която се държи така. Старшата сестра сигурно го знае що за стока е и ще ви влезе в положението. А за мед. сестра с 4 месечен стаж - очевидно е, че сега започвате и се учите. Няма как да си вършите задълженията перфектно.

# 10
 • Мнения: 213
Отвратителна история-съчувствам ти много.
Аз също не бих се обяснявала изобщо, хората си имат и очи, и глави на раменете. Със сигурност не си първото младо момиче, току-що завършило и без опит, на което въпросният е правил намеци.
Приказки от рода на "тръгва си по-рано, не си върши задълженията" и тнт са много лесно проверими и в колектив се знаят. То и дъртите мераклии се знаят. И какво неизпълняване от човек, който тепърва навлиза в професията си.

Освен това лекарите изобщо не са шефове на сестрите и копче не може да ти каже. Това са съвсем различни професионални групи.
С такива приказки злепоставя само себе си.
Не бих те посъветвала да си търсиш нова работа, защото 4 месеца са много малко време на едно място, особено за млад човек без опит. Навсякъде ще си помислят, че не си се справила с работата.
Дръж се професионално и не му обръщай внимание. За личен чат пък да не говорим.
Не разбрах само защо и откъде ти има личния номер.

# 11
 • Мнения: 3 413
Хич да не ти дреме какво приказва.
Не може да те обвини, че не си вършиш работата, ако всичко ти е изрядно документално и си извършила всички назначени манипулации и процедури. Поне при мед. сестри в отделенията всичко се вижда ясно. Освен това със сигурност не си сама на смяна - лекари, сестри, санитари.
Докторът те пробва. Ако не се поддадеш ще отмине, надали е психопат, че да продължи да те тормози.
Мимоходом подметни, че си братовчедка на шефа на ЗК или на шефа на болницата...
В никакъв случай не го заплашвай с жена му - ще го издразниш и може да агресира. Тотал игнор му е майката.

# 12
 • Мнения: 21 192
То не е за смях, но ме развесели темата. Спомних си мой подобен случай с началник, една година по-голям от майка. Абе то подмятания, завирания по мен, когато съм сама, комплименти......писна ми. И наистина човек се чуди какво да прави в такива случаи, ни да го отрежеш рязко, ни да му се молиш да те остави на мира, сбъркваш се. Един път дойде в кабинета ми и пак започна с неговите щения. Слушах, слушах и като изтърсих, че ще взема да се прежаля и да се съглася накрая. Говоря и го гледам в очите. Като сви глава тоя човек, смени темата на секундата и се сети, че имал спешна работа. Ами до там бях с притесненията. После пак се е случвало да ми направи комплимент, че много съм му на на сърце, ама го обръщах на смях и хич не ми пукаше. Но пък не ми е правил мръсотии, не ми е отмъщавал, дълги години работих с него. Някак се наместихме всеки на мястото си и никакви претенции нямаше към мен по отношение на работата. Но и аз си я вършех, де.
Та не знам за авторката, според човека, може би игнор наистина е най-добре, ако пък е много настъпателен, ще намери начина. На сегашните ми години  лесно и бързо бих сложила такъв на мястото му, но тогава, на ония съвсем млади години,  бях доста притеснена.

# 13
 • Мнения: 58
Аз съм на 7 часов работен ден, и се редуваме с лекарите по една седмица, всички колежки. Няма как да кажа, че не искам с него, защото просто не е справедливо спрямо другите, предвид, че всички се редуваме..

# 14
 • Мнения: 454
Дърт пръч. Ама те сигурно го знаят какъв е. Едва  ли си първата, на която се пробва. Може и на старшата да се е пробвал някога.
1.От къде ти е взел личния телефонен номер? Някой му го е дал или ти си му го дала? Никой няма право да му го дава без твое съгласие.Казваш на старшата , че те търси по личния телефон. На нея ще и стане ясно веднага.
2. Искаш конкретно да каже кога (дата, час, смяна) си си тръгнала по-рано.
3. Искаш конкретно да посочи кое не си изпълнила както трябва. Може наистина нещо да си пропуснала, но това не е чак такъв проблем. Млада си, учиш се в момента, нова си в отделението. 
Имаш право да знаеш, за да не го сбъркаш отново.
Казваш на старшата: Ако някой има забележки нека да сa конкретни, за да не повтаряш " грешките" .

Като поставиш коккретни въпроси ще го парираш, иначе ще си приказва каквото си иска зад гърба ти.

Общи условия

Активация на акаунт