Не съм завършил образованието си. Специалността, която уча, ми се струва все по-безсмислена - просто няма реална стойност или перспектива.
Не притежавам конкретни умения, които да ме направят атрактивен кандидат за пазара на труда.
Правил съм някои стъпки - изкарах курсове по графичен софтуер и дигитален маркетинг, но само повърхностно. Програмирането не е за мен, а напоследък няма и достатъчно позиции за джуниъри. Не съм задълбавал в нищо, защото постоянно ме спъва мисълта, че няма да успея, че конкуренцията е голяма, че само ще си изгубя времето, и разни други съмнения.
Знам, саботирам се сам. Имам ниско самочувствие и дори когато правя нещо, го правя с усещането, че няма смисъл.
Всъщност искам да се развивам, просто не знам откъде да започна. Не търся "случайна работа", вече съм работил на нископлатени места, не искам просто временна заетост, а търся нещо, което да има перспектива.
Стоя в един парализиращ кръг и искам да вървя напред, но не знам нито посоката, нито къде се намирам в момента.
Имам нужда от съвет как да започна? Нуждая се от конкретни умения, които да ми осигурят реални шансове за работа и дългосрочно развитие.
Какво бихте ме посъветвали?
Има ли от вас такива, които работят не по специалността си или без диплома и как се справяте?
Благодаря!
Всичко най-хубаво ти желая. Ще се радвам след време да се похвалиш, че си успял.