Всичко за етажната собственост 2 - Домоуправител в нужда се познава

• 114 272
  • 938
  •   1
Отговори
# 465
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
валерина, при нас, в стария апартамент, не разбиваха нищо, защото тръбите са в нещо като вертикален канал ( Blush голямо обяснение дадох) - заградени са отстрани, отпред има свалящи се панели, към тавана и пода са свободни.
имаше два апартамента, които са затворили предната част и са оставили малък отвор около водомерите, при тях смениха по-сложно, но пак не са разбивали.  Peace

това е за тръбите за топла и студена вода, за парното в баните също не са разбивали, използваха старите тръби като вложкка за новите. новите са с по-малък диаметър и влизат свободно.  Peace

# 466
Моите са почти изцяло зазидани в колона от плочки и цимент отдолу Sad
А при съседите ви разбиваха ли тавана им, за да се хванете за техните тръби?

# 467
нещо не ти разбирам въпроса Blush

в стария апартамент няма цимент отгоре/отдолу, тръбите вървят в нещо като вертикален канал със свалящи се панели отпред. нищо не се разбива.

опитах се да намеря снимка в нета, но не успях  Blush това е най-близко до идеята, но тук собственика е зазидал предната част, която обикновено е от свалящи се панели.

Скрит текст:

в новия апартамент е с плочки и цимент отвсякъде, но тук първо смениха тръбите и после, който поиска си го затвори, като остави само ревизионен отвор около водомерите

# 468
Моите щрангове са затворени в колона, която обаче е запълнена с цимент почти цялата. Тоест самите тръби за зазидани вътри в цимента( или бетон, не знам, бъркам понятията, но са зазидани). Отгоре има мазилка, върху, която са залпени плочките. Тоест трябва здраво разбиване, за да се открият тръбите.
Виждат се само в частта, където са водомерите, през ревизионния отвор. Другото нагоре и долу е вкопано в в цимента.
Въпросът ми се отнасяше относно хващането на моите тръби с тези на съседите отгоре и отдолу, нали трябва да се хвана за тях. Казаха ни, че освен при нас, трябва да се разбива в нашия под, съответно в тавана на съседката отдолу, за да стигнем нейната част от тръбата, за които да се хванем.
Тя затова отказва.

# 469
различни ситуации са. едно знам съ ссигурност -  няма да ви е лесно   Peace

успех Hug

# 470
Благодаря ти много! Hug
Не знам каква е била тази соц глупост, да се зазидат  тръби, но на много апартаменти в блока са така. Принципно куфара, в който са тръбите би трябвало да е кух, защото е ясно че тръбите се пукат, стават аварии, трябва да има достъп до тях. А те така го измислили, все едно ще са вечни...

# 471
При нас тръбите са във вертикална шахта, която е от първия до последния етаж. Всеки си има вратичка към водомерите и тръбите.

# 472
Това не са ли общи части? Кой е взел това "деликатно" решение?
Като е толкова охранявана да си ТУри ламарини на нейния си прозорец!

Минавам да се похваля, че въпросът ми се реши ... дали ги убедиха или сами са взели това решение ... но отново е Светлина Simple Smile
Значи може и по мирен път да се решават въпросите !!

# 473
  • София
На последното събрание отидох накрая и разбрах, че е гласувано за нещо, което не съм съгласен, а важното пак е отложено, пари за боя вместо за покрив...
Какви са правилата за легитимност на решение?
16 жилища са. Ще разпитам колко е бил кворума.

# 474
Правилата за провеждане на събрание на ЕС.
Кворум не се търси.

# 475
  • София
Незнам, но днес ми падна ченето - поставили система за контрол на достъпа за 13 хиляди лева - нещо, което струва реално 200-300 лева.... то бива, ама ....

# 476
  • при късмета
Незнам, но днес ми падна ченето - поставили система за контрол на достъпа за 13 хиляди лева - нещо, което струва реално 200-300 лева.... то бива, ама ....
Е как са ги събрали тези пари?  Shocked

# 477
Има ли в закона текст, който регламентира ремонтите в апартаментите? От 3 месеца съседи ремонтират жилището си и по цял ден се чука, трака или нещо се пробива

# 478
Спешно питане -спукана обща тръба за мръсна вода \канал между 3и4 етаж . Кой трябва да поема разхода за ремонт . Общо входа или собствениците?

# 479
  • София
Има ли в закона текст, който регламентира ремонтите в апартаментите? От 3 месеца съседи ремонтират жилището си и по цял ден се чука, трака или нещо се пробива
Наредба номер 1

Общи условия

Активация на акаунт