Всичко за етажната собственост 2 - Домоуправител в нужда се познава

• 114 188
  • 938
  •   2
Отговори
# 600
  • София
Скрит текст:
Dream Team от това, което казваш, май професионалния ви домоуправител не е от най-професионално подготвените. Трудно ми е да повярвам, че не спазват такива основни неща... Потърсете им отговорност, нали за това сте ги наели - те да ви отменят в тези занимания, а не вие тях.

На другите така им изнася...домоуправителят да не спазва закона, особено тези,  които са го предложили. Така като гледам фирмите са си разпределили по райони града и си ги обслужват монополно, тоталитарно и без конкуренция. Например нашият домоуправител не издава бележки за платените суми, касиерите се сменят през месец и реално аз дори не познавам човека, на когото си давам парите. Когато сумите са малки ок, но за ремонт събират крупни суми /по 200-300 лв на апартамент/ и не бих се доверила на непознат човек.
Има ли вариант плащането да става по банка, за да имаме поне документ за платената сума.
[/quote]

плащането е чрез всички варианти - банка, изипей, фастпей, касите на които се плаща вода, ток и т.н. ... това е открай време .... би трябвало вече всички уважаващи себе си професионални домоуправители да са го направили това ...

# 601
  • София
То го пише и на сайта им - Сити стандарт е 3.80 на апартамент, като е включено чистене+касиер + домоуправител. Образцов вход е 5 лв. на апартамент само касиер и домоуправител.
Чистенето ни в момента е 50лв - 24 апартамента, не знам колко са живущите, но не са много.
То го пише, ама пише, че е примерна оферта (не е на апартамент при сити).
Понеже казахте, че са ви дали конкретни оферти за вас специално от двете места. Затова исках да видя едно реално сравнение.

# 602
То го пише и на сайта им - Сити стандарт е 3.80 на апартамент, като е включено чистене+касиер + домоуправител. Образцов вход е 5 лв. на апартамент само касиер и домоуправител.
Чистенето ни в момента е 50лв - 24 апартамента, не знам колко са живущите, но не са много.

къде го видя това 3,80 на апартамент?
аз чета това:

САМО ЗА 3.80 ЛВ НА СОБСТВЕНИК/ОБИТАТЕЛ ВСЕКИ МЕСЕЦ НАШИ КЛИЕНТИ ПОЛУЧАВАТ *:. /изброени неща/.

т.е. на човек , а за звездичката уточнението пише:

* Посочената цена е за определени клиенти. За всяка етажна собственост се изготвя отделна оферта. Цената за Вашата етажна собственост може да е различна.

т.е, цената може да расте колкото си искат и едва ли остава 3,80. Няма как се знае колко им излиза услугата без да са ти дали конкретна оферта. Или греша?

# 603
най-вероятно не грешиш.

# 604
отзиви от ползващи тяхната услуга някой има ли?

# 605
Фри имаме по 3 лв. на апартамент за чистене всяка седмица и получаваме такова чистене, каквото преди никога не са извършвали чистачки в блока. Преди понамокряха с парцала основно на първия етаж и около асансьора, без да сменят много водата, та редовно сами си допочистваме на смени комшиите на всеки етаж. Сега мият хубаво целия блок, стълбищата, прозорци, дограми, ползват и по-хубави препарати, та мирише приятно във входа. Мисълта ми е, че и това е момент, на който трябва да обръщат хората внимание, когато избират оферти-  освен цените, също и качеството на изпълнение на нещата, за които са се договорили.

# 606
това е прекрасно Simple Smile за 3 лв на апартамент и аз ще ви чистя така хах  Grinning

# 607
3 лв/апартамент ми звучи ок за добро почистване на вход. Не разбрах, фирма чистене ли наемате?

# 608
Това 3 лв. само за чистене ли е или и режийните?
При нас са 3 лв. на човек режийни и 4 лв. на апартамент за домоуправител.
Чистенето е както го описва Summersunsun.

# 609
Таксата за чистене ако е на апартамент е най-изгоден вариант. На повечето места взимат на човек, плюс допълнителни за куче и тн.
Summersunsun 3 лв е при вас, а колко пъти в месеца чистят?

# 610
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Таксата за чистене ако е на апартамент е най-изгоден вариант. На повечето места взимат на човек, плюс допълнителни за куче и тн.
Скрит текст:

Wink и не законен  Peace

# 611

Не би трябвало да е на апартамент, защото един човек не може да изцапа, колкото 5. По закон също е на обитател. Значи, когато става въпрос за ремонт се смята по идеални части, а за чистачка - на апартамент. Пак двойни стандарти

# 612
Нали става дума за пакетни избираеми услуги? Фирмата взима обща сума, калкулирана на база  на брой апартамент, а вече ОС си решава разпределянето между съседите. Може блокът да има някакви доходи и да си покриват неща.

# 613
  • София
Скрит текст:

Wink и не законен  Peace

определено е незаконно, което веднага ще рефлектира върху събираемостта на таксите - ако се наложи да се съди някой - ще излезе, че събират незаконно такси ...

# 614
Всички говорите за чистене, мен ме интересува ако се обърнем към такива домоуправители, как стои въпроса с парите за ремонтни дейности, събират ли ги, или пак плаща, който е потърпевш?

Общи условия

Активация на акаунт