Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 36

• 55 545
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!
Аз пак нахлувам с въпрос, а и да се запиша, че много бързо напредвате Simple Smile

Знаете ли къде в София правят бар столчета по поръчка? Трябват ми по-високи от стандартното. Намерих една фирма около Красно село, още не съм проучила, но ако някой знае нещо ще съм много благодарна Simple Smile   bouquet

# 256
  • На брега
г-ца Димитрова, започнах темата с текстила на Josef Frank, а миналата с джунгла... Луд на шаренко се радва Crazy!
1.Ярко; 2.Туидено, приглушено
Скрит текст:
3. Или от онези пухкавите, тип - изкуствена козина.
Скрит текст:
На гърба на Китайската стена шият калъфи за мебели. Ако ти е в района, попитай дали тапицират.
Някаква много елементарна тапицерия видях някъде в блоговете, но нямам навикът да си съхранявам линкове. Приличаше на възглавница или пухена завивка поставена върху стола с шев само в средата - там, където се съединява облегалката и седалката. Ъгълчетата стърчаха. Останах с впечатлението, че меката част калъф, който се нахлузва върху креслото.

# 257
  • Варна
Самурайче, ти хубаво предлагаш, но по дясната стена няма изводи за ВиК, отделно че ще дойде да правим мокро над сухо помещение, а за избиване на стени -късно е. Те хората си ни питаха искаме ли нещо да се преправя, когато беше още на тухли,но ние одобрихме проекта такъв ..Но няма значение, ти пиши, пиши  Wink

Г-ца Димитрова
.........................
1,
Това е много свежарско, аз такова лимоkено жълто имам у нас, столовете за хранене, и много го обичам като ярко петно...Остава да си намеря нещо подобно
NovaTema, знам го , всеки ден минавам от там, само че в горния край на кит.стена, откъм Явор, но ще мина да питам
Разбрах, че магазинчето срещу завод Дружба имало хубави дамаски, което не значи и евтини де, но ще мина и от там ..

Аз се чудех, дали няма да се оправя сама с един такер, не че имам де, но мисля че мога да си намеря някой за 20-30лв, или са по-скъпи  newsm78 , и 2-3 метра дамаска и да се оправя...

ИНаче получих оферта -50лв само труд, отделно и материали...

# 258
Претапицират и в един от гаражите до хуманитарната, пада се на точно на ъгъла на улицата по която върви 13 -та.

# 259
Имам съмнение, че Арчо пристана на Ема заради черно бялата снимка в спалнята й.  Wink
Ще си останеш със съмненията Simple Smile
Арчо тогава все още не беше при нас.
Не му се ремонтираааа, това е истината Mr. Green

Много ми хареса домът на Силвия Заимова Heart Eyes
Много съкровища, много красоти са събрали с мъжа ѝ.
Мога само да им завиждам. Е, и да се радвам, че са решили да (ни) ги покажат Simple Smile

Аз приключих с кухнята. Оле!
Другата седмица остана да донаредя и ще снимам. То е кухня/трапезария всъщност. Изключително съм доволна от крайния резултат, дано да успея да го пресъздам с фотоапарата.

Така, между другото, си спретнахме и една маса за хранене за двора.
И аз като Цонна, всички в темата маси правят, да не остана по-назад  Mr. Green
Ако масата беше с квадратен профил, щеше да е направо съвършена, но използвахме кръглите, налични тръби, които се подмятаха в гаража. Плота е от дъбови дъски, които пък се подмятаха на тавана. Само трябваше да ги дадем на дърводелец да ги обработи. Минах ги с тиково масло за екстериор. Купихме малко каруцарски болтове, и воала Simple Smile Съжалявам, че ще я покажа вкарана в интериора, но я минах с маслото и трябваше да се прибирам в София. Не можех да я оставя да съхне навън, предвид дъждовното време 1... 2...

И така, мили ми съфорумки, на Ема ръцете отново са в боя, масло, кал, силикон, изгорено от печката, драскотини от розите и каквото друго се сетите, така че на срещата в сряда да не се чудите защо ще си ги крия под масата Laughing

# 260
  • На брега
Ема, хубава е масата! Коларските болтове и въобще тези пирони и болтове с декоративни глави са ми много любими. Къде ги намирате тези дъски от широколистна дървесина да се подмятат така безпризорно Thinking!? Богиня си намери махагон, ти дъб. Само на мен ми харизаха едни чамови от старо дюшеме Mr. Green. Не може да са ти по-зле ръцете от моите.
Някаква подсказка за стила и цвета Flutter? Очаквам с нетърпение снимки от кухнята!

На Гаргамела все пропускам да кажа: -Сакън, не тапицирай Тонета Laughing!

Последна редакция: пн, 22 юни 2015, 21:03 от NovaTema

# 261
Ема, много хубава маса. Изобщо не изглежда така импровизирана, както я описа!

Наистина ли всички правите маси? Laughing И аз имам да шкуря и лакирам плота на нашата маса за хранене, понеже си разлях лакочистителя наскоро (два пъти ooooh!) и много я окепазих. Но пък и аз постоянно пиля, ремонтирам и лакирам нокти по причини, сходни на гореизброените. Peace

Вчера пробвах мостри за цветове. Това са цветовете, около които гравитирам. Зелените имам предвид, светлосивото е за стаята на сина ми. Завесите няма да са тези, разбира се, просто още не съм махнала всичко.

Последна редакция: вт, 23 юни 2015, 11:07 от Barbabeau

# 262
  • На брега
За зеленото... Като ученичка си мислех, че веронезе е определен зелен цвят. Laughing По това време бяха на мода едни електрикови, студени нюанси. Наскоро пусках търсачка и ми излязоха много резултати за зелено с това търсене (нещо, като мъхово-зеленото, което коментирахме преди време). Номер 3 ми допада.

# 263
Aaa Ема, начи... няма да се измъкнеш на срещата ще обсъдим една маса, която мебелната фирма каза, че не може да направи или може, но много скъпо било. Преди време я показах.
Barbabeau, може ли инфо за зеления (първия) цвят?

# 264
Барба, я  кажи какво е зеленото около на Адам гордостта, трева някаква ли ми се вижда или е натюр? Ева като дама се е прикрила с ръка.

на Ема кухнята я чакам в бяло, малко дърво, малко черно и 5 купи, стъкленици и буркани с лимони.

# 265
Барба, я  кажи какво е зеленото около на Адам гордостта, трева някаква ли ми се вижда или е натюр?
Смокиново листо, бе! Laughing

Barbabeau, може ли инфо за зеления (първия) цвят?
Марката е http://www.licatagreutol.com/ (гледам, че сайтът им предвижда меню на български), кодът на цвета е 2060Е.

Номер 2 (дясно) общо-взето сме го отписали като прекалено синьо. Колебаем се маежду 1 и 3 (тези отляво), като ще решим окончателно, когато се спрем на под, понеже избраният се оказа извън наличност, та отново оглеждаме някакви мостри (ремонтски неволи...).

# 266
  • Варна
Барб, аз харесах само първото зеленото, и то много.  Peace Peace Peace Не, че ни питаш за мнение, но да кажа.  Mr. Green

# 267
Не, че ни питаш за мнение, но да кажа.  Mr. Green
Е, как, казвайте си. Simple Smile)))) Иначе хич и нямаше да показвам.

# 268
Ема, чудна маса, нямам търпение за снимките  Grinning!
Барб, харесват ми цветовете в първата колонка, но ти каза, че искаш да ти е тъмно, така че горното (първото) зелено. Иначе и четирите цвята са много красиви.
Домът на Силвия Заимова и на мен много ми хареса. През цялото време си мислех какво е да си наследник на този прочут род, да си израсъл сред тези красиви вещи, за хората, които е срещал ..........(за съпруга й говоря), въпреки че Станишев им беше кум, ама кво да правиш - среда.

# 269
Благодаря, ще разгледам, когато се върна на компа

Общи условия

Активация на акаунт