Прием за детски ясли гp. Варна 2015

• 73 377
  • 914
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Сега звъннах в яслата, грешката е в мен - искат и служебна бележка.

# 691
  • Варна
Приет е моят. В Чуден свят. Някой там?
Искат първа и последна страница на трудовата книжка
че какво има на последната страница?  newsm78

# 692
Честито на печелившите! И нас ни приеха в "Роза". Някой друг има ли приет там? Аз още не мога да повярвам, все си мислех, че август-септември ще ни огрее, пък то... Тъкмо проходи вече стабилно, обаче самостоятелно хранене и гърне не ни се получава още Sad Служебна бележка, копие на тр.книжка, копие на моята л.к.и на акта му за раждане доколкото разбирам са необходимите документи. А за изследванията някой нео по-подробно знае ли какви и кога се правят?

# 693
  • Варна
За изследванията ми казаха, че ще обяснят като занеса документите, но май кръв, урина, чревни.
Бележка от педиатъра, копие на картона, май и бележка, че са сложени ваксините.

# 694
А защо им е копие от книжката, при положение, че на бележката пише къде работи лицето?!

# 695
Благодаря sun and kiss Simple Smile

# 696
А защо им е копие от книжката, при положение, че на бележката пише къде работи лицето?!
Защото има родители, които взимат бележка от фирма на познат, без дори да работят. С трудовата книжка доказвате, че действително сте служители в дадената фирма към момента. Peace

# 697
  • Варна
те в София и фалшиви книжки правят заради тези ясли  Laughing

# 698
И трудовата книжка се фалшифицира толкова лесно колкото и служебна бележка.Нашата счетоводителка ми беше изкарала удостоверение от НАП (без да ми го искат,за всеки случай ),че се водя на длъжност във фирмата.

# 699
  • Варна
Здравейте, имам следното питане. Приети сме в ясла, но все още не искам да се връщам на работа. Ако детето започне ясла и изляза в неплатен отпуск до навършването на две години, ще взимам ли половината майчински? Благодаря предварително за помощта!

# 700
Здравейте, имам следното питане. Приети сме в ясла, но все още не искам да се връщам на работа. Ако детето започне ясла и изляза в неплатен отпуск до навършването на две години, ще взимам ли половината майчински? Благодаря предварително за помощта!

Да,ще ги получаваш.Дори и да започнеш работа пак ще ги получаваш.До три дни след като детето ТРЪГНЕ на ясла,работодателя ти трябва да подаде документи в НАП(или НОЙ ,не съм сигурна) за промяна на обстоятелствата. По принцип имаш да изчистваш платена отпуска ,която ти се е натрупала за двете години майчински.

# 701
  • Варна

Да,ще ги получаваш.Дори и да започнеш работа пак ще ги получаваш.До три дни след като детето ТРЪГНЕ на ясла,работодателя ти трябва да подаде документи в НАП(или НОЙ ,не съм сигурна) за промяна на обстоятелствата. По принцип имаш да изчистваш платена отпуска ,която ти се е натрупала за двете години майчински.

Благодаря, конкретно за неплатена ме интересуваше.  bouquet bouquet bouquet

# 702
  • Варна
Знаете ли какво искат като дрехи и консумативи  за яслата?
Предполагам на родителска среща казват, но ми се иска да имам инфо, за да си направя сметката.

# 703
Знаете ли какво искат като дрехи и консумативи  за яслата?
Предполагам на родителска среща казват, но ми се иска да имам инфо, за да си направя сметката.
Дрешки каквито си носи, хубаво е да има 2 резервни чифта в шкафчето. Ако още ползва памперс, съответно и памперси. Шапка за слънце. В нашата ясла искат дрешките да нямат копчета, ципове (например като дънки). За зимата не приемат деца с бодита и чорапогащници. Може потниче, ако ще има нещо под блузката. Пантофи за в стаята, където стоят. Някъде искат и пижама за спането, при нас спи с тяхна пижамка. Веднъж в месеца (по желание) родителите носят един пакет мокри кърпи, сухи кърпи и стекче чашки.

# 704
  • Варна
Radeva - 87, благодаря! А сега през лятото с какво ходят вътре децата? Едва ли ще е комфортно с пантофи,  може би някакви сандалки? С какво са обути вашите деца в яслата?

Общи условия

Активация на акаунт