Прием за детски ясли гp. Варна 2015

• 73 377
  • 914
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Детето участва във всяко класиране докато не бъде прието. Нищо повече не отбелязваш и променяш. То вече е влязло в чакащите за прием, защото е минал месеца, който си заявила и чака да бъде прието.

Колко време преди класиране пускат списъка с бройките? Сега се замислих, че на 15 ще има класиране, а списък още няма.
едит: сега видях, че за класирането на -1.07 са били пуснати на 20.06.
Да не са размислили за класирането на 15.07...

# 676
  • Варна
И аз предполагах, че пак 10 дни преди това или поне седмица по-рано ще пуснат списък с местата... Ще чакаме и днес, пък да видим Simple Smile

# 677
  • Варна
По мое мнение трябва да приключи записването от красирането на 01.07, за да с2 видят останали места и от него, а то не приключва ли чак на 11.07 ?

# 678
По мое мнение трябва да приключи записването от красирането на 01.07, за да с2 видят останали места и от него, а то не приключва ли чак на 11.07 ?

Да,тогава е последния срок.И според мен този път ще обявят свободните места непосредствено преди класирането.

# 679
Свободните места са обявени в раздел "Новини" Simple Smile

# 680
  • Варна
Кое им е голямото класиране този път? Местата даже са по-малко от предишното...

# 681
  • Варна
И аз съм изненадана от бройките, очаквах друго. Така по 15-20бр. ще влачат класирания до Октомври.
И много кофти, че не можеш предварително да видиш кое дете с колко точки участва, а чак след като мине класирането го показват, и да си направя сметката има ли шанс моето дете за избраната ясла или да включвам повече ясли.
Например от 01.07 класирането от 20 обявени места за нашата ясла - 10 бяха заети от деца с 6+ точки и 10 от такива с 5.
Интересно кога ще изкарат списъка с участващите деца...

# 682
Момичета, в момента почти никой още не е изписан от яслата, за да освободи места за новокласирани. Няма от къде да дойдат бройките. Тъй като на 31 август ще изпишат 90% от децата, то в класирането август ще са много бройки, както и септември също. Ако имаше класиране съвсем в края на юли също щеше да има повече бройки, защото някои деца ще ги изпишат за ваканция август, но сега още никой не мисли за това.
В Зайо Байо зависи коя група. Да, знам че в някои групи им искаха играчки и книжки, също хавлиени кърпи, но в нашата група не са ни искали абсолютно нищо. Не сме дали и 1лв. Даже за мокри кърпички и чаши не ми казаха, чак на 3-я месец се усетих, че другите носят и започнах и аз да нося, но не всеки месец, зависи, те казват. В Звънче им събраха по 50лв на дете през есента, имаха родителска среща (в Зайо Байо не е имало РС) и после мисля, че нищо повече.

# 683
Аз с въпрос. Имат ли някакви финансови изисквания, когато започне ясла детето? По скоро ме интересува дали събират пари за играчки, спални комплекти и т.н?
Всяка ясла е различно. На мен нищо не са ми искали, дори пижамите, с които спи са от там, лигавниците, с които се храни, също. Но имам приятелки, на които редовно им искат играчки, консумативи, пари за ремонти и т.н.
На родителските срещи всичко казват.

# 684
Приет е моят. В Чуден свят. Някой там?
Искат първа и последна страница на трудовата книжка и документ удостоверяващ местоработата. И платени данъци.
Забрваих да питам обаче дали както при одз-тата проверяват данъците онлайн или им трябва документ. Знаете ли?

# 685
  • Варна
Искат първа и последна страница на трудовата книжка и документ удостоверяващ местоработата. И платени данъци.
Забрваих да питам обаче дали както при одз-тата проверяват данъците онлайн или им трябва документ. Знаете ли?

На мен не ми искаха такава бележка при подаването,проверяват на място.Става дума за ОДЗ "Дружба" в Левски Peace

# 686
Никъде не искаха бележки още миналата година. Проверяват на място, онлайн.

# 687

Да,на място ги проверят онлайн. Ние преди 2 сед. подавахме и като отидохме вече бяха проверили. Става въпрос за ДЯ "Приказен свят"

# 688
  • Варна
И дъщеря ми е приета в "Звънче".
Искат копия на първа и последна стр. на трудовите книжки на родителите, лична карта на заявителя и акт за раждане на детето.
Сега чета назад, че някъде искат и бележка от работодателя.
Чудя се аз ли нещо недочух по телефона или всяка ясла различно искат?
Да не се разхождам 2 пъти до работа...

# 689
Ние сме приети в Зайо Байо
Искат ми и служебни бележки на мен.

Общи условия

Активация на акаунт