Прием за детски ясли гp. Варна 2015

• 73 377
  • 914
  •   1
Отговори
# 720
Pisssanka, работата е сезонна и не е целогодишна, ако детето се класира,когато той си е в БГ ще излезе че съм подала невярна информация и ще бъде с отказ от записване,тогава ще трябва да подавам ново заявление и нов входящ номер.Как ще представиш служебна бележка и трудова книжка на таткото в този случай?Ако си наясно какви документи са необходими в този случай,моля те ,пиши.

# 721
  • Варна
като се върне,т.е.когато му изтече договора, ако детето не е още прието, просто тогава махаш точката и това е  newsm78 не мога да разбера притесненията ти, нали е на договор с конкретен срок?

# 722
Pissanka,благодаря за поясненията,просто не бях наясно дали представянето на преведен трудов договор е достатъчно.

# 723
  • Варна
Pissanka,благодаря за поясненията,просто не бях наясно дали представянето на преведен трудов договор е достатъчно.

Достатъчно е! Аз съм представяла само преведена бележка от чуждия работодател.

# 724
Pepsilight,благодаря,че и ти се включи.

# 725
  • Варна
Някой дали има информация кога да очакваме ново класиране? Надявах се, че днес (на 01.08.) ще има отново класирани деца, но явно в Общината са във ваканция?  newsm78

# 726
  • Варна
Уж пишеше, че след 20.07. ще обявят датите за класирането. А щом досега няма дати за класиране, нито обявени свободни места, няма как днес да е имало класирани деца.
Аз се надявам тази седмица да изкарат поне датите на класирането... Но това са само предположения...

# 727
Очаква се да има класиране на 12.08

# 728
Не видях такава новина в сайта...
А септември знаете ли дали и кога ще има класиране?

# 729
Нямам представа за септември.

# 730
Миналата година имаше септември голямо, колкото през август. Октомври също е общо взето голямо класиране, но по- малко от предните две.

# 731
  • Варна
Вече има информация за класирането на 12.08 в отдел Новини.

# 732
  • Варна
Това вече е голямо класиране. Да видим следващото как ще е , че нещо схемата от миналата година тази не е приложима.

# 733
Здравейте мами. Моля за разяснения относно следните питания, ако някой е по-запознат. Когато детето тръгне на ясла реално, какви варианти има майката?
1. Да изкара цялото си майчинство до 2-те години, като взема по 170 лв на месец и стои вкъщи.
2. Да започне непосредствено работа след постъпване на детето, като взема заплата +170 лв от социалните до края на двете години.

Питам, т.к искам да знам по какъв начин се оформят документите след постъпването на детето в детското заведение и кога трябва да се заяви намерението на майката. Разбира се това е с цел моята информираност и планове.

# 734
  • Варна
Вариантът по т.1 не може да се случи, тъй като след постъпване на детето на яслата, майката е длъжна да се върне на работа от деня на тръгване на детето на ясла. Така че нещата се случват, както сте описали по т.2 Wink
Въпреки че можете да се върнете на работа и да си пуснете натрупаният платен годишен отпуск и по този начин детето хем ще е на ясла, хем Вие ще сте вкъщи (и периодът на адаптация ще протече по-лесно), хем ще си взимате 170 лв. до навършване на 2 год. на детето Wink

Т.е. когато разберете, че детето е прието на ясла и вече знаете точната дата на постъпване, можете да се свържете с работодателя си да уточните документите, които трябва да попълните. Wink

Общи условия

Активация на акаунт