Прием за детски ясли гp. Варна 2015

• 72 909
  • 914
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
В три дневен срок след като детето е започнало ясла се подава декларация и майчинството се прекратява и отделно се попълва формуляр за получаване на половината от майчинството до навършване на 2г. на детето. От този момент майката се връща на работа. Обикновено преди реално да застъпи на работното си място си ползва натрупания отпуск, тъкмо и за периода на адаптация на детето майката да си е вкъщи. Тази сума от 170лв реално е за работещи майки.

# 736
Благодаря за акуратните отговори.

# 737
  • have faith and be patient ..
В три дневен срок след като детето е започнало ясла се подава декларация и майчинството се прекратява и отделно се попълва формуляр за получаване на половината от майчинството до навършване на 2г. на детето. От този момент майката се връща на работа. Обикновено преди реално да застъпи на работното си място си ползва натрупания отпуск, тъкмо и за периода на адаптация на детето майката да си е вкъщи. Тази сума от 170лв реално е за работещи майки.

къде се попълват тези формуляри и декларации и т.н. ?

# 738

къде се попълват тези формуляри и декларации и т.н. ?
При работодателя, който от своя страна уведомява НОИ за настъпилата промяна в обстоятелствата.

# 739
  • Варна
Здравейте, имам питане, тъй като информацията в сайта за кандидатстване за ясли ме обърква. Нали мога да направя регистрация и да чакам класиране за детето си, ако постоянният ми адрес е във Варна, въпреки че настоящият адрес е в друг град? Понеже регистрирах детето, чакаме класиране, но вчера забелязах, че в профила ми пише, че адресът ми е във Велико Търново, въпреки че по лична карта съм във Варна. В крайна сметка да се надявам ли на класиране или да ходя да се разправям с държавните институции в най-отпускарския месец на годината за смяна на настоящия адрес? Мисълта ми е, дали системата би ме допуснала да участвам изобщо в класиранията, щом адреса в профила ми излиза, че е настоящият, а не постоянният?

# 740
  • Варна
smiteva, мисля, че няма да има проблем. В общите условия пише, че трябва родителят, който подава заявлението, да е с постоянен ИЛИ настоящ адрес в град Варна. Просто на самата бланка системата изписва настоящия адрес, а те в тяхната система предполагам си виждат, че сте с постоянен адрес тук. А и сигурно системата нямаше да Ви пусне да се регистрирате, ако не бяхте с подходящ адрес. Wink Успех с класирането!  Peace
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 16:48 от Габии

# 741
  • Варна
Благодаря Габии  Simple Smile
Този месец имахме късмет, детето е вече прието в ясла "Моряче"! Отдъхнах си  Laughing
Обадих се, за да проверя какви документи се изискват при записването сега и ми казаха: служебни бележки за двамата родители; копия на трудовите книжки и копие на Акта за раждане на детето. Има ли други приети сега в същата ясла?

# 742
Ние сме в Приказен свят Simple Smile

# 743
Ние сме в Приказен свят Simple Smile
Hug И синът ми днес беше приет в "Приказен свят"

# 744
  • Варна
и ние сме приети Simple Smile в Чуден свят!

# 745
На приятелка са искали Васерман нейн за постъпване освен всички други изследвания на детето. Навсякъде ли искат?
Колко време трябва за резултат от чревни, да си направя сметка кога да ги пусна? Преди това през педиатърката ли трябва да мина?
(сори за тъпите въпроси)

# 746
  • Варна
Да, искат Васерман на един от родителите. Аз съм процедирала така - в понеделник пускам чревни, в четвъртък кръв и урина, в петък с резултатите при ЛЛ. В понеделник - на ясла/градина.

# 747
  • ВАРНА
Ние сме в Роза

# 748
Да, искат Васерман на един от родителите. Аз съм процедирала така - в понеделник пускам чревни, в четвъртък кръв и урина, в петък с резултатите при ЛЛ. В понеделник - на ясла/градина.
благодаря! т.е. васерман за мен и неговите не са напраление по зк и при лл се ходи чак след това, предполагам за бележката ,че е здрав? правилно ли съм разбрала?

# 749
  • Варна
благодаря! т.е. васерман за мен и неговите не са напраление по зк и при лл се ходи чак след това, предполагам за бележката ,че е здрав? правилно ли съм разбрала?

При разбран ЛЛ може и направления да получите за изследванията.. Иначе ЛЛ трябва да изготви здравно-профилактична карта и бележка, че е клинично здраво детето и неопаразитено.

Общи условия

Активация на акаунт