Имаме училище на две крачки от блока с не особено добри отзиви. Днес ходих на среща с една госпожа от училището, хвалена, хареса ми. Добра , мила, възпитана. Спират ме обаче лошите отзиви като цяло за училището, каквото и да значи лоши отзиви за самото училище? Не ми допада и това, че е до 12-ти клас. Другото, което ме спира е че от скоро сме в този квартал, ходи на градина в стария ни квартал и тук не познава абсолютно никого, а всички дечица сигурно ще се познават. Притеснявам се да не я изолират. Тя трудно се адаптира, като се адаптира пък трудно се разделя, силно се привързва към приятелчетата си.
Другото училище е до градината, я която е сега. Там ще има познати, даже най добрата ѝ приятелка ще е там. Училището е до 8ми клас. С отлични отзиви. Не познавам нито една госпожа. И би ни било доста трудно воденето и прибирането, сега едва се оправяме като е там на градина, все правим някакви схеми, ама решихме да си я оставим там макар преместването.
Общо взето когато избирате училище за първокласник какво гледате - да е близо до вас, да е при препоръчана учителка, да се води реномирано самото училище? Просто не мога да реша, не мога да спя от мисли да не сгреша в избора. Много драматично приемам нещата