Песен за огън и лед - 20 "A reader lives a thousand lives..."

• 40 787
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Не ти разбирам тогава гледната точка. За теб е все едно дали си бил крал или стюард на крал? newsm78

# 256
Не,не..

Имах предвид, че изобщо не съм споменавал Тирел, с "повечето от историята им начело са точно великите домове" визирах Долината и Западните земи...

# 257
  • Варна
Не,не..

Имах предвид, че изобщо не съм споменавал Тирел, с "повечето от историята им начело са точно великите домове" визирах Долината и Западните земи...

Аз явно нещо не схващам.. Blush
Който е начело на отделна област, значи е велик дом. Ройс и Корбрей също са били крале в Долината, но те не спадат към великите домове. Ако рода Арин се прекъсне и начело застанат Ройс или Хардинг, то те може да са велики домове.
Макар Хардинг в настоящия момент дори не са лордове.

# 258
Великите домове не са ли тези, които имат васали?

# 259
  • Варна
Великите домове не са ли тези, които имат васали?

Всеки лорд може да има васали, но това не го прави велик. Трябва да управлява административна област в кралството.

# 260
Изобщо не съм убеден, че Кутрето е пратил човека опитал да убие Бран. Ланистър и Старк рано или късно щяха да се скарат заради писмото на Лиза , пък и нали Тирион стигна до извода, че е Джофри. С какво друго може да обясним реакцията му ето тук
Скрит текст:
Тирион се втренчи в племенника си с разногледите си разноцветни очи.
— Може би нож, мой суверен? За да отива на меча ви. Кама от същата валирианска стомана… с дръжка от драконова кост, да речем?
Джоф го изгледа с яд.
— Вие… да, една кама, която да отива на меча ми, добре. — Кимна. — И… златна дръжка с рубини в нея. Драконовата кост много простее.

Също не съм сигурен, че Кутрето казва на Джайм за отвличането, с Йорен в КЧ бяха дошли още много конници и то само с целта да разпространят новината.

# 261
  • Варна
Tирион не е безгрешен, а не се сещам какъв може да е  мотива на Джофри. Освен да го е направил без мотив, просто от зло сърце. Rolling Eyes Някъде обсъждахме това надълго и нашироко, на наемника е платена добра сума пари, а Джофри едва ли разполага с толкова просто ей така.

Кутрето не казва на Джайм за отвличането, а казва кога и къде може да намери Нед - на излизане от бардака, затова Джайм прави там засада.

# 262
Аз явно нещо не схващам.. Blush
Който е начело на отделна област, значи е велик дом. Ройс и Корбрей също са били крале в Долината, но те не спадат към великите домове. Ако рода Арин се прекъсне и начело застанат Ройс или Хардинг, то те може да са велики домове.
Макар Хардинг в настоящия момент дори не са лордове.
Grinning Специално тази област се казва Долината на Арин и това е така от няколко хилядолетия.
Арин символизират Долината. Родът може би ще бъде прекъснат, ако Робърт продължи да бъде слаб и болнав, но тогава начело ще застане Хари, който има близка роднинска връзка с Арин и е доста възможно фамилията му да бъде сменена на Арин  Stop Чрез един кралски дикрет могат да бъдат постигнати много неща.

Като казвам Велики домове говоря за тези, които се водят велики от началото на Песен за Огън и Лед. В момента единствената разлика, е че грандлордове на Речните земи и Севера са съответно Белиш и Болтън.

# 263
  • Варна
Тогава не разбирам защо изобщо го обсъждаме.  Laughing
Да, съгласна съм, че начело на областите са велики лордове. Peace

# 264
Tирион не е безгрешен, а не се сещам какъв може да е  мотива на Джофри. Освен да го е направил без мотив, просто от зло сърце. Rolling Eyes Някъде обсъждаме това надълго и нашироко, на наемника е платена добра сума пари, а Джофри едва ли разполага с толкова просто ей така.
Ами всъщност точно така смята Дяволчето+ , за да впечатли баща си.
Е Джофри е принц, а сумата, която плаща не е особено голяма , торба сръбърни елени ако помня добре.
Скрит текст:
„Някой пъпчив идиот, готов да рискува живота си заради благоволението на принца и за малко пари.“

Скрит текст:
Все още му се изплъзваше въпросът „Защо?“. „Най-обикновена жестокост може би?“ Племенникът му я притежаваше в изобилие
И след това, когато Джайм  и Тирион го коментират , Джайм стига до извода, че го е направил, защото е чул Робърт да казва колко по-добре би било Бран да умре отколкото да живее, като сакат.
Скрит текст:
Джоф щеше да направи всичко, за да впечатли този пиян глупак.

# 265
Ами явно и двамата обичаме споровете  Mr. Green

# 266
  • Варна
Ами явно и двамата обичаме споровете  Mr. Green

Не обичам всъщност. Някъде загубих нишката, беше споменал за цялата история на Вестерос и големите родове, които са били крале. Помислих, че имаш предвид как бившите крале се превръщат във велики лордове. А иначе факта, че начело на областите са велики лордове си е такъв по условие.

Скрит текст:
Tирион не е безгрешен, а не се сещам какъв може да е  мотива на Джофри. Освен да го е направил без мотив, просто от зло сърце. Rolling Eyes Някъде обсъждаме това надълго и нашироко, на наемника е платена добра сума пари, а Джофри едва ли разполага с толкова просто ей така.
Ами всъщност точно така смята Дяволчето+ , за да впечатли баща си.
Е Джофри е принц, а сумата, която плаща не е особено голяма , торба сръбърни елени ако помня добре.
Скрит текст:
„Някой пъпчив идиот, готов да рискува живота си заради благоволението на принца и за малко пари.”

Скрит текст:
Все още му се изплъзваше въпросът „Защо?”. „Най-обикновена жестокост може би?” Племенникът му я притежаваше в изобилие
И след това, когато Джайм  и Тирион го коментират , Джайм стига до извода, че го е направил, защото е чул Робърт да казва колко по-добре би било Бран да умре отколкото да живее, като сакат.
Скрит текст:
Джоф щеше да направи всичко, за да впечатли този пиян глупак.
Много интересно как Робърт ще се впечатли след като никога не го научи. Laughing
И сумата може да не е голяма, но не мисля, че един крал или принц разполага с толкова пари в брой. не вярвам да са тръгнали на пътешествие с торбите със злато и сребро, все пак краля не плаща, а ако му се наложи, се разпорежда друг (ковчежника) да даде парите. А в ЗХ условия за шопинг няма.

П.П. И не мога да си представя Джофри да се измъква от Хрътката и да обикаля войнишките лагери да търси подходящ човек да свърши мръсната работа.

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 16:14 от Хексе

# 267
Помислих, че имаш предвид как бившите крале се превръщат във велики лордове.

И стигнахме до извода, че от великите лордове в началото на историята, само Ланистър, Арин, Старк и до някаква степен Баратеон влизат в тази категория.
А към настоящия момент само Арин и Ланистър.

Много интересно как Робърт ще се впечатли след като никога не го научи. Laughing
И сумата може да не е голяма, но не мисля, че един крал или принц разполага с толкова пари в брой. не вярвам да са тръгнали на пътешествие с торбите със злато и сребро, все пак краля не плаща, а ако му се наложи, се разпорежда друг (ковчежника) да даде парите. А в ЗХ условия за шопинг няма.
П.П. И не мога да си представя Джофри да се измъква от Хрътката и да обикаля войнишките лагери да търси подходящ човек да свърши мръсната работа.
Джофри не е от най-умните. Робърт не научи, защото опитът беше неуспешен.
Възможно е и да си права естествено, но ако не се спомене изрично в книгите до последно ще твърдя, че е Джофри.     Peace

# 268
Има няколко индикации, макар и не в прав текст че Кутрето манипулира Джофренцето...
В сериала (докато още чичо беше наоколо) даже показаха и какъв "подарък" Sick му направи  

# 269
  • Варна
Не че е невъзможно да е Джофри, след като двама от POV герои разсъждават над това. Все пак чичо някой неща не ги пише черно на бяло, а оставя читателя да се досети или да умува дълго. Но за мен докато и аз не го видя написано, по-логично е да е Кутрето, тъй като има мотиви и възможност, а по-малко вероятно е принц(тогава) като Джофри да го уреди (не че е невъзможно).

Макар че сега като разсъждавам, Кутрето не беше в Зимен Хребет, няма как да е знаел какво ще се случи с Бран и трудно би организирал убийстовто му от толкова далеч. А и в крайна сметка неговия план с писмото проработва и Нед вече е на път към Кралски Чертог. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт