Електронни четци - XVI

• 74 104
  • 816
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И аз съм с Киндъл, при това стар - същото е, не е дефект.

# 166
Аз съм ползвала преди и двата предни модела PW, но не съм го забелязвала. Embarassed Сега нямам пред мен някой от тях, в понеделник ще погледна на баща ми - PW 2, не че не вярвам, просто ми е интересно. Иначе от Амазон би трябвало вече да са отговорили. Simple Smile Пак да кажа, че при Voyage това нещо го няма, но може би просто малко ме е разглезил и затова сега забелязвам веднага подобни неща, които, преди не съм. Embarassed

# 167
  • ... рееща се.
Хм, да, абсолютно същото!  Thinking А твоят PW последният модел ли е също - от тази година или предният от 2013 г.?
Последният модел е – Paperwhite 3, поръчан на 30 юни. Човек на хубавото лесно свиква Flutter

# 168
Това ли е новият Киндъл  ПУ  ? -  http://readerbg.com/Kindle_Paperwhite_2015_SO
Избирам откъде да си  го  купя ...

# 169
  • София
И аз купих един Paperwhite от немския амазон за подарък. Цената му днес е супер  Simple Smile
Каква му беше цената?

# 170
  • ... рееща се.
@Bria, да, това е новият.

# 171

79 евро. Но става въпрос за paperwhite 2. Въпреки това цената пак е много добра, особено сравнена с тукашната.

# 172
Bria, _мариана, проверевяйте в olx, намират се на почти същата цена, каквато би ви излезнала, ако си го поръчате сами от Амазон с посредническа фирма. Аз купих Kindle Paperwhite 3 за 255 лв. с доста подаръци - зарядно устройство EU стандарт, предпазено фолио за екран, кърпичка за почистване, стилус (писалка).. разбира се, има си и гаранция.

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 08:10 от Сиси ♥♥

# 173
Да, и при мен изглежда така и се вижда само ако го гледаш отгоре надолу.
Дръж ни в течение. Simple Smile
Поради съображения за сигурност искат да разговарят за "проблема" само със собственика на четеца, а този, който го е закупил, така очаквах и аз. Но реших на този етап да не звъня да се обясняваме с Амазон, защото явно наистина е нещо, което си е нормално, моят съпруг мисли същото, а след като и тук потвърдихте, че и при вас е така... Peace Смятах, че може да е някакъв бъг само на новия модел, но явно не е и си го има при всички PW.

Все пак ще се радвам и други притежатели на Kindle Paperwhite да се включат и пишат дали и при тях я има тази линия, да си знаем. Wink

# 174
Сиси,  аз имам стария Киндъл 4 , и  той си има такава лента отдолу  която ми показа прогреса  в четенето и процентите .

# 175
Момичета, моля за мнение и помощ по следния проблем с програмата Send to kindle за Windows PC:

По принцип конвертирам файлове с calibre и ги изпращам до kindle с програмата send to kindle чрез wi fi.

Вчера направих същото (конвертирах с calibre в mobi формат по обичайния начин), но при опит за изпращането на конвертираните mobi файлове до kindle, изпращането на файловете достигна само до 10 % и ми даде authentication error. За първи път се случва.

Ето какво направих, но не помогна:
1. Рестартирах компютъра, рутера и kindle;
2. Ъпдейтвах send to kindle;
3. Изтрих send to kindle и я качих отново.

Моля ако някой да е имал този проблем да ме насочи какво да правя!
Благодаря!  Peace

ПП: Може би трябва да кажа, че kindle-ът е fire (first generation). Как мислите, дали има вероятност да има някаква несъвместимост на  софтуера  с новата версия на calibre, която свалих вчера? Tired

# 176
  • София
Не ползвам Send to kindle и не мога да помогна, но бих ти предложила друго, щом така и така конвертираш с Калибре. В него има възможност да укажеш какъв модел ползваш. Свързваш устройството с УСБ кабел към компютъра, отваряш Калибре, зареждаш книгата в какъвто формат я имаш, а след това с десен бутон избираш Send to main memory. Програмата ще те попита дали искаш да конвертираш и след потвърждение, ще конвертира и изпрати директно към устройството ти.
Горните стъпки ползвам за изпращане на книги към моя модел Киндъл с клавиатура, но предполагам няма да има разлики.

# 177
Не ползвам Send to kindle и не мога да помогна, но бих ти предложила друго, щом така и така конвертираш с Калибре. В него има възможност да укажеш какъв модел ползваш. Свързваш устройството с УСБ кабел към компютъра, отваряш Калибре, зареждаш книгата в какъвто формат я имаш, а след това с десен бутон избираш Send to main memory. Програмата ще те попита дали искаш да конвертираш и след потвърждение, ще конвертира и изпрати директно към устройството ти.
Горните стъпки ползвам за изпращане на книги към моя модел Киндъл с клавиатура, но предполагам няма да има разлики.

Здравей и много благодаря за бързия отговор!   bouquet

Ползвам send to kindle, защото моят kindle няма кабел. Освен това чрез send to kindle мога едновременно да изпращам файловете до всички устройства, като в това число слагам kindle и телефона ми, на който имам приложение kindle.

Идеята ти е страхотна, не се бях сетила. Ако не оправя проблема по друг начин ще купя кабел и ще пробвам.   bouquet  bouquet  bouquet

# 178
Аз съм настроила калибрето директно да праща до киндъла по wifi  Peace
Send-to-Kindle ползвам само ако имам свалени моби файлове от другаде. Всеки кабел с мини usb - usb върши работа по принцип, аз ползвам и този от телефона.

# 179
  • София
Идеята ти е страхотна, не се бях сетила. Ако не оправя проблема по друг начин ще купя кабел и ще пробвам.   bouquet  bouquet  bouquet
Огледай се дали някой от кабелите ти за телефоните няма да свършат работа, вместо да купуваш  Wink  Peace.

Оп, и Мария е писала! Аз пък не знаех за тази опция на Калибре с wi-fi, идеята е супер  Peace!

Общи условия

Активация на акаунт