Електронни четци - XVI

• 74 246
  • 816
  •   1
Отговори
# 465
не
Calibre е програма за компютър
Благодаря! Аз точно това искам да избягам - ползването на компютър. При Pocketbook го няма този проблем, ползва се само четецът, нали правилно съм разбрала?

# 466
не
Calibre е програма за компютър
Благодаря! Аз точно това искам да избягам - ползването на компютър. При Pocketbook го няма този проблем, ползва се само четецът, нали правилно съм разбрала?

Pocketbook чете формат EPUB (директно сваляте от Читанка), и няма нужда да преформатирате книгата както при Киндъл например, който чете само формат MOBI

# 467
  • София
Аз точно това искам да избягам - ползването на компютър. При Pocketbook го няма този проблем, ползва се само четецът, нали правилно съм разбрала?
За Pocketbook Ultra чета следното "предварително инсталираните Dropbox и Send to PocketBook ви позволяват да прехвърляте съдържание към устройството без да го свързвате с компютър", от което разбирам, че пак е необходимо друго устройство, през което да се изпратят книгите. Не съм ползвала друг четец освен обикновен Kindle, затова ползващите да кажат могат ли да се свалят книги през браузъра на четеца директно от Читанка или трябва да се свалят на РС/таблет/телефон и от там да се препратят към четеца..

# 468
Аз имам PocketBook Ultra и свалям директно от Читанката за секунди. Свалените книги отиват в специална папка "Downloads", но може да си местиш и подреждаш в други папки, ако не ти харесва.

# 469
Много благодаря, Мария! Доволна ли сте от четеца си? Има ли забавяне и затъмнение на екрана при прелистването?

# 470
  • София
Какво е това затъмняване на екрана при прелистване?

# 471
На този, който пробвах в Техномаркет при прелистване на страницата за част от секундата екранът става черен и след това зарежда новата страница.

# 472
Това примигване при прелистване се среща при Покетбук, коментирали сме го преди време (може би в предишната тема). Евентуално може и да свикнеш.

# 473
  • София
Това е на всички четци, опресняване на страниците, има настройки дали да е на всяка страница или на няколко, по-новите модели  е на повече страници, при по-старите на 5 май беше.

# 474
Аз смених Nook с Kindle, и при двата няма такова видимо "опресняване".
Виждала съм примигването на Покетбук, не говоря наизуст.

# 475
  • София
при киндъл със сигурност има опресняване просто е на няколко страници веднъж, но може да се пусне на всяка. Също го има като ходиш по библиотеката и като отваряш книга. Покета нямам идея на всяка страница ли е. Има клипове в ютуб за почти всички четци и модели и може да се видят тези неща.

# 476
Не знам какво точно имаш предвид под "затъмняване" , дисплеят работи като този от това клипче
Иначе съм много доволна от четеца. Надявам се така да е и за в бъдеще. Simple Smile
Успех в избора.

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 16:17 от Maрия

# 477
  • somewhere over the rainbow
Моят Nook няма такова опресняване. Поне аз не съм виждала  Thinking

# 478
Това примигване при прелистване се среща при Покетбук, коментирали сме го преди време (може би в предишната тема). Евентуално може и да свикнеш.

Сега изгледах клип с превюта на последните Киндъли и премигването си го има и при тях Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=LWdbC-YSRM4

# 479
Ох, добре, има го, няма да спорим. Даже е в пъти по-изразено отколкото при Покетбук. Направо вади очите.
Най-добре е който иска да сравни, да отиде в магазина и да опита и двата модела

Общи условия

Активация на акаунт