Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 194
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Личния лекар ще ти даде направление и я смени.

# 601
Здравейте, милички!!!! И аз имам проблеми с генеколожката, която посещавам. Не ми допада отношението й. Даде ми снимка само първия път, останалите два пъти не. Когато й задаваш въпрос, отговаря : "Каквото трябва да знаеш, когато трябва да знаеш ще ти го казвам. Какво си ме запитала. Ти се радвай, че не ти казвам нищо, защото щом говориме значи има проблем." И аз чета като улава форуми и статии кога, какво се случва с плода. И имам желание да я сменям, ама гаранция, че следващата ще е по-блага и ще обяснява .... никаква. Сега пак ще ходя в понеделник, пък ще видим. Ходя в МД в София. дали, ако сменям лекаря ще ми трябва пак направление? Много се чудя дали да не отида някъде на "частно", да дам пари, ама ме гледат обстойно, да ми обяснят, да ми отговорят на въпросите. Защото няма какво да се лъжем, когато им дадеш пари са по-любезни. Какво ще ме посъветвате?
Здравей, ако не ти е проблем да плащаш по 30 лв на преглед мога да ти препоръчам добър специалист, който ще ти обърне много внимание. Аз обсъждам по 40 мин всичко, което ме интересува. Дори на вайбър съм се съветвала с него и ми отговаря винаги много внимателно.

# 602
Ако няма проблем кажи координати на твоя доктор/ка. Аз след понеделник след прегледа ще преценя. Благодаря, милички!

# 603
Здравейте!
Аз имам въпрос...позната е приета в болницата заради кървене в 8г.с. там и казват, че било нормално и че на някои им кървяло с дни, което за мен е недопустимо... аз също имам дете и смятам, че знам отговора на казуса, но все пак да попитам и тук. За вас нормално ли е и чували ли сте такова нещо?

# 604
Нормално не е, но е често срещано, за съжаление. И да, няма как кървенето да спре изведнъж.

# 605
Именно...въпреки, че е доста често срещано НЕ е нормално.

# 606
Това не означава непременно неприятен край. Аз също прокървих в началото на бременността. Първоначално яркочервена кръв, а в следващите дни кафеникава. Продължи около седмица. За щастие всичко към момента е наред.
Причините за такова кървене в начална бременност могат да бъдат различни - нисък прогестерон, отлепяне на плодния сак...
След като лекарите са казали на приятелката ти, че всичко е наред, значи е така и не е нужно да я притесняваш излишно.
Моя приятелка прокървяваше няколко пъти, при това до 5 месец.
Отново казвам, няма нормално кървене по време на бременност, но е изключително често срещано.

# 607
Стискам палци всичко да мине и замине. Аз предната бременпост прокървих, но проблемът беше, че се бях преуморила и сакчето се беше отлепило, май пак беше към 8г.с. След няколко дни на хапчета де оправих. После се разболях много зле и загубих бебето, но явно не е било писано. Много е индивидуамно. Някой жени, къбвят, боледуват, но стигат до края, други не. Божа работа. Но кървнето е често срещанэ, така че спокойно Simple Smile Успех Simple Smile)

# 608
Аз съм почти в 16 г.с. и вече си личи. Имам си коремче, но все още с определни дрехи не се забелязва толкова. При мен сякаш изведнъж порасна буквално за 1 седмица имаше разлика.  Laughing
С нетърпение чакам да расте, а и бебчо да започне да шава осезаемо.
Zdravej! Az s1m v 6 mesec i edva sega mi proli4ava - 6iroka s1m v han6a i edra jena - pretisnqvame tova,4e nqmam korem...., a i ne  use6tam mnogo 6avane ot v1tre.... newsm78  Sad Ot4aqna s1m....A ina4e se 4uvstvam kato preqla, zad1hvam se.....kakvo stava nemoga d arazbera??????

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 15:53 от AnMary

# 609
Здравейте. От една седмица започна да ме сърби корема и излизат едни ситни червени петна, особено областта под пъпчето. Първо помислих, че е от някой крем, но установих, че е от всичко, от водата като се къпа, от кремовете, от допира с чаршафите докато спя, от дрехите.....и не е непрекъснато, може да не ме сърби цял ден, а да съм се мазала с крем и изведнъж започва и после минава за 10 мин. Незнам какво да правя, да се мажа ли с нещо, да не се ли? Някой има ли такъв проблем?

# 610
Гери, мин също почна да ме сърби коремът. Предполагам, че е защото расте.

# 611
И на мен един ден просто ми излязоха червени петънца и реших че е раничка защото много се чесох е вече съм почти в 34г.с. и се оказаха стрии изведнъж от петънца ,чертички за една нощ . Мажи се с нещо да не исъхва кожата . Сърби ви защото расте шкембата , но не е препоръчително да се чешите излизът стрии от личен опит ви казвам купете си по мазен крем (примерно лосиона на Икаров против стрии ) и като ви засърби мажете се Simple Smile

# 612
Здравейте. От една седмица започна да ме сърби корема и излизат едни ситни червени петна, особено областта под пъпчето. Първо помислих, че е от някой крем, но установих, че е от всичко, от водата като се къпа, от кремовете, от допира с чаршафите докато спя, от дрехите.....и не е непрекъснато, може да не ме сърби цял ден, а да съм се мазала с крем и изведнъж започва и после минава за 10 мин. Незнам какво да правя, да се мажа ли с нещо, да не се ли? Някой има ли такъв проблем?
Мажете се момичета!!! Най-вероятно са стрии. Аз все си виках , че има време да започна да се мажа , докато не ме засърбя , и лека полека започнаха да излизат, почнах да се мажа, но вече ефект никакъв нацепих се зверски.

# 613
Аз се мазах и пак се нацепих.  Confused Всичко е въпрос на кожа.

pampolina74 Пиши на кирилица!
Аз не разбрах, ти от кога не си била на преглед??

# 614
  • София
Ако плацентата е предна, по-късно се усещат движенията на бебето. И все пак, в 20 г.с. трябва вече да ги усещате  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 21:14 от Еndira

Общи условия

Активация на акаунт