Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога започва да се забелязва коремчето по време на бременност?
Какви са стриите по време на бременност и как да се грижим за тях?
Кога трябва да започна да използвам кремове против стрии?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога започва да се забелязва коремчето по време на бременност?
Видимостта на корема по време на бременност може да варира в зависимост от индивидуалните характеристики на жената. Някои жени забелязват увеличение на корема в началото на бременността, докато при други това може да се случи по-късно, особено ако са с "по-малко" тегло. Обикновено второто тримесечие е периодът, през който коремът става по-забележим.
-
Какви са стриите по време на бременност и как да се грижим за тях?
Стриите по време на бременност са обикновено тънки линии, които могат да бъдат червеникаво-лилави или белезникави, появяващи се върху кожата, предимно в областта на корема, гърдите и бедрата. За предотвратяване или намаляване на появата им е важно да поддържате кожата добре хидратирана, да използвате специални масла или кремове против стрии и да осигурите подходяща хидратация на кожата.
-
Кога трябва да започна да използвам кремове против стрии?
-
Кога трябва да планирам следващия си преглед по време на бременност?
-
Как се изчислява бременността в седмици на гестация и месеци от календара?

Аз също пристъпвам към вас.Още сме много малки но ще пораснем
Ако например направиш само Даун без 4Д или 4Д без Даун.Знам че при Даун се изледва кръвта а това на 4Д маи не може да се установи???Много съжалявам че пиша така объркано
.Предния път с тест за Даун всичко беше наред 2 седмици по късно се видя проблеми при гинеколога и се наложи 4Д оттам се потвърди проблема.ЩЕ съм много благодарна ако споделите опита си
обяснила съм в предния пост.А фетална морфология е пак 4Д нали ? и кога най-рано може да се отиде за 1ви път

Съответно, би видял проблем и на такъв ехограф, стига наистина да е добър и да знае какво да гледа. 4D е по-скоро за да добият представа родителите. За феталната морфология са ти отговорили вече.
. В 5та седмица съм. До преди няколко дни ми се гадеше, но от вчера всичко утихна.