Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 129
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Ах, че хубав въпрос за дробчетата!  Mr. Green

Заради притеснения относно токсоплазмоза не се препоръчват, ама ако си ги приготвиш добре (да не са сурови) вкъщи, и ако преди това са били замразявани поне веднъж (което по ресторантите, със сигурнст е), не би трябвало да има такава опасност. Но е препоръчително да не се прекалява с дробчетата, де. За сърчицата - същото. Да ядеш навънка си е рисковано, докато си бременна, според мен. Дюнери, пици... Ъ-ъ... Аз даже докато кърмя не ям нищо от вънка.
Дюнерчетата си ги уважавам по принцип,но лятото ги избягвам така или иначе,зимата ще мисля какво ще правя с тях  Laughing

# 76

Дюнери и пици не ям от около 6-7 години, когато моя приятелка влезе в инфекциозно отделение след като яде пица на парче, а аз бях намерила перушина в дюнера Sick

В заведение откакто разбрах, че съм бременна не ям единствено салати, мезета и необработено сирене/кашкавал точно заради риск от токсоплазмоза. Яйца консумираме само вкъщи.

# 77
какво мислите за фетална морфология и задължително ли е да се прави ако скрининг теста е добър

# 78
  • Пловдив
какво мислите за фетална морфология и задължително ли е да се прави ако скрининг теста е добър

Срининга ми в 13 седмица беше идеален, но въпреки това правих фетална морфология в 21 седмица. Всичко е по ваша преценка

# 79

Аз правих в 12 г.с. ФМ+БХС заедно и мнението ми е, че едно такова изследване не е за пренебрегване. Сега в 21 г.с. ще правя втора фетална.

# 80
Здравейте на всички  Hug Аз също пристъпвам към вас.Още сме много малки но ще пораснем Heart Eyes
 Искам да попитам какво мислите за 4Д и може ли да се установи проблем Не Дай Боже в ранна бременност,да си сигурен че всичко е видяноо и е добре .Може ли едното без другото  Thinking Ако например направиш само Даун без 4Д или 4Д без Даун.Знам че при Даун се изледва кръвта а това на 4Д  маи не може да се установи???Много съжалявам че пиша така объркано #Crazy.Предния път с тест за Даун всичко беше наред 2 седмици по късно се видя проблеми при гинеколога и се наложи 4Д  оттам се потвърди проблема.ЩЕ съм много благодарна ако споделите опита си

# 81
  • Пловдив
Здравейте на всички  Hug Аз също пристъпвам към вас.Още сме много малки но ще пораснем Heart Eyes
 Искам да попитам какво мислите за 4Д и може ли да се установи проблем Не Дай Боже в ранна бременност,да си сигурен че всичко е видяноо и е добре .Може ли едното без другото  Thinking Ако например направиш само Даун без 4Д или 4Д без Даун.Знам че при Даун се изледва кръвта а това на 4Д  маи не може да се установи???Много съжалявам че пиша така объркано #Crazy.Предния път с тест за Даун всичко беше наред 2 седмици по късно се видя проблеми при гинеколога и се наложи 4Д  оттам се потвърди проблема.ЩЕ съм много благодарна ако споделите опита си

Сринингът за Даун за мен е чиста статистика. Повече вярвам на 4Д ехограф, отколкото на математически формули.

# 82
Мисля да е само 4Д и не заради финансите  Naughty обяснила съм в предния пост.А фетална  морфология е пак 4Д нали ? и кога най-рано може да се отиде за 1ви път

# 83
Като имаш проблем, най - добре е да отидеш на ФМ, там подробно се гледа плода. Отиди към 13г.с

# 84
здравейте, в 10+4 гс съм и изведнъж ми изчезнаха симптомите, до вторник бях като парцал, с гадене през деня и адска умора и сънливост. На следващия ден се събудих страшно енергична и въобще нов човек. Сега ми се гади само рано сутрин, изморявам се малко по-бързо и се задъхвам. Мога да ям всичко вече, но почти нямам апетит.

Утре съм на преглед, но от три дни ту се радвам, че вече съм ок, ту се притеснявам да не е лош сигнал Sad
Възможно ли е все пак всичко да си е наред, просто да съм минала периода с гаденията, който всичко на всичко продължи има-няма 2 седмици.

# 85
  • Телиш/Плевен
Мисля да е само 4Д и не заради финансите  Naughty обяснила съм в предния пост.А фетална  морфология е пак 4Д нали ? и кога най-рано може да се отиде за 1ви път
Добрият гинеколог вижда всичко добре и на 2D. Peace Съответно, би видял проблем и на такъв ехограф, стига наистина да е добър и да знае какво да гледа. 4D е по-скоро за да добият представа родителите. За феталната морфология са ти отговорили вече.

здравейте, в 10+4 гс съм и изведнъж ми изчезнаха симптомите, до вторник бях като парцал, с гадене през деня и адска умора и сънливост. На следващия ден се събудих страшно енергична и въобще нов човек. Сега ми се гади само рано сутрин, изморявам се малко по-бързо и се задъхвам. Мога да ям всичко вече, но почти нямам апетит.

Утре съм на преглед, но от три дни ту се радвам, че вече съм ок, ту се притеснявам да не е лош сигнал Sad
Възможно ли е все пак всичко да си е наред, просто да съм минала периода с гаденията, който всичко на всичко продължи има-няма 2 седмици.
Напълно е възможно. Моята бременност беше такава. Изведнъж (и сравнително бързо) отминаха всички неразположения и до самия край се чувствах много добре. Успех ти желая и лека бременност!  bouquet

# 86
Здравейте, мами,
От вчера се присъединих към Вас! На 17.06 държах първия етап от пълноценното щастие -  EFP. В 5та седмица съм. До преди няколко дни ми се гадеше, но от вчера всичко утихна.
Имам няколко въпроса, започна зачестено ходене до тоалетната. Да, пия по 1.5 до 2л на ден вода, но преди май не беше така. Дали и нормално?
Относно неприятните стрии и мазането. На 25г съм и още от сега си имам стрии. Не ми се мисли като навляза в месеците...Та с какво се мажете?
Благодаря  newsm03
Честото ходене до тоалетна е нормално и ще зачестява. Последните месеци ставах през 2-3 часа.
Мажех се с три неща: кокосово масло, масажно масло на Христина с ирис и на икаров срещу стрии. Кожата ми беше много суха, тялото ми побеляваше от сухите клетки. Спаси ме само маслото на Икаров.То е комбинация от няколко масла и осигуряват дълбока хидратация.

# 87
И аз се мазах с кокосовото масло на Икаров, ама не мога да кажа, че действа върху стриите. Моята кожа беше супер опъната, та чак лъщеше като билярдна топка. Маслото помагаше единствено за облекчаване на гадния сърбеж. Сега след раждането, ела да видиш какви стрии има по кожата ми, която е супер разтегната (увиснала) все още (6 месеца след).  Rolling Eyes За корема говоря.

# 88
И аз се мазах с кокосовото масло на Икаров, ама не мога да кажа, че действа върху стриите. Моята кожа беше супер опъната, та чак лъщеше като билярдна топка. Маслото помагаше единствено за облекчаване на гадния сърбеж. Сега след раждането, ела да видиш какви стрии има по кожата ми, която е супер разтегната (увиснала) все още (6 месеца след).  Rolling Eyes За корема говоря.
Да отбележа, че ползвах натурално кокосово масло от буркан т.е. това, което използваме в кухнята.
На Икаров срещу стрии е това
http://malena-shop.bg/masazhno-maslo-protiv-strii.html

# 89
Извинете ме за малоумния въпрос.  Embarassed Чувала съм, че при нормално раждане, за да е правилно напъването, трябвало да се напъва все едно, че се ходи по голяма нужда, а скоро прочетох някъде, че трябвало да се напъва, както все едно ти се пишка..
Как е правилното? Embarassed Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт