Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 317
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
  • Телиш/Плевен
Mimozaaaa, много се радвам, браво! Лека бременност ти желая! Hug И един съвет, ако ми позволиш: за в бъдеще, ако пак се случи някой лекар да ти каже лоша новина, винаги търси второ (дори и трето) мнение. Всички сме хора, всички грешим понякога. Надявам се, обаче, да имаш безпроблемна бременност и да не ти се налага да обикаляш по доктори. Hug

# 166
Mimozaaaa, много се радвам, браво! Лека бременност ти желая! Hug И един съвет, ако ми позволиш: за в бъдеще, ако пак се случи някой лекар да ти каже лоша новина, винаги търси второ (дори и трето) мнение. Всички сме хора, всички грешим понякога. Надявам се, обаче, да имаш безпроблемна бременност и да не ти се налага да обикаляш по доктори. Hug

Много,много ти благодаря !!!!

# 167
Здравейте. Може ли някой да ми каже до кога се пие фолиевата киселина?  До колкото знам е най-важна през първите три месеца.

# 168
Здравейте. Може ли някой да ми каже до кога се пие фолиевата киселина?  До колкото знам е най-важна през първите три месеца.

на мен ми казаха да пия до 3м.

# 169
  • Телиш/Плевен
Така е. Иначе можеш да я пиеш през цялата бременност, дори и по време на кърмене. Твоя преценка. Аз я пих само първите три месеца. Peace

# 170
Здравейте дами! За първи път пиша тук и дори не знам дали мястото на въпросът ми е за тази тема, но все пак да питам Simple Smile Бременна съм в 12 г.с. и към момента да чукам на дърво всичко ми е наред, тъй като преди 7 месеца имах мисед в 11 г.с. Както и да е, засега всичко върви добре, но.. преди няколко дни реших да си пусна изследване за щитовидната жлеза. Като цяло, уж са добре - ФТ3 е 6,09 при макс стойности 6,99, ФТ4 беше някъде към 12, при макс стойности 25. Притесни ме обаче ТСХ, който ми излезе 2,75. Разбрах, че стойността при бременост трябвало да бъде между 2 и 2.5, та си запазих час при ендокринолог. Въпросът ми е, дали нивото не е прекалено високо и дали това не е дало отражение върху развитието на бебето, до момента. Разбира се, грешката си е моя, че не съм се изследвала досега, но не съм откривала в себе си някакви симптоми свързани с щитовидната жлеза. Просто бих искала да знам дали е имало мами, които също като мен по-късно са разбрали, че  имат завишени нива на този хормон и оказало ли е влияние върху бремеността им Simple Smile  Hug

# 171
Мами,да се похваля...онзи ден на 01.07.2015 година,родих момиченце.Малката ни принцеска се казва Даная :* .Бях за планово секцио за 06.07.2015 ,но рано сутринта на 1ви получих силни болки и ме приеха с 5 см разкритие.Така секциото не се състоя,родих естествено с епизиотомия,болеше ужасно,но в момента,когато видях малката всичко ми мина!Сега и двете сме нетърпеливи да се приберем вкъщи.

# 172
  • Телиш/Плевен
Мами,да се похваля...онзи ден на 01.07.2015 година,родих момиченце.Малката ни принцеска се казва Даная :* .Бях за планово секцио за 06.07.2015 ,но рано сутринта на 1ви получих силни болки и ме приеха с 5 см разкритие.Така секциото не се състоя,родих естествено с епизиотомия,болеше ужасно,но в момента,когато видях малката всичко ми мина!Сега и двете сме нетърпеливи да се приберем вкъщи.
Честита радост! Да ти е жива и здрава дъщеричката!  bouquet
В тази тема има много майки с бебе като твоето. Ако искаш, можеш да се присъединиш и да обменяте опит или просто да си споделяте вълненията около отглеждането на бебетата.

# 173
Мами само да попитам  примерно отивате на ехограф и искате снимка на плода лекаря вземали ви пари за тази снимка и независимо ли в коя седмицасте може да се даде тази снимка ....

# 174
По ЗК се полагат 2 ехографа за цялата бременност и е възможно ако си ги надвишила лекаря да ти поиска заплащане, ако имаш желание за допълнителни ехографии. Има лекари, които не искат пари затова, а си затварят очите и гледат безплатно. Зависи на какъв ще попаднеш. В повечето случаи се дава снимка, когато се гледа на ехограф, снимката не се плаща допълнително. Ако лекаря не ти дава, може да помолиш да ти изкара 1, някой път само гледат набързо и не вадят снимки.

# 175
Здравейте момичета ,бременна съм в 7ми месец и днес 2 пъти усетих неразположение тип предстояща мрнструация,не бяха болки,но все пак знам ,че това са вид контракции.Дали е опасно и пих магнерич пооспокоиха се нещата

# 176
Мами само да попитам  примерно отивате на ехограф и искате снимка на плода лекаря вземали ви пари за тази снимка и независимо ли в коя седмицасте може да се даде тази снимка ....
Здравей !!!! Аз имам една снимка но не са ми искали пари за нея просто ми я дадоха без дори да си искам аз !

# 177
Здравейте момичета ,бременна съм в 7ми месец и днес 2 пъти усетих неразположение тип предстояща мрнструация,не бяха болки,но все пак знам ,че това са вид контракции.Дали е опасно и пих магнерич пооспокоиха се нещата

Аз съм на мнение, че по време на бременността всичко странно е нормално. Най-добре е да те прегледа проследяващия бременността д-р. Аз например имах няколко пъти контракции в 5-я месец и се бях изплашила много, но бременността си протече много добре.

Леко раждане и се зареждай с повече позитивни мисли

# 178

Вече мамите споменаха, че по здравна каса се полагат само няколко прегледа с ехограф, но някои доктори гледат всеки път  и дават снимка, както беше при мен. По мое мнение е важно да се гледа плода на ехограф.
Една позната роди наскоро, но понеже не я гледаха на видеозон, накрая се разбра, че  плодът е много голям и трябва да се направи секцио. Това се случи около две седмици преди термина, насрочиха дата за секцио, но тя роди преди това и то нормално, защото плодът е навлязъл в родовите канали и е било нещо ужасно, при условие, че това е трето дете.
Искам да кажа, че можеше да се установи по-рано, че плодът е голям и да се насрочи по-рано секциото.

# 179
По ЗК имаш 2 прегледа, но някои доктори гледат всеки месец ,други пък искат пари или просто не те гледат. Моита аг ме гледа всеки път, но ми е дала само две снимки.

Общи условия

Активация на акаунт