Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 30

• 63 226
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Напълно си е нормално според мен,много жени страдат от липса на апетит особено в началото.В по-късни месеци ще си наваксаш,лека бременност  Heart Eyes

# 541
Здравейте,

Искам да попитам нещо момичетата, които вече са минали по този път.
На много места чета, че има разминаване в г. седмици и повечето изостават, но при мен забелязвам обратното. На 15,07,2015г бях на първи преглед и според АГ съм била в 5 г.с.  На 27,07,2015 - отново бях на преглед и според същия АГ съм била - 6 седмица и 4 дни. На 28,07 бях при друг АГ и той каза, че съм - 7 седмица. На 3,08, 2015 обаче АГ ми каза, че съм 8 седмица и 3 дни.
Последната менструация ми започна на 12,06,2015година.
Според нормалните калкулатори би трябвало да съм, около една седмица назад от това, което ми каза Аг.
Това нормално ли е? Притеснявам се най-вече, защото си записах час за ранна морфология, но не исам да отида по-рано и да не се видят реално нещата, или пък да изпусна срока за този преглед. Моля за съвет, на кого да се доверя?

# 542
При мен е същото и няма проблем,до 10 седмица вървеше точно след което избърза със седмица.Доктора каза,че бебчето просто е по-голямо.Вчера бях на ФМ ,главичката дори е със 4 дена напред...малко се притесних но отново ми обясниха че е нормално и повод за притеснение няма.Май е по-добре да е със седмица напред,но да не изостава  Simple Smile В коя седмица си записа час за първата ФМ

# 543
При мен е същото и няма проблем,до 10 седмица вървеше точно след което избърза със седмица.Доктора каза,че бебчето просто е по-голямо.Вчера бях на ФМ ,главичката дори е със 4 дена напред...малко се притесних но отново ми обясниха че е нормално и повод за притеснение няма.Май е по-добре да е със седмица напред,но да не изостава  Simple Smile В коя седмица си записа час за първата ФМ

Записах се за 01,09,2015г, като според изчисленията от прегледа  тази седмица, тогава би трябвало да съм 12 с и един ден.
Дано всичко да е наред, че съм голяма паника. Simple Smile

# 544
Всичко ще е наред,аз също отидох в 12седмица.Аз също съм голяма паника,шашкам се от най-малкото  Grinning.Съгурно всички с първи бебенца сме така  Grinning

# 545
Всичко ще е наред,аз също отидох в 12седмица.Аз също съм голяма паника,шашкам се от най-малкото  Grinning.Съгурно всички с първи бебенца сме така  Grinning

А БХС прави ли си и къде, ако си правила? И трябва ли да се прави на гладно? Или храната и водата нямат роля при тези изследвания? Simple Smile

# 546
Правих,живея в чужбина така,че къде съм го направила няма да ти помогне.Мисля че двете неща вървят ръка за ръка БХС и ФМ,на базата на двете се изчислява риска от аномалии,поне моя доктор така ми обясни.Храната и водата не влияят на това изследване.

# 547
Правих,живея в чужбина така,че къде съм го направила няма да ти помогне.Мисля че двете неща вървят ръка за ръка БХС и ФМ,на базата на двете се изчислява риска от аномалии,поне моя доктор така ми обясни.Храната и водата не влияят на това изследване.
Много благодаря за съдействието. Simple Smile

# 548
Sahara26 ако си в София, АГ ти прави ехографската част - ФМ, дава ти един лист с измерванията, които е направил и после най-често отиваш в Майчин Дом, където ти взимат кръв - БХС. След няколко дни ти пускат в нета резултатите. Мисля, че имаше някои болници, които предлагат двете части заедно, но са малко. Simple Smile

# 549
Sahara26 ако си в София, АГ ти прави ехографската част - ФМ, дава ти един лист с измерванията, които е направил и после най-често отиваш в Майчин Дом, където ти взимат кръв - БХС. След няколко дни ти пускат в нета резултатите. Мисля, че имаше някои болници, които предлагат двете части заедно, но са малко. Simple Smile
Много благодаря, вече ми стана напълно ясно. Simple Smile

# 550
Здравейте на всички във форума Simple Smile Имам вече един неуспешен опит завършил с операция преди повече от година и сега мисля, че отново съм бременна. Закъснява ми вече 3ти ден, правих си сутрешен тест-лента(от 0.60ст), не ми показа, учудих се?! Взех си и Шуър Чек, според мен те са по надеждни и мисля, утре в 4тия ми ден от закъснението, да си го направя рано сутринта, пожелавам си EFP
Имам признаците , както когато ще ми идва, но гърдите ме болят повече и зърната са по набъбнали и стърчащи, липса на апетит, по често уриниране, недоспиване и умора. Как бихте ме посъветвали, дали си въобразявам или наистина съм позабременяла  Joy
Бих се радвала, на повече информация. БЛАГОДАРЯЯЯ !!!

Последна редакция: сб, 08 авг 2015, 15:11 от Antoniya Yotova

# 551
Ще се разбере утре. Стискам палци.

# 552
Здравейте мили бъдещи майки, искам да попитам откъде мога да си намеря Домашен Фетален Доплер, много оскъдна информация има в бг сайтовете, а бих искала и да си наема ако е възможно. Някой ползвал ли е? Laughing

# 553
Теодора, аз имам такъв и да ти кажа успокоява много наличието му. Купих си го за 50 лева от olx, но знам, че и под наем дават, трябва да видиш в нета. Иначе машинката е безобидна, това е просто усилвател. Мен като ме хванат параноите, вместо да вися пред лекарски кабинет си го пускам и се успокоявам Simple Smile

# 554
Здравейте, момичета,
сега се връщам от първата си ФМ доктора каза, че всичко е ок и ми връчи един лист с показатели>
nuhal trans - 0.85 mm
носни кости  / плюс минус /   2,22 мм , точно таа е написано  newsm78
LA - 24,32 mm 
Знае ли някой нещо повече, за стойностите кои са референтните граници.Нищо не разбирам дано всичко е ок. В 11 седмица и 6 дни съм според днешния ехограф.

Общи условия

Активация на акаунт