Детската градина- всичко, което ни вълнува- 13

• 45 171
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Нали знаете, че в училище ходят и със зелени сополи, и с антибиотика в чантата. Само казвам, така, да не се изненадате след някоя година.

Споко, ние до там да я докараме Simple Smile Училище не може да се пропуска току-тъй - както бе написал някой вече. Или пък работа - колко пъти съм си пила антибиотика на бюрото ...

Разбира се, отделно от коментара ми към поста на зелено човече, същото може да важи и за градината ("градината не може да се пропуска току-тъй"). В нашата градина например не им става приятно, като отсъстваме. Напоследък ми се налага повече гузно да се обяснявам на госпожите защо сме останали вкъщи, а не обратното - защо ходим болни. Уточнявам - държавна е градината.

Освен това се видя и гледната точка на родителите, които нямат възможност да си гледат децата вкъщи, следователно и за тях пропускането на градина не е много опция.

# 676
Нали знаете, че в училище ходят и със зелени сополи, и с антибиотика в чантата. Само казвам, така, да не се изненадате след някоя година.

ЕДИТ: и да питам. При нас от този месец има опция да се плати на ПОС таксата за градина. Супер, ОБАЧЕ не ми дадоха квитанция (с изписано име на детето, сума, месец на таксата, присъствени дни и т.н.), а само разписката от ПОС терминала (сума, име на градината). Така ли е и при вас  newsm78
Ние нямаме ПОС, то даже не съм и чувала тук в някое държавно учреждение да може да се плаща посредством такъв  Laughing, но предполагам, че ако нещо се обърка и ти искат повторно сумата, би трябвало извлечение някакаво от сметката ти да доказва плащане  Thinking
Аз вече имам едно наум, след като имахме случка един месец, в който домакинката ни беше отбелязала кто "платили" без да сме. Влизам да плащам и тя насреща - ами вашата такса е платена, аз -  Shocked, как така? Гледаме с нея, мислим какво-що, оказа се, че тъй като има две момиченца с името Кристина в групата, другата Криси е платила, но е отбелязано на списъка, че сме ние. Коригира се жената, де  Laughing

# 677
При всяко пос-плащане се издава и фискален бон за покупката в магазин. Квитанция би трябвало да има. Няма причина да не издадат. От друга страна по-скоро в градината бих предпочела да правя кешово плащане, въпреки че се радвам когато се случват прогресивни неща. Simple Smile

# 678
Касова бележка? Аз за три години касов апарат не съм виждала в кабинета на домакинката, никога не съм си и тръгвала с бонче. Да не говорим за другите неща - календари, снимки, театър... Мътна и кървава е там работата....

# 679
Квитанцията им е равнозначна на бончето. Все пак градините събират такси, определени от общините. И за таксата смет ми издават квитанция, когато съм в брой. 

# 680
  • София
На нас ни издават бележка, написана на ръка с химикал, но е валидна - има печат на детската градина. Не излиза от апарат.

Ако имаше ПОС терминал, пак щях да си търся горната бележка - тя ми е свидетелство за колко ми струва "сделката", освен това в нея има подробна разбивка на получените услуги.

ПОС хартийката си е отделно - тя ми показва, че е минало плащането през ПОС терминала, и че не чака на някаква опашка или че не е зациклило поради друга причина (напр. липса на средства по сметката ми).

# 681
  • София
Да не говорим за другите неща - календари, снимки, театър... Мътна и кървава е там работата....

Що така, Рали - не са ви надушили папараците май  Laughing

# 682
Ми не знам, не сме им интересни явно  Mr. Green

# 683
 снимки, календари и театри не са задължителни,така че който се съмнява може и да не плаща.

# 684
  • Mediterraneo
Какво значение има дали е задължително или не?! Искам- плащам- очаквам насреща документ за плащането си. За толкова години никога не са ми давали, когато съм плащала календари, например. Виж, билетите за театъра ни ги даваха в ДГ на малката.

# 685
При театрите, календарите и пр.  има отстъпка, нали знаете? При нас правилата са железни- родителите с протокол се запознават каква отстъпка е направена и какво е закупено с нея. Като отстъпката не се дава на ДГ, а фирмата, която осъществява театралната постановка, снимките или там каквото се сетите, купува по наша молба нещо, от което имаме нужда. С парите от отстъпки за театър и календари, аз поисках да се купи по дребно коледно подаръче на децата ми.

# 686
снимки, календари и театри не са задължителни,така че който се съмнява може и да не плаща.
.

Децата като гледат едно от друго. Какво да кажа, като ми вика : Мамо повечето са си поръчали от най-хубавия календар ( разбирайте най-скъпия)  , искам и аз!    Mr. Green  Това в училище. Ама и в градината горе-долу така.
   Любимата реплика на моята малка е като гледа кака си да прави нещо и тя  И аз , и аз  Crazy

# 687
  • shumen
За календари и театър касов бон не са ми издавали.За таксата обаче за ДГ и танците са ми издавали винаги.Ето,сега понеже се оказа,че е напуснала домакинката и дадох парите на госпожата и каза да и напомня за бележка към 10,че тогава щяла да отиде да си приключи месеца.

# 688
Как да ви се издаде касов бон като се плаща на наетата фирма за всичко накуп и така тя дава фактура. който се съмнява отива при директорката и проверява - колко деца са поръчали и колко лева са платени. Въобще пък пари за театър да седна да смятам - доволна съм, че разнообразяват детето и без това по цял ден са затворени в една стая.
И въобще как си представяте да откраднат пари?! Трябва всички учителки от групата да се уговорят да ви искат повече пари отколкото фирмата е поискала.
Ами имате настоятелство да пита коя е фирмата, да се свърже с нея и да пита за цената.
Много недостатъци има ДГ, но това пък да се хващам за 5 лева. На нашите госпожи изобщо не им се занимава с това събиране на пари за снимки, но го правят. Ей го оставиха настоятелството да оправя парите за подарък от Дядо Коледа, още нищо не се е свършило.

# 689
  • София
Черен лебед, не ви ли направи впечатление, че потребителят, който повдигна темата за театрите и календарите, имаше предвид, че в неговата градина няма нито театри, нито календари. Не е ставало въпрос за съмнение за кражба на пари относно театрите, а за нещо съвсем различно.

Нападате на база грешно разчетено от вас послание. Никой не се пазари за 5 лв. в този случай, ще ме извинявате.

Не съм този потребител, но "потребявам" форума и ми направи впечатление, че:

1. пренебрегнахте притеснението, която потребителят опита да сподели относно липса на театър и календари в неговата градина, като поведохте разговора и предизвикахте дискусия в тотално различна посока;

2. внушихте, че майките са настроени срещу детските градини, като неоснователно изразихте недоволство срещу несъществуващ в постовете от последните 10 страници проблем - пазарлък от 5 лв.

Общи условия

Активация на акаунт