Детската градина- всичко, което ни вълнува- 13

• 45 158
  • 763
  •   1
Отговори
# 45
  • shumen
При нас не са правили такова изследване или поне не са казвали.

# 46
  • София
Моят проблем е, че като родителн не съм информирана, вкл. пост-фактум. Другият ми проблем е, че се оказа как май едва ли не само аз от родителите в групата имам проблем с това. Което малко ме изненада.

И аз не виждам проблем. Напротив. Едно ходене по поликлиники по-малко.

# 47
  • София
Момичета, извинявам се, че нахлувам така в темата и не съм чела назад, но не разполагам с време. Тази сутрин охраната е уведомила моя мъж, че днес трябва предварително да плати дежурната градина, иначе няма да допуснат детето ни там. Предходните 2 години е ходила и на дежурна градина и на дежурна ясла и такъв казус не сме имали. 1. Не сме подготвени - уведомяват ни днес, 2. как ще изчислят предварително, дали дететот няма да боледува през това време.... Имат ли някакво основание. набързо прегледах 1-2 наредби, но не видях нещо, което да ми помогне.

# 48
В градината, където сина ни ходеше (в Благоевград), май искаха плащане ден за ден по време на сборните групи. Т.е. водиш си детето сутринта и даваш 2 лева.  Grinning Не го водиш - не даваш.

# 49
  • shumen
И при нас от майки съм чувала,че сборните групи се плащат предварително.

# 50
  • Mediterraneo
И аз не виждам проблем. Напротив. Едно ходене по поликлиники по-малко.

Peace аз пък съм изненадана за колко хора е проблем изследването... Иначе ревем като не дават направления, като ни размотават по кабинети. Угодия няма!

# 51
Не изследването е проблем, а това, че не са казали.
Днес е това изследване без да знаем, утре може да е някое, с което да не сме съгласни Peace
Все пак нямат сливи в устата, че да не кажат/напишат бележка..

# 52
Понякога имат такава практика, Милена. През лятото масово работят с предварително определени суми. Единствено запитване до общината може да има някакъв ефект и разяснения какво ще прави дежурната градина, ако детето се окаже с извинителна бележка по мед. причини, докато се води на отчет в дежурната градина.   Peace

# 53
  • София
Не изследването е проблем, а това, че не са казали.
Днес е това изследване без да знаем, утре може да е някое, с което да не сме съгласни Peace
Все пак нямат сливи в устата, че да не кажат/напишат бележка..
С какво изследване може да "не сме съгласни". Измисляте си само проблеми. Tired

# 54
След като за детето отговарям аз и баща му, най-малкото е редно да бъдем предупредени, че предстои да бъде направено изследване. А аз от своя страна ако преценя - да откажа или да разреша. Може да имам проблем със сестрата, може да искам сама да направя изследването, може детето ми да се притесни/изплаши и да е необходимо предварително да обясня манипулацията и т.н. И мен ме подразни тази практика.

И други изследвания може да се правят в ДГ - за гърлен секрет. И родителите ако не са предупредени никакъв ефект не би имало. А ако аз или баща й не сме до щерката за такова изследване, който взима секрет освен да остане без пръсти, друг резултат няма да има.

# 55
  • София
На мен всъщност не ми пречи, че за вас е проблем. На мен ми е екстра да ми спестят време и нерви.  Peace

# 56
Ирина, напълно разбирам Ами сега и wild poppy - аз също не съм съгласна да се прави каквото й да е на мое дете, без да бъде поискано моето съгласие. Да не говорим, че сина ни изпитва див ужас от лекари и всякакви медицински манипулации и дори в мое присъствие трудно се случват нещата.

# 57
  • shumen
Вили и при нас е така.Моя само като види,че наближаваме лекарския кабинет и започва да реве и вика не,не искам.Не знам,но ако трябва да му направят нещо в яслата или ДГ без мен ще се видят в чудо като взема да реве и пищи така.

# 58
  • Mediterraneo
А замисляли ли сте се, че преекспонирането на нещата от ваша страна може би дава отражение върху поведението на децата? Само питам, не се заяждам.

# 59
  • София
Пак да подчертая, моят личен проблем е в липсата на информация към родителя най-вече след изследването. Ясно е, че като е проверка, няма как да се знае предварително. Не знам как да го напиша, за да се разбере правилно. Поради което мисля да приключа да се обяснявам.
Иначе искам да видя и аз кой ще успее да вземе кръв на сина ми  Twisted Evil При него е напълно ясно кога и как се появи ужасът от спринцовки и кръв (при операция по спешност).

Общи условия

Активация на акаунт